Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Η ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΙΚΗ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ


ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ" ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΛΟΟΥΝ

Γράφει ο Θύμιος Παπανικολάου




Ομοειδή ερεθίσματα (εννοείται, κάθε άλλο παρά ταυτόσημα) προκαλούν, κάτω από όμοιες συνθήκες, τις ίδιες ανακλάσεις.
Όσο πιο ισχυρό είναι το ερέθισμα τόσο πιο γρήγορα δεσπόζει πάνω στη «μάσκα» του χαρακτήρα σου και αποκαλύπτει τον πραγματικό «εαυτό» σου.
Στο πυρωμένο σίδερο κατεδαφίζονται όλες οι «γωνιές» της εξωτερικής όψης του χαρακτήρα σου (της «ατομικότητας» που έχεις φιλοτεχνήσει), σπάει η πανοπλία σου και αναδίδεται ορμητικά η πραγματική υπόσταση και ποιότητα του μυαλού σου και της συνείδησής σου.
Να γατί ο πανικός αποκαλύπτει το ποιόν σου και τα «υλικά» της «στόφας» σου…
Ο Καρατζαφέρης έχει περιέλθει σε τέτοιο πανικό που «ξερνάει» όλη τη φτώχεια των εσωτερικών του δυνάμεων:

το νευρωτικό πολιτικό ευνουχισμό της συνείδησης του υπηρέτη της εξουσίας, τη δραματική ανέχεια των πνευματικών του πόρων, τη φθονερή του εχθρότητα απέναντι στους φτωχούς και απόκληρους, την αυθάδεια του επαρχιώτη ηγεμόνα…
Είναι τέτοια η «αγωνία» και ο «τρόμος» της πολιτικής του ανασφάλειας που επιχειρεί να τα καλύψει με νευρικές «πράξεις» που να τον κρατούν, πάση θυσία, στο φως της δημοσιότητας. Μοιάζει σαν να άγγιξε ένα πυρακτωμένο σίδερο και «ουρλιάζοντας» από το πόνο πυροβολεί προς πάσα κατεύθυνση: Αποκαλύπτει έτσι το «ξύγκι» που επικαλύπτεται κάτω από τα μακιγιάζ της επιδερμίδας του.
Μια και οι «ομοβροντίες» του περί της «πολυκατοικίας» και του εκβιασμού εκλογών τον Μάρτιο πέσανε όχι μόνο στο κενό, αλλά και τον έφεραν σε πιο δεινή θέση, μηχανεύτηκε άλλα «κόλπα», κάτω από το κράτος, βεβαίως, του πανικού του.
Έτσι, ήρθε το νέο παραλήρημα της χυδαιότητάς του.

Με κυνικό τρόπο αναφέρθηκε στη συνδικαλίστρια καθαρίστρια απ' τη Θεσσαλονίκη,
το αυτοκίνητο της οποίας περιέλουσαν με καυστικό υγρό άγνωστοι προς το παρόν δράστες. Με αβυσσαλέα και κομπάζουσα χυδαιότητα δήλωσε: «Θέλω να εκφράσω κι εγώ τη συμπάθειά μου στην καθαρίστρια, τη συνδικαλίστρια γι' αυτό που έγινε στο αυτοκίνητό της. Βέβαια, όταν μιλάμε για κρίση στην οικονομία και μία καθαρίστρια έχει ένα αυτοκίνητο αρκετά ακριβό, δείχνει ότι ίσως δεν υπάρχει τόση κρίση στα φτωχότερα στρώματα! Νομίζω ότι βιτριόλι στο αυτοκίνητο δεν δικαιολογεί να της χαριστεί ένα τριάρι! Μία γκαρσονιέρα ίσως!»... Δηλαδή μια καθαρίστρια δεν δικαιούται να έχει ένα αυτοκινητάκι Λάντα, το οποίο τόσο κυνικά το βαπτίζει ο Καρατζαφέρης «ακριβό» αυτοκίνητο!!! Τα πανάκριβα τζιπ (δύο τον αριθμό), τα άπειρα ακίνητα, τα ιδιωτικά αεροπλάνα και πολλά άλλα είναι «νόμιμο» και «ηθικό» να τα έχουν οι πολιτικοί απατεώνες και οι πολιτικές πόρνες!!!
Αυτό, όμως, που καταγράφει την ελεεινότητα και την προστυχιά του Καρατζαφερη
είναι η ειρωνεία απέναντι σε μια καθαρίστρια και τα χυδαία υπονοούμενα, του τύπου «μια γκαρσονιέρα ίσως!». Οι «πολιτικές πόρνες» στιγματίζουν τους εργαζόμενους σαν «πόρνες»!!!

Το άλλο επεισόδιο της μικρομπακαλίστικης «τακτικής» του ήταν η «σκυλάδικη» επίθεσή του εναντίον του Τσίπρα.

Το να κτυπηθεί πολιτικά ο Τσίπρας ή οποιοσδήποτε άλλος θα ήταν γόνιμο και αναγκαίο.
Αλλά να εκτοξεύονται εναντίον του αφοριστικές, κουτοπόνηρες ατάκες, δίχως ίχνος τεκμηρίωσης, αυτό είναι χυδαιοποίηση της πολιτικής. Με κουτοπονηριές του τύπου: «Δεν μπορεί ένα κόμμα να αβαντάρει» τα επεισόδια», δεν κάνεις πολιτική.
Και όταν ο Τσίπρας, νηφάλια και ευγενικά του απάντησε: «δεν μπορεί σε τόσο σημαντικά θέματα να μιλάει στο Κοινοβούλιο με περίσσια ανευθυνότητα. Και ιδίως σε τόσο σοβαρά θέματα να καταφέρετε αβάσιμα και αστήριχτα απέναντι στο Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Σε σοβαρά θέματα χρειάζεται σοβαρότητα…»,
ο Καρατζαφέρης «ξέρασε» τον εσωτερικό του βούρκο:
«Η πολυκατοικία της δεξιάς δεν έχει κόκκινο φωτάκι… Λίγη τσίπα κ. Τσίπρα»!!!
Τέτοια «ποιότητα»!!!
Φυσικά με τέτοιες χυδαιότητες ο Τσίπρας ακτινοβολεί…
Αυτό είναι το «οπλοστάσιο» αυτού του πολιτικού κλόουν…
Ένα οπλοστάσιο που έρχεται παραληρηματικά στην επιφάνεια, λόγω του πανικού ο οποίος έχει «ισιώσει» τις γωνιές της μακιγιαρισμένης (από τα ΜΜΕ) ατομικότητάς του…
Ακόμα και οι μακιγιέρ του δεν «χώνεψαν» αυτή τη χυδαιότητα…

1 σχόλιο:

  1. Άσχετα με το αν έχεις δίκαιο η όχι, ο τρόπος σου να παρουσιάσεις τοις θέσεις σου είναι ακριβώς αυτό που κατηγορείς τους άλλους, χυδαίος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή