Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

ΟΙ " ΑΙΩΝΙΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ " ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ...300.000.!!!

ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΟΥΝ ΩΣ..." ΑΙΩΝΙΟΙ ".!!!

Πάνω από 300.000, λέει η ΕΣΥΕ, είναι οι «αιώνιοι» σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ οι πρωτοετείς είναι γύρω στις 285.000. Να, λοιπόν, που οι? καταλήψεις υπέρ των αιώνιων φοιτητών -γιατί είχαμε και τέτοιες - έπιασαν τόπο.
Για ακόμη μια χρονιά η Στατιστική Υπηρεσία επιβεβαιώνει ότι στη χώρα μας οι νόμοι και οι διατάξεις είναι είτε για να τις διαφημίζουμε άμα τη εξαγγελία τους είτε να τις θυμόμαστε σε επετείους.
Στον τελευταίο νόμο-πλαίσιο που ψηφίστηκε έγινε συζήτηση για τον περιορισμό των αιώνιων φοιτητών, αυτών δηλαδή που? ξεχνούν να πάρουν πτυχίο και παραμένουν στα χαρτιά φοιτητές εσαεί. Η σχετική διάταξη που ψηφίστηκε παρέμεινε ανενεργή και αυτό φαίνεται εκ του αποτελέσματος.
Πάνω από 300.000, λέει η ΕΣΥΕ, είναι οι «αιώνιοι» σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ οι πρωτοετείς είναι γύρω στις 285.000. Να, λοιπόν, που οι? καταλήψεις υπέρ των αιώνιων φοιτητών -γιατί είχαμε και τέτοιες- έπιασαν τόπο.
Η Πολιτεία και οι πανεπιστημιακές αρχές κάνουν απλώς τα στραβά μάτια ή εν πάση περιπτώσει αδυνατούν να τηρήσουν το γράμμα και το πνεύμα του νόμου.
Αποτέλεσμα, οι αιώνιοι φοιτητές να χαίρουν ασυλίας όσο σε καμιά άλλη προηγμένη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου