Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ και ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΕΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩ--ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ... ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ...!!!

ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ...

Είναι σαφές -όπως ανεμένετο άλλωστε- ότι ασκήθηκαν αφόρητες πιέσεις από τους Ευρωπαίους στον Πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά να συναινέσει και να στηρίξει το μεσοπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα της "κατοχικής" Κυβέρνησης του Γιώργου.
Θέλουν συναίνεση από τον Σαμαρά γιά δύο λόγους:
*-- Να εξασφαλίσουν ότι σε ένα χρόνο -τό πολύ-πού θά είναι Πρωθυπουργός, θα συνεχισθεί απρόσκοπτα η πολιτική και των δύο Μνημονίων είς βάρος του Ελληνικού λαού, χωρίς φυσικά επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, γιά να οικονομάνε, από τούς τόκους γιά καμιά 50νταριά χρόνια..
*-- Άν συναινέσει ο Σαμαράς θα εξασφαλίσουν οι... "εγχώριοι συναινετικοί" επιπροσθέτως το "ακαταδίωκτο" από Ειδικά Δικαστήρια, τα οποία τρέμουν ότι θα τους οδηγήσει η οργή, αγανάκτιση, φτώχεια, πείνα και απελπισία τού κόσμου...!!!
"ΟΧΙ" ο Αντώνης ο οποίος εξέδωσε και την εξής ανακοίνωση.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς είχε σήμερα, στις Βρυξέλλες, σειρά συναντήσεων με κορυφαίους παράγοντες της Ε.Ε.
Το μεσημέρι, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΕΛΚ κ. WilfriedMartens.
Στη συνέχεια είχε γεύμα με τον Πρόεδρο του ΕΛΚ κ. WilfriedMartens, με συμμετοχή του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. HermanVanRompuy. Και, τέλος, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. JoseManuelBarroso.
Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Συναντήθηκα σήμερα, μαζί με τον Αντιπρόεδρο κ. Σταύρο Δήμα, διαδοχικά, με τον Βίλφρεντ Μαρτένς, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, τον Χέρμαν Βαν Ρομπάι, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς και τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, Πρόεδρο της Κομισιόν.
Τους θέσαμε υπ’ όψιν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, που δείχνουν, πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι η σημερινή οικονομική πολιτική στην Ελλάδα δεν αποδίδει και πρέπει να αλλάξει.
Παρουσιάσαμε τα βασικά σημεία της δικής μας εναλλακτικής πρότασης και τονίσαμε ότι μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση.
Τονίσαμε ότι συμφωνούμε με τους βασικούς στόχους – δηλαδή τη μείωση του ελλείμματος και του χρέους - αλλά ότι πρέπει να αλλάξει η εφαρμοζόμενη Πολιτική μέσα από επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου.
Υπογραμμίσαμε ότι το σχέδιό μας προβλέπει εκτενείς περικοπές από τη σπατάλη του Δημοσίου.
Αλλά ταυτόχρονα περιλαμβάνει απαραίτητα μέτρα, που τονώνουν την οικονομία, ώστε να καταπολεμηθεί μαζί με το έλλειμμα και η βαθιά ύφεση.
Και να στηριχθεί η κοινωνική συνοχή, χωρίς την οποία κανένα σχέδιο εξυγίανσης δεν μπορεί να αποδώσει ως το τέλος.
Και βεβαίως, επιβεβαιώσαμε την απόλυτη στήριξή μας στην ανάγκη αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Άλλωστε, και τα δύο αποτελούν προτάσεις στις οποίες εμείς επιμένουμε εξ αρχής.
Και θέλω εδώ να γίνει απολύτως σαφές: Στηρίξαμε και στηρίζουμε ό,τι είναι σωστό για την Πατρίδα, ενώ δεν μπορούμε να στηρίξουμε οτιδήποτε έχει ήδη αποδειχθεί λάθος.
Το διήμερο αυτό είχε ένα διπλό αποτέλεσμα: Και συνεισφέραμε στην εθνική προσπάθεια για ταχύτερη έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και οι απόψεις μας ακούστηκαν με προσοχή από την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΑ ΜΗΝ ΟΡΚΙΖΕΣΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ . ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ Η ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΑΛΛΑ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑ .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή