Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Guardian: «ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΝΕΚΡΟΣ» Ο… ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ…!!!

ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ…!

Η Βρετανική εφημερίδα Guardian υπογραμμίζει ότι ο Ελληνικός λαός δεν αντέχει να υπομείνει επιπλέον μέτρα λιτότητας, ενώ χαρακτηρίζει τον Γιώργο Παπανδρέου "άνθρωπο νεκρό".
Στο άρθρο επισημαίνεται
ότι μετά από μήνες μάταιων επιθέσεων κατά των Ελλήνων, από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, διανοούμενοι όπως ο Amartya Sen και ο Jürgen Habermas και τα Ηνωμένα Έθνη έχουν επιτέλους κατανοήσει το γεγονός ότι η καταστροφική λιτότητα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα δεν είναι βιώσιμη.
"Ήταν καιρός.
Η ψήφος εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση ουσιαστικά αγόρασε ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα, για να αναβάλει την αναπόφευκτη κατάρρευσή της.
"Έχοντας υποβάλει την παραίτηση του την Τετάρτη το πρωί (στον Αντώνη Σαμαρά) και όταν η προσφορά του απορρίφθηκε, προχώρησε σε ανασχηματισμό".
"Το αποτέλεσμα ήταν η de facto προσφορά της ηγεσίας του κόμματος και της κυβέρνησης στον Ευάγγελο Βενιζέλο, άσπονδο εχθρό του στο κόμμα και τον Γιώργο Παπανδρέου ένα "νεκρό άνθρωπο" (a dead man walking) . Ο Guardian, παρομοιάζει την Πλατεία Συντάγματος με την πλατεία Ταχρίρ σε αργή κίνηση.
"Πρόκειται για μια ειρηνική, δημοκρατική επανάσταση που ήταν πιο εύκολο να ξεκινήσει, επειδή ο φόβος της βίαιης καταστολής είναι μικρότερος, αλλά θα είναι πιο δύσκολο να ολοκληρωθεί, δεδομένου ότι αντιμετωπίζει την τεράστια δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του παγκόσμιου χρηματιστικού κεφαλαίου.
Τώρα που οι αγανακτισμένοι έχουν αλλάξει τους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού, το άρθρο προτρέπει στην επανεξετάσει ορισμένων βασικών γεγονότων που έχουν σοβαρά… διαστρεβλωθεί…!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου