Κυριακή 22 Απριλίου 2012

ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΣ «ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ και ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΤΑΥΡΩΜΑ»...!!!

«ΚΑΘΕ ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΚΑΡΥΔΙΑ» ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΣΥΛΟ και ΣΤΕΓΑΖΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ... ΜΠΑΖΑ...!!!

Γράφει ο Νίκος Σχοινάς
πρ. Γενικός Δ/ντης του ΛΑΟΣ

«Ώδινε όρος και έτεκεν μυν», σχετικά με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων όλων των κομμάτων, που χαρακτήρισαν την «αναπαλαίωση» ανανέωση, ιδιαίτερα δε του ΛΑΟΣ, όπου ο πρόεδρος του δηλώνει πομπωδώς:

«Σας δίνω μία υπόσχεση, ότι θα γίνω Πρωθυπουργός για να σώσω τον τόπο». 
Πως; 
Με αυτά τα πρόσωπα που συμπεριλήφθηκαν στα ψηφοδέλτια και ο ψηφοφόρος θα ψάχνει με το φανάρι του Διογένη να βρει  αξιόλογο υποψήφιο να σταυρώσει και να κάνει το καθήκον του; 
Παρά ταύτα, έλεγε και ξανάλεγε, ότι έχει πολλά και αξιόλογα στελέχη και είναι έτοιμος μάλιστα να κυβερνήσει και αφού περιέφερε τις εκλόγιμες θέσεις δυσκολεύτηκε να συγκροτήσει ψηφοδέλτια. 
Η κατάρτιση των ψηφοδελτίων είναι ιερή στιγμή για τους αρχηγούς, υπόθεση ευθύνης και σοβαρότητας για τις ομάδες επιλογής και ως προς το αποτέλεσμα η καλύτερη εικόνα για τα κόμματα. 
Τα παρέβλεψαν όλα αυτά, προκειμένου να «στεγάσουν» τα φιλαράκια τους και εκείνους που θα συγκροτήσουν την «αυλή» τους. 
Δεν τους νοιάζει η ουσία της πολιτικής: 
Πρόεδρος, υποψήφιοι, πρόγραμμα. 
Στα αρχηγικά κόμματα τα ψηφοδέλτια είναι αποκλειστικά προσωπική υπόθεση των προέδρων. 
Στο προσωποπαγές ΛΑΟΣ, είναι υπόθεση του Καρατζαφέρη και με δεδομένη την Λουδοβίκεια συμπεριφορά του «εγώ», ενώ λείπει το συλλογικό «εμείς», μετέτρεψε τα  ψηφοδέλτια σε «άσυλο», ή υποχρεωτική φιλοξενία «μπαζών», εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, με κατάληξη τέτοια ψηφοδέλτια να είναι  «για φτύσιμο και όχι για σταύρωμα», όπως λέει ο λαός.
Με γνωστή την απροθυμία υποψηφίων και με τέτοια νοοτροπία έκλεισαν τα μάτια στις καλύτερες επιλογές από τους διαθέσιμους υποψήφιους. 
Ενσυνείδητα προσπέρασαν τα αξιακά  κριτήρια επιλογής, όπως: το ήθος, την μόρφωση, το επάγγελμα, τις περγαμηνές, την κοινωνική καταξίωση, στοιχεία, που χαρακτηρίζουν τους καλύτερους και τα οποία αντικαταστάθηκαν από την πρόσκαιρη  αναγνωρισιμότητα, την εξυπηρέτηση δουλειών, τη show biz, κλπ. 
Αποτέλεσμα, τα ελάχιστα αξιόλογα πρόσωπα που συμπεριλήφθησαν, τα συμπλήρωσαν αναγκαστικά υποψήφιοι «κάθε καρυδιάς καρύδια» (με βαρύ και περίεργο φορτίο, χωρίς να συνοδεύονται από τίτλους και ιδιότητες!), καθώς και οι υπάλληλοι του (κανάλι, κόμμα, μετακλητοί, αποσπασμένοι), στους οποίους, ως συνήθως κατεβλήθησαν ακόμη και τα παράβολα συμμετοχής τους. 
Κοινώς, αερομεταφερόμενοι, που δεν γνωρίζουν καν τις εκλογικές περιφέρειες στις οποίες χρήστηκαν υποψήφιοι, αμφίβολο αν τις επισκεφθούν, αφού δεν έχουν φιλοδοξίες, ούτε και πιθανότητες εκλογής, αλλά, γιατί υποχρεώθηκαν με …αίτηση τους (για τον φόβο των Ιουδαίων) να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια, ώστε να συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος αριθμός, να χαρακτηριστούν έγκυρα τα ψηφοδέλτια και να επιδοτηθεί και το κόμμα. 
Έτσι εννοεί ο πρόεδρος την πολυσυλλεκτικότητα.
Ο Καρατζαφέρης δεν θέλει δίπλα του πρόσωπα – υποψηφίους με προσωπικότητα, κύρος και καταξίωση. Δεν θέλει καν «ισοϋψείς». 
Όπως και αντίστροφα, δύσκολα ισχυρές προσωπικότητες επέλεξαν Καρατζαφέρη, αφού  δεν αντέχουν τον yeseρισμό. 
Για την «μεγάλη μεταγραφή» με το επικοινωνιακό χάρισμα, ευθύνεται η ανάγκη να «σπρώξει» το κόμμα στη Βουλή και, ο οποίος έκανε ήδη την κολοτούμπα του, αφού ανέλαβε να δικαιολογήσει τις κολοτούμπες του αρχηγού του.
Στην επόμενες εκλογές, το εκλογικό σώμα πρέπει να στείλει ισχυρές και ανεξάρτητες προσωπικότητες – Βουλευτές στη Βουλή. 
Βουλευτές με συναίσθηση της βαριάς ευθύνης, ανεξαρτησία γνώμης και ψήφου, σεβασμό και λογοδοσία στους ψηφοφόρους τους και αποφασισμένοι να υπερασπιστούν με αυταπάρνηση πρώτα την Ελλάδα και μετά το κόμμα.  
Αυτό για να συμβεί, όφειλαν οι αρχηγοί να συμπεριλάβουν στα ψηφοδέλτια τους Αριστείς για να δώσουν ευκαιρίες επιλογής μεταξύ των αρίστων στους ψηφοφόρους, κάτι, που δεν έγινε, άρα είναι μεγάλη η ευθύνη των αρχηγών. 
Αυτό δεν φάνηκε ούτε στα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ, ούτε στα λοιπά μικρά κόμματα, ούτε ακόμη και στα μεγάλα – Κυβερνητικά.

6 σχόλια:

  1. Το παρακάτω κείμενο είχε δημοσιευθεί στο Ταχάλια και σε εκατοντάδες ελληνικά blogs
    http://taxalia.blogspot.co.uk/2009/11/blog-post_8467.html

    Στη συνέχεια βίωσα εκ μέρους του κ Σαμαρά αχαριστία σε επίπεδο πρωτοφανές για άνθρωπο που δημόσια και ενυπόγραφα στήριξα και από τον οποίο ΔΕΝ ζήτησα τίποτε παραπάνω από τη δυνατότητα επιστρέφοντας ξανά στη Νέα Δημοκρατία να προσφέρω ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ τις υπηρεσίες μου και τις γνώσεις μου!

    Ζητώ συγνώμη δημοσίως από όσους “ΠΑΡΕΣΥΡΑ” με τον ενθουσιασμό μου και τώρα προδοθήκαμε και φυσικά ΔΕΝ θα ψηφίσουμε Νέα Δημοκρατία (για το ΠΑΣΟΚ ουδέποτε τέθηκε στις επιλογές μου θέμα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νίκο, ξέχασα να σημειώσω ότι στις 6 του Μάη 2012 το ΣΥΣΤΗΜΑ επιθυμεί αναπαραγωγή του ίδιου του του εαυτού με "νέα(;;;)" παλαιά και γνωστά πρόσωπα...
    Αυτό είναι το ΣΥΣΤΗΜΑ και έτσι λειτουργεί προς ίδιον όφελος!
    Το ερώτημα, όμως, παραμένει αδυσώπητο: θα τους κάνουμε πάλι τη χάρη να μας χαρακτηρίσουν για μια ακόμη φορά..."αυτοικανοποιούμενα όντα" χωρίς την ικανότητα ευθυκρισίας;
    Οψόμεθα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κ. Πιπερόπουλε δεν έχει καμμία σχέση το εν λόγω άρθρο, που είναι πολύ καλά γραμμένο και σωστά τοποθετημένο για τον τρόπο συγκρότησης των ψηφοδελτίων τόσο απο τον Καρατζαφέρη, όσο και απο τα άλλα κόμματα, με το δικό σου της 16.9.2009 (Το τετράγωνο της λογικής Σαμαρά). Εσύ υμνείς τον Σαμαρά και περιγράφεις το παραπονό σου που δεν σε έβαλε στο ψηφοδέλτιο. Ηταν λάθος σου τέτοια παραπομπή και σύγκριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Γράφει ο Νίκος Σχοινάς
    πρ. Γενικός Δ/ντης του ΛΑΟΣ"
    Γιατί μας πρήζει με τον πρώην τίτλο του; Περιμένει να του δώσει κανείς κάποιο νέο; Όλο και θα πέσει κάποιο κοκαλάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Πιπερόπουλε ψήφισε αυτό που θέλεις και παράτα μας. Η συμμετοχή σου σε ένα κόμμα δεν προϋποθέτει και θεσούλα ή βουλευτικίκι. Αν θέλεις να ανταλλάξεις το βόλεμά σου με τη συμμετοχή σου στο κόμμα πήγαινε αλλού.
    Φτάνει πια το εγώ, όταν πρέπει να δουλέψουμε όλοι για το εμείς.

    Ένας πρώην συμπαθών τον καθηγητή Πιπερόπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΡΕ ΓΚΑΖΟΝΤΕΝΕΚΕ ΣΚΙΝΙΑ ΔΕΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΣ.ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΓΛΕΙΦΕΣ ΜΗΝ ΦΤΥΝΕΙΣ.ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.ΟΛΑ ΑΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ?ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ,ΕΙΜΑΙ ΣΕ Ν.Ε. ΚΑΙ ΑΜΑ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΤΡΑΒΑ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΤΟΝ ΜΑΣΚΑΡΑ.ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΒΟΛΕΨΑΚΗΔΕΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ.ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΝΑΤΕ "ΑΓΩΝΕΣ" ΜΕ ΠΑΧΥΛΗ ΑΜΟΙΒΗ.ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ,ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΡΑΓΚΑΤΟΙ,ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ.ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ,ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΟΗΤΟΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή