Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

H ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟ ΥΠ.ΕΞ...!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΥΠ.ΕΞ...!!!

«Η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεών της και δεν πρόκειται να το κάνει». 
Αυτή ήταν η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στην επίσημη ανακοίνωση εκείνου της Γερμανίας ότι 

«το ζήτημα των αποζημιώσεων δεν αποτελεί πλέον θέμα» περίπου 65 χρόνια μετά τον τερματισμό του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών κ. Γρ. Δελαβέκουρα, «η εκκρεμότητα των γερμανικών αποζημιώσεων και του αναγκαστικού δανείου υφίσταται και διατηρούμε πάντα το δικαίωμα και τις δυνατότητες για τον χειρισμό του θέματος, ώστε να έχει τη δέουσα και προσφορότερη κατάληξη για τη χώρα μας. 
Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία, επαναλαμβάνω ότι η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεών της και δεν πρόκειται να το κάνει». 

Ουσιαστικά, ο κ. Δελαβέκουρας επανέλαβε τη θέση που με σαφήνεια είχε διατυπώσει στρη Βουλή πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών κ. Στ. Δήμας. 

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών σύμφωνα με την οποία «η Γερμανία κατέβαλε από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946 για την Διασυμμαχική Υπηρεσία Αποζημιώσεων των Παρισίων, αποζημιώσεις και για την Ελλάδα και στήριξε την χώρα έμπρακτα στην ανοικοδόμησή της. 
Εξήντα πέντε χρόνια μετά το τέλος του Πολέμου και έπειτα από δεκαετίες ειρηνικής, γεμάτης εμπιστοσύνης, συνεργασίας της Γερμανίας με την Ελλάδα και στενής σχέσης μας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., το ερώτημα των αποζημιώσεων από την σκοπιά της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης δεν αποτελεί πλέον θέμα» καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου