Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΒΟΥΛΗΣ ΣΥΝΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ..ΕΠΑΥΞΑΝΟΥΝ!ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΒΟΥΛΗΣ
Προτάσεις που αφορούν τη θητεία της κυβέρνησης, του Προέδρου της Δημοκρατίας και την εκλογή του Προέδρου της Βουλής, για την εφαρμογή των οποίων απαιτείται συνταγματική αναθεώρηση, έκαναν ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτης Σιούφας και οι πρώην πρόεδροι Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα και Απόστολος Κακλαμάνης.
Μιλώντας σε εκδήλωση για τη νέα έκδοση του Ιδρύματος της Βουλής που αφορά τον κοινοβουλευτισμό, ο κ. Σιούφας πρότεινε στην επόμενη αναθεώρηση να καθιερωθεί σταθερή βουλευτική περίοδος και βουλευτική θητεία διάρκειας τεσσάρων ετών και να γίνον
ται εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια.
Επίσης, πρότεινε να είναι φανερή η εκλογή του προέδρου της Βουλής.
Η πρώην πρόεδρος της Βουλής Άννα Μπενάκη - Ψαρούδα πρότεινε ο πρόεδρος της Βουλής να παραμένει υποχρεωτικά επί μια 4ετία ανεξάρτητα από το αν γίνουν στο μεταξύ εκλογές.
Από την πλευρά του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη διατυπώθηκε η πρόταση ο πρόεδρος της Βουλής να προτείνεται από την αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου