Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ … ΚΑΤ’ ΕΥΦΗΜΙΣΜΟΝ

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΟΛΟΒΑ και ΜΕΣΟΒΕΖΙΚΑ ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ...

Γράφει ο Ανδρέας Μητσόπουλος
Δικηγόρος

Στο βωμό της μειοψηφίας θυσιάζεται το Σύνταγμα, με υπεύθυνους τoυς γνωστούς «προοδευτικούς» οι οποίοι, ενταγμένοι στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την πολιτική ζωή του τόπου.
Η λαϊκή κυριαρχία, θεμέλιο του πολιτεύματος, υποχωρεί μπροστά στα «ανθρώπινα δικαιώματα» των λίγων.
Η συνταγματική επιταγή «ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα», δεν εφαρμόζεται. Αντιθέτως, τις κατευθυντήριες γραμμές του πολιτικού συστήματος χαράσσει μια ισχνή μειοψηφία. Μια μειοψηφία που εμφανίζεται είτε με τη μορφή συμφερόντων που συνδράμουν στην εκλογή κυβερνητικών μαριονεττών με αντάλλαγμα αυτές να σφυροκοπούν ανελέητα τα στοιχειώδη δικαιώματα της ζωής, της περιουσίας, της εργασίας, της αξιοπρέπειας των μικρομεσαίων, είτε με τη μορφή της παγκοσμιοποίησης και των εγχώριων οργάνων της, τα οποία ακολουθώντας υποχωρητική εξωτερική πολιτική, βλάπτουν σοβαρά τα εθνικά μας συμφέροντα.
Στη δημοκρατία που ζούμε, προκειμένου να μη θιγούν τα συμφέροντα των μειοψηφιών, οδεύει προς κατάργηση ο θεσμός του Δημοψηφίσματος που αποτελεί τον δημοκρατικότερο συνταγματικό θεσμό κάθε συντεταγμένης πολιτείας που σέβεται την αρχή της Λαϊκής Κυριαρχίας.
Έτσι, για μια σειρά καθοριστικών για το μέλλον του ελληνικού λαού, ανακυψάντων ζητημάτων, όπως η μετάβαση από τη δραχμή στο
ευρώ, το ζήτημα της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες,
η υποστήριξη μας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, χωρίς την παραμικρή υποχώρηση της τελευταίας σε θέματα εξωτερικής πολιτικής απέναντι στην Ελλάδα, η είσοδος της χώρας στο Μνημόνιο και η επιβολή εξευτελιστικών για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια φορολογικών και εν γένει οικονομικών μέτρων, δεν διενεργήθηκαν δημοψηφίσματα για να μη διασαλευτούν συμφέροντα με τα οποία η πλειοψηφία διαφωνεί.
Η ευθύνη για το έλλειμμα δημοκρατίας, βαρύνει εξίσου όλες τις περιόδους διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Ένα ΠΑΣΟΚ που αδυνατώντας σήμερα να αντιμετωπίσει με πολιτικά επιχειρήματα, το ορθολογικό και απόλυτα ρεαλιστικό οικονομικό πρόγραμμα της δημοκρατικά σκεπτόμενης, φιλελεύθερης και πατριωτικής Ν.Δ., προσπαθεί μάταια να την πειθαναγκάσει να μην αντιταχθεί εκ νέου, σ’ ένα δεύτερο, περισσότερο κτηνώδες μνημόνιο, ώστε να βρει συνενόχους στο έγκλημα εις βάρος του κοινωνικού ιστού της πατρίδας μας. Ασφαλώς και δεν τολμά να προκηρύξει δημοψήφισμα για το θέμα αυτό γιατί γνωρίζει πως θα το χάσει και θα αναγκασθεί έτσι να φύγει κακήν κακώς από την εξουσία, αλλά απεργάζεται μέσω της Επιτρόπου κ. Δαμανάκη, καταστροφικά για τη χώρα σενάρια επιστροφής στη δραχμή, αν δεν υπάρξει καθολική συναίνεση του πολιτικού κόσμου, στις τροϊκανές επιταγές.
Κατ’ ευφημισμόν, λόγω της ανθρώπινης εσωτερικής ανάγκης να
εξωραϊστούν δυσάρεστα πράγματα και καταστάσεις, επικράτησαν οι όροι, «Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας» αντί «Τρικυμιώδες Ακρωτήριο», «Ευμενίδες» αντί «Ερινύες», «γλυκάδι» αντί «ξύδι» και «Δημοκρατία», όταν αναφερόμαστε στο πολιτικό μας σύστημα.

Είναι χρέος όλων μας, αναλογιζόμενοι την αρχέγονη δημοκρατική μας παράδοση και οραματιζόμενοι ένα καλύτερο μέλλον, να εργαστούμε σκληρά με στόχο την εδραίωση μιας Δημοκρατίας, που θα αποτελεί παράδειγμα και πηγή εμπνεύσεως για όλα τα έθνη και δεν θα έχει καμία σχέση με κολοβά και μεσοβέζικα μορφώματα.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ.
ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΝΟΔΕ Ν.Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου