Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ



ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 'Η ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

Γράφει ο/η Greek American News Agency





Μεγάλος ο κίνδυνος προβοκάτσιας στην Κωνσταντινούπολη ή στην Θράκη Προκαλούν την κοινή λογική οι προπαγανδιστές του Ερντογάν
Ας μιλήσουμε επιτέλους! Πολύ δύσκολα φαίνεται πως θα καταλαγιάσει ο «ντόρος» που έχει ξεσπάσει μετά την δήλωση-κεραυνό του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου, για τις συνθήκες διαβίωσης των ελληνορθόδοξων χριστιανών στην Τουρκία.
Η νευρικότητα που επικρατεί στην Άγκυρα και σε όλα της τα όργανα, είναι ιδιαίτερα έκδηλη και αναμένεται πως στις αμέσως επόμενες ημέρες θα βρεθεί κάποιος «θερμόαιμος προσβεβλημένος τούρκος» που θα προχωρήσει σε κάποια προβοκατόρικη πράξη εις βάρος της ελληνικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης.
Η περίπτωση της προβοκάτσιας, όμως, δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανη και
μέσα στην Θράκη. Κι αυτό, επειδή η Τουρκία στριμώχτηκε πολύ μετά από την συνέντευξη κόλαφο του Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και αναμένεται πως θα αντιδράσει όπως το άγριο ζώο που στριμώχνεται στη γωνιά... και γίνεται πολύ επικίνδυνο... Η περίπτωση προβοκάτσιας στην Θράκη, εις βάρος κάποιου μουσουλμάνου, από αγνώστους, ίσως να είναι κάτι που θα αντιστρέψει την δυσάρεστη εικόνα που σχηματίσθηκε για την "ευρωπαϊκή Τουρκία" του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν...
Το κλίμα που καλλιεργείται μέσα στην Τουρκία, όπως πληροφορούμαστε, οδηγεί αναπόφευκτα στην περίπτωση της «έμπρακτης διαμαρτυρίας κάποιων αγανακτισμένων τούρκων πολιτών». Γι αυτό το λόγο εξάλλου -αλλά και εξαιτίας μίας πρόσφατης απειλής που έγινε κατά της ζωής του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου- οι έλληνες ομογενείς των ΗΠΑ αναγκάστηκαν να ζητήσουν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ να μεσολαβήσει ώστε να εγγυηθεί την προστασία του ηγέτη του Ορθόδοξου Χριστιανισμού.
Πληρες ρεπορταζ εδω:
http://www.greekamericannewsagency.com/gana/index.php?option=com_content&task=view&id=6908&Itemid=83

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου