Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011

ΣΑΜΑΡΑΣ: «ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ και ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΖΗΤΑΤΕ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ... ΛΕΦΤΑ..!!!.

Είπα στη Merkel: «ΚΟΙΤΑ, ΑΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΟΥ ΕΠΙΤΥΧΕΙ, ΘΑ ΕIΜΑΙ ΛΑΘΟΣ, άν ΟΧΙ ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΩ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ»...

Το Διεθνές σχέδιο για την εξυγίανση των οικονομικών της Ελλάδας αποτυγχάνει και χρειάζεται επανεξέταση, δηλώνει ο πρόεδρος της Ν. Δ. Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal.
Αντί να «στραγγαλίζει» την Eλληνική οικονομία με αυξήσεις φόρων, η Ευρώπη και το Δ.Ν.Τ. θα πρέπει να επιτρέψουν στην Ελλάδα να μειώσει
τους φόρους για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης, τόνισε ο κ. Σαμαράς.
Το πρόγραμμα λιτότητας για την Ελλάδα «είναι αποτυχημένο», σημείωσε επικαλούμενος τα «φτωχά» φορολογικά έσοδα και την επιδείνωση της ύφεσης. «Πιστεύω ότι οι πιστωτές μας θα πρέπει να αλλάξουν πολιτική. Το ερώτημά μου είναι γιατί θα πρέπει να κατρακυλήσουμε κι’ άλλο;»
Οι απόψεις του τον έχουν απομονώσει σε διεθνές επίπεδο, αναφέρει η Wall Street Journal, ωστόσο σημειώνει ότι στην Ελλάδα το κόμμα του προηγείται στις δημοσκοπήσεις.
Ο κ. Σαμαράς δέχεται έντονες πιέσεις από την Ευρώπη και το ΔΝΤ να συναινέσει στην εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας, ωστόσο εκείνος προειδοποιεί ότι η Ελλάδα θα αποτύχει εκ νέου στην επίτευξη των στόχων λόγω της πολιτικής που ακολουθείται.
«Σε τρεις μήνες θα ζητάμε ξανά χρήματα», προειδοποιεί.
Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμφωνεί με το πρόγραμμα περικοπών και πώλησης δημόσιας περιουσίας της τάξης των 50 δισ. ευρώ, ωστόσο υποστηρίζει ότι οι πρόσφατες αυξήσεις φόρων θα επιδεινώσουν την οικονομική κατάσταση στη χώρα.
Η ψυχολογία είναι μέρος των οικονομικών και πρέπει να δείξουμε στους επενδυτές ότι αυτή είναι μία οικονομία στην οποία μπορούν να γίνουν επενδύσεις – ενώ στην παρούσα φάση τα χρήματα βγαίνουν από την οικονομία και η προσφορά σκοτώνεται», επισήμανε.
Υποστήριξε δε, ότι η ανάπτυξη θα μπορούσε να κλείσει το δημοσιονομικό έλλειμμα πολύ πιο γρήγορα από το σχέδιο λιτότητας που απαιτούν οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας.
Το πρόβλημα του κ. Σαμαρά είναι, σύμφωνα με την WSJ, ότι λίγοι είναι αυτοί που συμφωνούν με την άποψή του στο εξωτερικό.
Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι μίλησε με τη Γερμανίδα καγκελάριο για το πρόβλημα της Ελλάδας και της είπε πως το πρόγραμμα που προτείνει ο ίδιος είναι η μοναδική λύση για τη χώρα και κατ’ επέκταση για τη σταθερότητα της Ευρωζώνης.
«Είπα στη Merkel:
Κοίτα, αν το σχέδιό σου έχει αποτέλεσμα, τότε είμαι λάθος», σημείωσε ο Α. Σαμαράς.
«Όμως αν δεν έχει αποτέλεσμα, τότε θα χρειαστείς ένα νέο σχέδιο και εγώ είμαι αυτός που μπορεί να το εφαρμόσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου