Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Η El Mundo ΕΓΚΩΜΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΑΛΛΗΓΟΡΙΑ τού ΠΛΑΤΩΝΑ...

ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΑΔΙΟΥ και ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ... ΑΓΝΟΙΑ...!!!

Χρησιμοποιώντας μια Πλατωνική αλληγορία η Ισπανική εφημερίδα El Mundo, δημοσιεύει εγκωμιαστικό άρθρο για τον Πρόεδρο της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας ότι «στην ελληνική πραγματικότητα τα παράδοξα ξεπερνούν τις αντοχές μας».
Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι «μέχρι στιγμής, ο Σαμαράς είναι ο μόνος που βγήκε από τη σπηλιά της Ελλάδας. Και για αυτό τον κατηγορούν ως ανεύθυνο.Ο Παπανδρέου που ανοιγοκλείνει τα μάτια του, βρίσκεται μισός έξω.Οι περισσότεροι όμως Έλληνες και Ευρωπαίοι, είναι ακόμη τυφλωμένοι από τον ήλιο».Αναλυτικά η El Mundo γράφει:«Η υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από πλευράς ελληνικής βουλής, δεν χαροποιεί ιδιαίτερα τους Ευρωπαίους.Αυτό που συμβαίνει, μοιάζει κάπως με τη περίφημη αλληγορία του Πλάτωνα για τον μύθο της σπηλιάς.Οι Ευρωπαίοι, είμαστε σκλάβοι, εκ γενετής αλυσοδεμένοι, και μπορούμε να δούμε μόνο τις σκιές που σχηματίζουν στον τοίχο της σπηλιάς, όλα τα αντικείμενα που μεταφέρουν στα χέρια τους οι διάφοροι υπηρέτες που περνούν απ έξω, Και μάλιστα έχουμε πειστεί, πως όσον αφορά στην ελληνική πραγματικότητα, δεν υπάρχει τίποτα πέραν των σκιών που βλέπουμε.Στην ελληνική όμως πραγματικότητα, τα παράδοξα ξεπερνούν τις αντοχές μας. Ο αρχηγός του ελληνικού συντηρητικού κόμματος Αντώνης Σαμαράς, έχει απόλυτο δίκιο όταν λέει πως η αύξηση της φορολόγησης θα εξασθενήσει την οικονομία, και θα αυξήσει τη φοροδιαφυγή ακόμη περισσότερο.
Σε αυτήν την ελληνική φάρσα, μόνο κάποια ριζοσπαστικά μέτρα θα μπορούσαν να ξεκαθαρίσουν τα νούμερα. Στην αλληγορία του Πλάτωνα, ένας σκλάβος μπορούσε να βγει από τη σπηλιά, να δει την πραγματικότητα του έξω κόσμου, και στη συνέχεια να επιστρέψει στο σκοτάδι της προκειμένου να προσπαθήσει να εξηγήσει στους συντρόφους του ότι οι σκιές που βλέπουν δεν είναι η αλήθεια.
Ότι στον έξω κόσμο υπάρχουν άλλα πράγματα που αποτελούν τη πηγή δημιουργίας αυτών των σκιών. Οι σκλάβοι θα τον κορόιδευαν, και στη συνέχεια όταν αυτός θα επέμενε να τους απελευθερώσει από την άγνοια και το σκοτάδι, θα άρχιζαν να εξετάζουν το ενδεχόμενος δολοφονίας του.
Μέχρι στιγμής, ο Σαμαράς είναι ο μόνος που βγήκε από τη σπηλιά της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου