Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

ΔΥΟ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΠΤΩΧΟΙ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΧΡΗΜΑ
Μεντβέντεφ, Πρόεδρος της Ρωσίας, η περιουσιακή του κατάσταση είναι :1 διαμέρισμα 367τ.μ., 1 οικόπεδο 4,7 στρέμματα, 1 volkswagen του 1999 και μισθός 7.600 ευρώ το μήνα.
Πούτιν, Πρωθυπουργός της Ρωσίας, η περιουσιακή του κατάσταση αποτελείται από 1 διαμέρισμα 77 τ.μ., 1 οικόπεδο 1,5 στρέμματα και μισθό 8.700 ευρώ το μήνα.
΄Εχει ένα αυτοκίνητο βόλγκα του 1960 και ένα σοβιετικό μίνι τοπαρόζετς από τα φοιτητικά του χρόνια, το οποίο έδειχνε με συγκίνηση στον αδιάφορο και αναίσθητο Τζόρτζ Μπους, όταν τον επισκέφθηκε στην Αγία Πετρούπολη και το οποίο ήδη χάρισε στο μουσείο αυτοκινήτων.
Αυτά προκύπτουν από την επίσημη ιστοσελίδα του Κρεμλίνου μετά από διαταγή Μεντβέντεφ, για την προώθηση της διαφάνειας των εισοδημάτων των κρατικών λειτουργών.
Με στόχο να παραδειγματισθούν και οι κατώτεροι αξιωματούχοι και σε περίπτωση άρνησης, να οδηγούνται σε απόλυση από τη δημόσια υπηρεσία.
΄Ετσι λειτουργούν τα κράτη που προοδεύουν και θέλουν να πατάξουν την διαφθορά.
΄Οχι όπως στην Ελλάδα όπου το "πόθεν έσχες" των βουλευτών ισοδυναμεί με ότι είπε ο αείμνηστος Τσαρούχης:
"Στην Ελλάδα ότι δηλώσεις, είσαι".!
Οχι σαν το "πρόεδρο Γιώργο"που η δηλωσή του ότι τα 37 ακίνητα που δήλωσε ,στο "ποθεν έσχες", μόνο στην εκπομπή της κουμπάρας του Ευγενίας Μανωλίδου "η στιγμή της αλήθειας", μπορεί να εξακριβωθεί η ειλικρινιά της.....

1 σχόλιο:

  1. πολύ σωστά μιλάς αλλά εμείς ούτε κράτος έχουμε ,ούτε προοδευτικό είναι!!!

    αναδημοσιεύω και σου κάνω link.

    ΑπάντησηΔιαγραφή