Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ—ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Η Ν.Δ. ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ και… ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ...!!!

Η απάτη συνίσταται στο εξής:
Οι Ευρωδανειστές σε συνεργασία με τους δωσίλογους της Κυβέρνησης των Παπανδρέου—Βενιζέλου, όπως γράφουμε και στην παρακάτω αναρτησή μας, υπέγραψαν το Σάββατο το 4ο επικαιροποιημένο Μνημόνιο, το οποίο περιλαμβάνει νέα βάρβαρα και απάνθρωπα
μέτρα, πολύ περισσότερα από όσα ψήφισε η Βουλή την περασμένη εβδομάδα, χωρίς να το ξέρει… κανένας…
Προσέξτε την αποκαλυπτική δήλωση του εκπροσώπου της Ν.Δ., Γ.Μιχελάκη:
Πρωτοφανές!
Λίγα 24ωρα μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του Εφαρμοστικού Νόμου, αποκαλύπτεται αυτό που έκρυψε από τη Βουλή ο κ. Βενιζέλος.
Με σημερινή του ανακοίνωση, ο Υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος δηλώνει ότι:
«Στο μνημόνιο δεν περιλαμβάνεται τίποτε που να μην έχει παρουσιαστεί αναλυτικά στη Βουλή, κατά τη συζήτηση και ψήφιση του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής και του Εφαρμοστικού Νόμου».
Ο κ. Βενιζέλος, όμως, κρύβει την αλήθεια, αφού στην 4η επικαιροποίηση του «Μνημονίου», περιλαμβάνονται μέτρα και πολιτικές, που δεν περικλείονται στο Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο.
Σας αναφέρω, για παράδειγμα, ότι στη σελίδα 114 της έκθεσης της Κομισιόν, όπου περιλαμβάνεται και η επικαιροποίηση του Μνημονίου, υπάρχει σαφής αναφορά για απολύσεις μετά την ολοκλήρωση του ενός έτους εφεδρείας, λέξη που απουσιάζει από το Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο και από τον Εφαρμοστικό Νόμο.
Ειδικότερα, στο άρθρο 37 του Εφαρμοστικού Νόμου, όπου και υπάρχουν οι ρυθμίσεις για τον περιορισμό των προσλήψεων στους κρατικούς φορείς, απουσιάζει η λέξη «απόλυση».
Η Νέα Δημοκρατία ψήφισε αυτό το άρθρο, διότι είναι υπέρ του περιορισμού των δαπανών, όμως, δήλωσε στη Βουλή ότι διαφωνεί με την παράγραφο 7, που ρυθμίζει με αυθαίρετο τρόπο την επιλογή πλεονάζοντος προσωπικού στις ΔΕΚΟ.
Η Νέα Δημοκρατία, με συνέπεια, υποστηρίζει, αντί των απολύσεων, το θεσμό της εφεδρείας για οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους.
Μετά από όλα αυτά, ο κ. Βενιζέλος πρέπει να έρθει στη Βουλή και να δώσει εξηγήσεις για την πρωτοφανή αυτή παραπλάνηση της Εθνικής Αντιπροσωπείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου