Κυριακή 1 Απριλίου 2012

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ...!!!

"ΟΜΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΕΙ ΣΤΑΘΕΡΗ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ"...!!!

Γράφει ο Νίκος Σχοινάς
πρ. Γενικός Δ/ντης του ΛΑΟΣ

Στις επικείμενες Εθνικές εκλογές, όπως φαίνεται, θα συμμετάσχουν πολλά κόμματα και σχηματισμοί, είτε αυτόνομοι, είτε συνεργαζόμενοι. 
Απόρροια του αποτυχημένου δικομματισμού;
 Αναζήτηση για κάτι καινούργιο; Ανανέωση; 
Όλα μαζί; Μπορεί.



Οι Δημοσκοπήσεις, που δημοσιοποιούνται, όπως και να τις ερμηνεύει ο καθένας, είτε είναι αντικειμενικές, είτε κατευθυνόμενες, καταγράφουν την προτίμηση και πρόθεση ψήφου της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής, όπου διαδραματίστηκαν συγκεκριμένα γεγονότα και οπωσδήποτε επηρέασαν την έρευνα. 
Όλες οι δημοσκοπικές εταιρείες με τις μικρές διαφορές, σχετικά με το αποτέλεσμα των ερευνών τους, προοιωνίζουν τις μελλοντικές επιδόσεις των πολιτικών κομμάτων. 
Το ΠΑΣΟΚ θα δοκιμαστεί σκληρά και για πρώτη φορά στην ιστορία του από τον τρόπο διακυβέρνησης της τελευταίας διετίας (πρόσδεση της Ελλάδος στο ΔΝΤ με κουμανταδόρο την τρόικα, τα σκληρά οικονομικά μέτρα, την ύφεση, την ανεργία, κλπ), με την ροή ψηφοφόρων του προς ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΣΥΡΙΖΑ , ΚΚΕ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ και ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ.
Η ΝΔ θα «πληρώσει» την στροφή των 360ο  από την σκληρή και αδιαπραγμάτευτη αντιμνημονιακή στρατηγική της στο «ναι σε όλα», ελπίζοντας σε επαναδιαπραγμάτευση, με διαρροές κυρίως προς ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και λιγότερο προς ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.
Τα κόμματα ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜ. ΑΡ. και ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ με σταθερή αντιμνημονιακή πολιτική, μόνιμα αντίθετοι σε ο, τι γίνεται, με θολή την στρατηγική τους απέναντι στην ΕΕ, αλλά έντονη και δυναμική παρουσία σε κινητοποιήσεις, περιμένουν να «εισπράξουν» και μάλλον το πετυχαίνουν. 
Ιδιαίτερα η ΔΗΜ. ΑΡ που ωφελείται τα μάλα από την ελεύθερη πτώση του ΠΑΣΟΚ.
Το νεόκοπο κόμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ύψωσαν την αντιμνημονιακή σημαία με έντονες πινελιές αυτές της «προδοσίας», των ύποπτων έως κατευθυνόμενων δανειακών συμφωνιών, κλπ και φαίνεται να κερδίζουν κυρίως από την μητρική ΝΔ, στερώντας της την αυτοδυναμία.
Ο ΛΑΟΣ «καταποντίζεται» με τα ξεθωριασμένα πλέον συνθήματα του, τις κολοτούμπες του αρχηγού τους, την αποχώρηση προβεβλημένων στελεχών, το ανόητο μπες-βγες στη συγκυβέρνηση, κλπ. 
Ο Καρατζαφέρης, κυριευμένος από πανικό, εμφανίζεται περιστασιακά πιο δεξιά απ΄ τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (κατοχή οπλισμού από ιδιώτες) και πιο αριστερά από την αριστερά (ανασύσταση ΜΟΜΑ και κοινωνικά παντοπωλεία).
 Όπου φυσάει ο πολιτικός άνεμος. Δεν αναγνωρίζεται. 
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ συμπορεύεται με την οικονομική στρατηγική του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, καθώς παραμένουν προσανατολισμένοι στις αρχές της ΕΕ και φαίνεται να μη τους ωφελεί.
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, χωρίς πρόγραμμα, αλλά με συνθήματα την ξενοφοβία και την έκφραση εθνικιστικών συνθημάτων και πρακτικών, περιέργως, φαίνεται να προκαλεί το ενδιαφέρον.
Οι αρχηγοί των κομμάτων και οι υποψήφιοι θα επικεντρώσουν τον πολιτικό λόγο σε οξύτατες, τετριμμένες έως εμετικές καταγγελίες μεταξύ τους. 
Θα προσπαθήσουν να δικαιολογήσουν τα διλήμματα: Κεντροδεξιά ή κεντροαριστερά, μνημόνιο ή πτώχευση, ΕΥΡΩ ή πληθωρισμένη δραχμή, πρόοδος ή οπισθοδρόμηση, ασφάλεια ή το χάος, κλπ. Θα τα συμπληρώσουν με μεγαλοστομίες και συνθήματα: «να σώσουμε την Ελλάδα», «αρχίζουμε», «επανεκκίνηση», κλπ και για την ατζέντα των ζεόντων θεμάτων της παιδείας, της ανεργίας, της οικονομικής αποκατάστασης των μισθωτών και συνταξιούχων, της τιμωρίας των πολιτικών που ρήμαξαν τον τόπο, κλπ, τίποτα. 
Σ΄ αυτές τις εκλογές ο πολίτης θα είναι αυστηρός αξιολογητής. Θα ξεκινήσει από την τιμωρία των κυβερνητικών κόμματων, όπως και των κλώνων αυτών των κομμάτων και στη συνέχεια θα αναζητήσει σοβαρές και πειστικές προτάσεις, αν υπάρχουν, για να συγχωρέσει τα όσα έπαθε ή του στέρησαν.  Αγωνιά για το μέλλον της χώρας, το δικό του και των παιδιών του. 
Ιδεολογίες δεν υπάρχουν. 
Διαχείριση της εξουσίας γίνεται από αρχηγικά κόμματα και τα οποία δεσμεύτηκαν εμμέσως πλην σαφώς να συγκυβερνήσουν και μετεκλογικά, αφού η αυτοδυναμία είναι άπιαστο όνειρο. 
«Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα αλλιώς»; Για να ξεγελάσουν πάλι τον ψηφοφόρο;
 Όμως η Ελλάδα θέλει σοβαρή, αξιόπιστη, σταθερή και αποτελεσματική διακυβέρνηση.

1 σχόλιο:

  1. ο ΜΟΝΟΣ πολιτικος χωρος
    που εχει ιδεολογια σημερα
    ειναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ........

    ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ
    ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ΓΙΑΥΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή