Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Η "ΔΕΞΙΑ" ΣΤΗ ΧΙΛΗ...



ΕΝΩ Η "ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ" ΜΕΝΕΙ... ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ...!!!

Ο ηγέτης της δεξιάς, Σεμπαστιάν Πινέρα προηγείται στο πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Χιλής, με ποσοστό 44,23%, σύμφωνα με τα τμηματικά αποτελέσματα της καταμέτρησης του 59% των ψήφων, και θα διεκδικήσει πλέον την εκλογή του στον δεύτερο γύρο, στις 17 Ιανουαρίου.
Αντίπαλός του θα είναι ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς Εντουάρντο Φρέι ο οποίος λαμβάνει το 30,5%.
Παράλληλα, στο Κοινοβούλιο της χώρας επανέρχεται το Κομουνιστικό Κόμμα της Χιλής, για πρώτη φορά μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα πριν 36 χρόνια, με τρεις βουλευτές που εξελέγησαν στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.
Δεν κατάφερε να εκλεγεί στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής στη Χιλή ο εγγονός του πρώην δικτάτορα Αουγούστο Πινοσέτ, ο οποίος είχε εκτεθεί ως ανεξάρτητος υποψήφιος, έπειτα από την απόρριψή του από τα κατεστημένα δεξιά κόμματα.
Ο εγγονός του δικτάτορα ηττήθηκε από τους υποψηφίους της μετριοπαθούς δεξιάς και των συντηρητικών, που συγκέντρωσαν το 35% και το 27% αντίστοιχα.
Τραγική δε ειρωνεία ,ότι απέτυχε λόγω του εκλογικού νόμου που ο ίδιος ο παππούς Πινοσέτ είχε εφαρμόσει και ευνοεί τους μεγάλους κομματικούς σχηματισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου