Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

«ΞΕΦΤΙΛΑ-ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...!!!

«ΤΟΝ ΡΩΤΟΥΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΕΠΙ ΜΙΑ ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ και ΑΥΤΟΣ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ ΟΤΙ...ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ»...!!!

Η πλάκα με το «πολιτικό βλαχάκι» είναι, ότι μόνο του έχει αναγάγει σε μέγα πολιτικό θέμα την έρευνα πού κάνει ομάδα Ευρωβουλευτών  για το αν η τρόικα χρησιμοποίησε αντιδημοκρατικές τακτικές προκειμένου να επιβάλλει τα προγράμματα προσαρμογής στην Ελλάδα.
Περίμενε πως και πως να εισπράξει... πολιτικά--κομματικά  οφέλη...!!!
Όμως του γύρισε μπούμεραγκ...

Ο Αυστριακός Βουλευτής επικεφαλής της ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου Οτμαρ Κάρας, που έχει αναλάβει την έρευνα, είπε ότι: 
********
Είχε στο Στρασβούργο συνάντηση με τον κ. Τσίπρα στην οποία όμως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν του κατέθεσε καμία πρόταση, δεν προχώρησε σε καμία κριτική, παρα μόνο επαναλάμβανε ότι στηρίζει το ευρωκοινοβούλιο και την έρευνα του. 
********
Πιο αναλυτικά, ο κ. Κάρας κατά την συνεδρίαση που διεξήχθη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο προκειμένου να ενημερωθεί από μέλη της εθνικής μας αντιπροσωπίας είπε: 
********
«Συναντηθήκαμε στο Στρασβούργο με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης κ. Τσίπρα. 
Τον ρωτήσαμε για τους στόχους του, για τις προτάσεις και τι νομίζει ότι μπορεί να διορθωθεί. 
Επι μια ώρα ο υπεύθυνος της αντιπολίτευσης δεν έλεγε... τίποτα...!!! 
Το μόνο που έλεγε ήταν ότι στηρίζει το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και ότι θέλει να πάρει περισσότερες αρμοδιότητες η επιτροπή μας».
********
Όμως η τοποθέτηση του Ευρωβουλευτή πέρασε χωρίς αντίδραση από τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν στην αίθουσα και αυτό γιατί η μεταφράστρια έκανε το λάθος να πει αντί για Τσίπρας… Τσίπρος--Κύπρος!
********
Ανατρέχοντας όμως στο επίμαχο βίντεο γίνεται ξεκάθαρο ότι αναφέρεται στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. 
********
Εκτός αυτού, ο κ. Κάρας απαντώντας σχετικά σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε: 
*******
«Είπα Τσίπρας. Δεν θα μπορούσα άλλωστε να ρωτάω μια ώρα!», ενώ πρόσθεσε ότι θα... επαναλάβει όσα είπε και στην αυριανή προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου...!!!
*******
Από την άλλη πλευρά, ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής που ήσαν στην αίθουσα σημείωναν ότι εαν  ήταν σωστή η μετάφραση εξ αρχής τότε δεν θα άφηναν τον κ. Κάρας να... συνεχίσει την ομιλία του...!!! 
*******
Αυτά τα γελοία--άσχετα  και άξεστα υποκείμενα θα τα βάλουν με τη Μέρκελ και θα της πούνε, δεν πληρώνουμε τίποτα γιατί το χρέος είναι επαχθές και επονείδιστο....
       --------------------------

1 σχόλιο: