Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΑΝΤΙΣΤΑΤΗ ΠΕΠΟΝΗ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΡΙΚΟΥ ΣΤΑ... ΑΜΑΡΤΩΛΑ CDS...!!!

ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡ.ΚΟΡΕΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΟ...ΑΡΧΕΙΟ...!!!

Γιά δεύτερη φορά ο Εισαγγελέας Γρ.Πεπόνης, αρνείται να βάλει στο αρχείο την έρευνα του Eισαγγελέα Αριστείδη Κορέα, γιά τα CDS του Αντρίκου...!!! 
Έτσι η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών καλείται να κρίνει εάν είναι νόμιμη ή όχι η άρνηση του  Eισαγγελέα Γρ. Πεπόνη

να ασχοληθεί για λόγους ευπρέπειας με το αίτημα του Eισαγγελέα Αριστείδη Κορέα να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση των αποδόσεων των CDS (συμβόλαια ασφάλισης από τον κίνδυνο χρεοκοπίας των χωρών-μελών της ευρωζώνης με υψηλό χρέος ή έλλειμμα ή και τα δύο), στην οποία έχει εμπλακεί το όνομα του Ανδρέα (Ανδρίκου) Παπανδρέου, αδελφού του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση των CDS είναι μία από τις τρεις που κατήγγειλαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης ότι δέχθηκαν «οχλήσεις». Συγκεκριμένα, στην σχετική αναφορά τους, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς ισχυρίστηκαν πως ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο γενικός γραμματέας και οι προϊστάμενοί τους ζήτησαν να εξετάσουν κατά προτεραιότητα την υπόθεση, διατυπώνοντας υπαινιγμούς για τυχόν παρέμβαση. 
Τελικά κρίθηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φ. Μακρή ότι δεν στοιχειοθετούνται «οχλήσεις» και πιέσεις.
Από την άλλη πλευρά, ο οικονομικός εισαγγελέας του Πρωτοδικείου Αθηνών Αριστείδης Κορέας, μετά την προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε, βρέθηκε προ δικονομικού αδιεξόδου και για το λόγο αυτό, στις 29 Φεβρουαρίου 2012, πρότεινε στον κ. Πεπόνη η επίμαχη δικογραφία να τεθεί στο αρχείο.
Για την υλοποίηση της αρχειοθέτησης αυτής πρέπει να υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη του προϊσταμένου του κ. Πεπόνη. Όμως, ο τελευταίος ζήτησε από τον εποπτεύοντα το οικονομικό έγκλημα αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ν. Παντελή να εξαιρεθεί από την όλη διαδικασία, που αφορά το ζήτημα της αρχειοθέτησης της δικογραφίας για τα CDS, καθώς αρνείται να ασχοληθεί με αυτήν για λόγους ευπρέπειας, μετά τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί.
Ο κ. Παντελής έκρινε ότι είναι αναρμόδιος να ασχοληθεί με το αίτημα του κ. Πεπόνη και το διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ιωάννη Σακελλάκο, προκειμένου να επιληφθεί και να κρίνει για την «τύχη» του το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο του Εφετείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου