Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Η "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ


ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει τις ρατσιστικές συμμορίες που έστησαν μπλόκα και τραυμάτισαν με σιδερογροθιές τουλάχιστον 19 Πακιστανούς τις τελευταίες 15 μέρες. Ποιο συγκεκριμένα, οι οι εκπρόσωποι της πακιστανικής κοινότητας καταγγέλλουν, ότι οι συμμορίες αυτές πραγματοποίησαν, ανενόχλητες, πάνω από 30 επιθέσεις εκεί όπου ζουν Πακιστανοί σχεδόν τρεις δεκαετίες: στη Ν. Ιωνία, την Καλογρέζα, το Γαλάτσι, τον Περισσό και το Ηράκλειο.
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία καταγγέλλει, ως κύριο υπεύθυνο αυτών των γεγονότων, την Ελληνική Αστυνομία που αδυνατεί να προστατέψει τους άτυχους μετανάστες και να συλλάβει τις ρατσιστικές συμμορίες που δρουν ανενόχλητες.
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία έχει ήδη μηνύσει, για παρόμοιους λόγους, τους αρμόδιους υπουργούς κ. Παυλόπουλο και Μαρκογιαννάκη και την ηγεσία της ΕΛΑΣ.
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία διεκδικεί για όλους τους κατοίκους της χώρας, μετανάστες και μη, την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας και ισονομίας και τον σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων τους.
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία αγωνίζεται για μια ανοιχτή κοινωνία που θα σέβεται και θα δίνει φωνή στην διαφορετικότητα.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Φιλελεύθερη Συμμαχία προτείνει μια νέα μεταναστευτκή πολιτκή βασισμένη στον έλεγχο εισόδου μεταναστων και τις δυνατότητες φιλοξενείας που διαθ
έτει η χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου