Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

"Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ" ΓΙΑ ΤΟ "ΠΡΕΚΑΡΙΑΤΟ"



ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΦΑΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το«πρεκαριάτο», δηλαδή το ζήτημα των επισφαλών εργαζόμενων νέων της γενιάς των 700 ευρώ, των milleuristi, των milleuristas, της generation precaire, της generation P., της γενιάς ipod, μαζί με τη σχετική ατζέντα αρχίζει να αποκτά σταδιακά ευρωπαϊκή απήχηση και υπόσταση.
Μετά από πρωτοβουλία 5 ευρωβουλευτών, συγκεκριμένα της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ κ. Μ. Ματσούκα, του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Antonio Panzieri, του συντονιστή των Σοσιαλιστών για θέματα απασχόλησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κ. Stephen Hughes, του Έλληνα ευρωβουλευτή κ. Δημήτρη Παπαδημούλη που ανήκει στην Ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, και της Γερμανίδας ευρωβουλευτού κ. Elisabeth Schroeder, από την Ομάδα των Πρασίνων, κατατέθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γραπτή Δήλωση, που ζητά την ανάληψη δράσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση του προβλήματος του “Πρεκαριάτου”.
Περισσοτερα στο http://g700.blogspot.com/

1 σχόλιο:

  1. Ας μας επιτραπεί να σχολιάσουμε…
    Καλές οι δηλώσεις και οι προθέσεις. Όμως το πρόβλημα είναι υπαρκτό και συγκεκριμένο. Γι’ αυτό ακριβώς, αλιεύσαμε μια «άποψη-πρόταση» για το ζήτημα, του Στέφανου Τζουμάκα, την αντιγράφουμε και την παραθέτουμε:
    «...Είναι γνωστές οι αμοιβές των 300 έως 700 ευρώ, από μια εργοδοσία ανενόχλητη και ανεξέλεγκτη.
    Θέλω να θέσω ένα ερώτημα: Ποιος από εμάς, ως μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, θέλει να είναι νοικιασμένος εργαζόμενος; Εάν δεν θέλουμε να είμαστε νοικιασμένοι-δανεισμένοι εργαζόμενοι, δεν θα έπρεπε να νομοθετήσουμε τις εταιρείες που νοικιάζουν –δανείζουν εργαζόμενους. Σήμερα είναι δεκάδες χιλιάδες οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι.
    Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ να καταθέσει πρόταση νόμου στο Κοινοβούλιο για να καταργηθούν εκείνες οι διατάξεις που προβλέπουν τις εταιρείες ενοικίασης εργαζόμενων. Επίσης για να καταργηθούν οι διατάξεις που προβλέπουν τις ιδιωτικές εταιρείες συμβούλων εργασίας» (Στέφανος Τζουμάκας, 19 Ιούλη 2008)*
    * Όπως είναι απολύτως "φυσιολογικό", με τέτοιες απόψεις-προτάσεις ο Στέφανος Τζουμάκας δεν εξελέγη βουλευτής, ενώ αυτοί που θεσμοθέτησαν τους «ενοικιαζόμενους εργαζόμενους» (το precariato) και εξελέγησαν και βασιλεύουν… και ορισμένοι θα διοριστούν ευρωβουλευτές...

    http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/04/blog-post_9123.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή