Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

ΤΑ ΥΠΟΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΟΗΣΙΑΣ


ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΚΑΜΠΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Γράφει ο Θύμιος Παπανικολάου
Η σήψη, η κρίση των ιδεών, η πολιτική και ηθική κατάπτωση της σκέψης δεν περιορίζεται μόνο στις πρωτογενείς δυνάμεις της κρίσης και της αποσύνθεσης, αλλά έχει διαβρώσει και το σύνολο των ιστών και αρθρώσεων της κοινωνίας.
Ζούμε τον εφιάλτη της ολοκληρωτικής σήψης και κατεδάφισης των ιδεών, της σκέψης, των πεποιθήσεων και του φρονήματος. Ζούμε την καταβαράθρωση και την πομπώδη κηδεία των κοινωνικών, ιστορικών και πολιτικών επιστημών…
Αυτή η ολοκληρωτική κοινωνική αποσάθρωση και πολιτική ισοπέδωση, αυτή η δραματική απουσία κοινωνικών κινημάτων και ιδεών γεννούν πολλά «κενά αέρος», πολλά εκτροφεία υποπροϊόντων.
Διότι όταν η κοινωνία αδρανεί δημιουργούνται πολιτικά κενά και χάσματα που καλύπτονται από τα απορρίμματα την σήψης και της σκέψης: Αυτός είναι ιστορικός νόμος…
Η ελληνική κοινωνία σήμερα μπορεί να έχει πέσει σε δραματική αδράνεια λόγω του γενικευμένου και ολοκληρωτικού χαρακτήρα της καπιταλιστικής σήψης και βαρβαρότητας, αλλά δεν έχει πεθάνει, ούτε μπορεί να πεθάνει.
Αντίθετα αρχίζει να «αναπνέει» πιο ζωντανά, αρχίζουν τα αντανακλαστικά της να ερεθίζονται. Είναι τέτοιο το μαστίγιο των δημίων της ελληνικής κοινωνίας και του λαού της που δεν αφήνει κανένα περιθώριο ακινησίας.
Ο κοινωνικός θυμός αρχίζει να συσσωρεύεται εκρηκτικά. Η αυθόρμητη αυτή εκρηκτική άνοδο της κοινωνικής θερμοκρασίας και λαϊκής οργής αναζητά να ανακαλύψει διεξόδους από την ασφυξία και αχτίδες φωτός. Έτσι και τα «πολιτικά κενά» (θα περιοριστούμε εδώ στο αβυσσαλέο κενό του «πατριωτισμού») αποκτούν δραματική διάσταση. Συνακόλουθα δραματική διάσταση αποκτούν και τα ποικίλα πολιτικά κατακάθια της σήψης που σπεύδουν να καλύψουν αυτά τα κενά.
Τα παράδειγμα Καρατζαφέρη είναι το πιο ενδεικτικό…

Όταν όλα αυτά τα «πειράματα» των σηπτικών υποπροϊόντων αποτυγχάνουν νέοι επίδοξοι «σωτήρες» ξεπηδούν, καθώς και ποικίλα εκλογικά κόλπα επιστρατεύονται.
Πρεφαδόροι της πολιτικής και έμποροι του «πατριωτισμού» που αποτελούν τα ακραία υποπροϊόντα της κοινωνικής σήψης, του πολιτικού τυχοδιωκτισμού και καιροσκοπισμού.
Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι αυτοί οι «πατριώτες» προέρχονται ή κινούνται πάνω σε «ακροδεξιές» λογικές:
Σε ένα κούφιο αφηρημένο «πατριωτισμό», στις κατεστημένες εκλογικίστικες μανούβρες και δημαγωγίες, καθώς και στη βαθιά περιφρόνηση προς τα λαϊκά κινήματα και τις κοχλάζουσες κοινωνικές διεργασίες που συντελούνται.
Επιχειρούν έξω από κάθε κινηματική και αμεσοδημοκρατική, οργανωτική πρακτική να εμπορευτούν την αυθόρμητη λαϊκή απελπισία και να προβληθούν είτε σε εκλογικούς «Μεσσίες», είτε σε εκλογικούς παράγοντες. Επιχειρούν να βελονιάσουν την ιστορία με τα «αγκαθάκια» περί δημοψηφισμάτων ή με την ίδρυση σκοτεινών γραφείων «εθνικής σωτηρίας», τα οποία «προσφέρουν» ιμέηλ και τηλέφωνο για «συνδρομητές» στον «αγώνα» για την «εθνική σωτηρία»:

Τέτοια πολιτική φαιδρότητα και ανοησία!!!

Περί δημοψηφίσματος για τους λαθρομετανάστες.
Λίγα λόγια έχουμε γράψει εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4000
Συμπληρωματικά:
Αυτό το εφεύρημα δεν καλλιεργεί μόνο θανάσιμες εκλογικές αυταπάτες και παρακάμπτει τα ουσιαστικά ζητήματα της πολιτικής πράξης, αλλά και στερείται σοβαρότητας.

Αποτελεί απλώς ένα δόλιο τέχνασμα για τη διάσωση του Καρατζαφέρη και το κτύπημα της Ν.Δ.

Στερείται σοβαρότητας:
α). Είναι σαν να ζητάς δημοψήφισμα γενικά και αφηρημένα ενάντια στη Νέα Τάξη, στον καπιταλισμό και γενικά ενάντια σε γενικές οικονομικές ή κοινωνικές κατηγορίες.
β). Τα δημοψηφίσματα τίθενται πάνω σε συγκεκριμένα σχέδια αποφάσεων και όχι σε ζητήματα «λογικής» του καθεστώτος. Καμία απόφαση δημοψηφίσματος δεν μπορεί να ακυρώσει τη νεοταξική «λογική» της λαθραίας εισαγωγής των αλλοδαπών.
ΟΤΑΝ αυτή η «λογική» έχει ακυρώσει και τους ίδιους τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας (οι νόμοι και το Σύνταγμα αν εφαρμοζόντουσαν δεν θα υπήρχαν «λαθραίοι» και παράνομοι), το δημοψήφισμα τι περισσότερο θα πετύχαινε; Απλώς θα εξαπατούσε εκλογικά σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό…
γ). Τέλος παρακάμπτει και αποκρύβει το πραγματικό κοινωνικό και πολιτικό αίτημα: Αγώνας και οργάνωση του ελληνικού λαού ενάντια στον αλλοδαπό εφιάλτη, αγώνας που θα συμπυκνώνεται στα συνθήματα: «Έξω οι εισαγόμενοι ξένοι», «καμία νομιμοποίηση», και πάρα πολλά άλλα που έχουμε αναλύσει σε άλλα κείμενα…
Όταν θέτεις το αίτημα του δημοψηφίσματος για τη λαθρομετανάστευση ουσιαστικά εγκαταλείπεις κάθε πρακτικό αγώνα, ζύμωση και προπαγάνδα για οργάνωση του ελληνικού λαού, για δημιουργία ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ενάντια στο νεοταξικό εφιάλτη.

Απλώς παίζεις εκλογικά παιχνίδια με εντυπωσιακές και ηχηρές φρασούλες.

Τέτοιου είδους μικροπολιτικά, εκλογικά παιχνίδια παίζουν και οι «εμπνευστές» αυτού του συνθήματος οι οποίοι κινούνται στον «εθνικιστικό χώρο» και δορυφορικά του ΛΑ.Ο.Σ. Ουσιαστικά αβαντάρουν τον Καρατζαφέρη να δημαγωγεί αγρίως.
Γιατί είναι εύκολο και ανώδυνο να εμπορεύεται, με ουρλιαχτά, ο Καρατζαφέρης και ο θίασός του, το «δημοψήφισμα εναντίον της Ν.Δ.
Να εμπορεύεται και να κοροϊδεύει ασυστόλως τον ελληνικό λαό. Γιατί και η Ν.Δ. να συναινούσε δεν μπορούσε να κατατεθεί το αίτημα του δημοψηφίσματος στη Βουλή.
Θα πρέπει να προταθεί από 120 βουλευτές και να ψηφιστεί από 180.
Συνεπώς είναι ένα εκλογικό πυροτέχνημα εξαπάτησης και φθοράς του Σαμαρά…
Και πολιτικά λανθασμένο, και φαιδρό και δόλιο…
ΟΙ «ακροδεξιές» δυνάμεις εντοιχισμένες μέσα στα ορειχάλκινα τείχη του καπιταλιστικού συστήματος, μια και η Αριστερά είναι απούσα (αυτό που υπάρχει δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά), έχουν την ψευδαίσθηση ότι μια και ο «πατριωτισμός» βρίσκεται στην ημερησία διάταξη θα «ξεπλυθούνε» και θα εδραιωθούνε πολιτικά. Ματαιοπονούν.
Το ίδιο το σύστημα που πιστεύουν και φιλοδοξούν να αναρριχηθούν είναι βαθιά και ασυμφιλίωτα αντιπατριωτικό…
Πατριωτισμός χωρίς κοινωνικό όραμα και προοπτική ανατροπής αυτού του συστήματος δεν μπορεί να υπάρξει σήμερα…

2 σχόλια:

  1. Αντι να δειτε τι θα κανετε και εσεις για να μην περασει η Πασοκικη απατεωνια, καθεστε και βριζετε τον Καρατζαφερη, λες και φταιει αυτος για το καταντημα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή