Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Η «ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ» ΣΕ ΝΕΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ --ΧΑΟΣ--ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...!!!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  ΠΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΕΤΑΙ ΤΟ «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΒΛΑΧΑΚΙ» ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ... ΝΑΥΑΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...!!!

Η Αργεντινή -- πού είναι το πρότυπο ανάπτυξης του Τσίπρα και πού θέλει να εφαρμόσει στην Ελλάδα-- ακολούθησε διαφορετική πορεία από άλλα κράτη που βρέθηκαν στη μέγκενη του χρέους. 
Επέλεξε να μην... αποζημιώσει τους δανειστές της, να αρνηθεί κάθε ξένη βοήθεια υπό την αιγίδα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου...!!! 
Ε, ή στρατηγική αυτή, αφού στην  αρχή θεωρήθηκε μια επιτυχία των εναλλακτικών πολιτικών , αποδείχθηκε καταστροφική,

αφού σήμερα η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα είναι τρομακτική και χαώδης.
********
Γυρνούν το χρόνο 13 χρόνια πίσω,  μετά την πτώχευση του 2001, αφού ξανά  η Χώρα υπάρχει νεα  χρεοκοπία , οι δε λεηλασίες και οι διαδηλώσεις συνθέτουν ξανά ένα τρομακτικό σκηνικό.
 ********
Στο Μπουένος Άιρες οι άνθρωποι λεηλατούν τα σούπερ μάρκετ γιατί δεν έχουν να φάνε, ενώ οι έμποροι φοβούνται να ανοίξουν τα μαγαζιά τους.
********
Επειδή δε πολλοί απειλούν ότι το ευρώ δεν είναι φετίχ και άλλοι θέλουν εδώ και τώρα την καθιέρωση της δραχμής ως Εθνικό νόμισμα αφού με την υποτιμησή του θα αυξήσουμε τις εξαγωγές σημειώνουμε:
********
Η Κυβέρνηση της Αργεντινής άφησε το νόμισμα της χώρας, να υποτιμηθεί απότομα  με αποτέλεσμα η υποτίμηση του νομίσματος να φτάσει στο 18,6% μέσα στις τρεις πρώτες εβδομάδες του έτους.
********
Την υποτίμηση του νομίσματος ζητούσαν κυρίως οι εξαγωγείς καθώς θα μπορούν έτσι να πωλούν τα προϊόντα τους σε ανταγωνιστικές τιμές.
*******
Όμως, επειδή στην οικονομία υπάρχουν αλληλεπιδράσεις με αποτέλεσμα να τους πνίξει ο πληθωρισμός με άνω του 30%.
********
Έτσι με  τις τιμές να αυξάνονται, σε μία προσπάθεια προστασίας των εγχώριων βιομηχανιών, η κυβέρνηση επέβαλε φόρο της τάξης του 50% σε όλες τις αγορές μέσω διαδικτύου που υπερβαίνουν τα 25 δολάρια, προκαλώντας νέο κύμα οργής στη χώρα.
********
Αυτά τα ολίγα πρός γνώση και... συμμόρφωση...!!!
      -----------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου