Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΜΑΣ ΤΑ ΜΠΡΟΣΤΙΝΑ ΤΟΥ;

ΤΡΕΜΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ και ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ
ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ…!

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Είναι πλέον εξακριβωμένο και βεβαιωμένο πως όλες οι Κυβερνήσεις της χώρας από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα συνειδητά οδήγησαν την χώρα στην απόλυτη πτώχευση και τον Ελληνικό λαό στην πλήρη εξαθλίωση.
Ο όρος «συνειδητά» είναι πολύ βαριά έκφραση για πολιτικούς της χώρας γιατί παραπέμπει αυτόματα στο ατιμωτικότερο αδίκημα της εσχάτης προδοσίας κατά των συμφερόντων
της χώρας και του Ελληνικού λαού.
Πως όμως αλλιώς, μπορεί να ερμηνευτεί η πολιτική του αλόγιστου, άκρατου δανεισμού από τρίτους, όλα αυτά τα χρόνια της μεταπολίτευσης, προς εκπλήρωση των εσωτερικών και εξωτερικών υποχρεώσεων, που εκτίναξε σε απίστευτα ύψη, το δημόσιο χρέος, με την ταυτόχρονη εφαρμογή μιας άθλιας πολιτικής αποβιομηχάνισης της Ελλάδος από μεγάλες παραγωγικές μονάδες του παρελθόντος ( Πίτσος, Ιζόλα, Πειραϊκή – Πατραϊκή κ.α ).
Αυτή η πολιτική είναι, λοιπόν, που οδήγησε σε λουκέτο πλήθος βιοτεχνιών που παρήγαγαν τα πάντα, κυρίως στην Β. Ελλάδα και στην εγκατάλειψη της καλλιέργειας της Ελληνικής γης που κάλυπτε πρώτες ανάγκες διαβίωσης των Ελλήνων με παράλληλη μεγάλη εξαγωγή αυτών των προϊόντων σε όλη την Ευρώπη.
Πως αλλιώς λέγεται η πολιτική της διόγκωσης του δημόσιου τομέα με υπεράριθμους υπαλλήλους και η ταυτόχρονη τεράστια αύξηση των δημοσίων δαπανών.
Πως μπορεί να λέγεται η απεμπόληση της δραστηριοποίησης μεγάλων ξένων παραγωγικών μονάδων που ήθελαν να επενδύσουν στην Ελλάδα (Pirelli, Good year, Nissan κ.α. ) όταν ο Ελληνικός κρατισμός το απαγόρευσε, με αποτέλεσμα η χώρα να χάσει τεράστιες επενδυτικές ευκαιρίες και χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Σήμερα, μετά την ψήφιση του επαχθούς μνημονίου και της αναμονής ψηφίσεως του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που εξαθλιώνει περαιτέρω τον Ελληνικό λαό και τον οδηγεί στα πρόθυρα της κοινωνικής αυτοκτονίας, η Κυβέρνηση προχωρά σε ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε χρόνο ρεκόρ, προκειμένου να ικανοποιήσει τους πιστωτές μας και τους διεθνείς τοκογλύφους και κερδοσκόπους.
Τρανταχτό παράδειγμα αυτού είναι το γεγονός ότι η Κυβέρνηση διέθεσε άλλο ένα 10% των μετοχών του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom με τιμή 1/3 της τελευταίας μετοχοποίησης του 2008. Αποτέλεσμα, το Ελληνικό δημόσιο να έχει πλέον μόνο το 10% του ΟΤΕ, οργανισμού στρατηγικής σημασίας, και η D.T. το 40%. Το τίμημα αυτής της μετοχοποίησης υπήρξε εξευτελιστικό. Το Ελληνικό δημόσιο θα εισπράξει 400 εκατομμύρια ευρώ, που καλύπτουν μόνο οκτώ μήνες από την ετήσια επιδότηση του ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού ταμείου των εργαζομένων στον ΟΤΕ.
Σε λίγο καιρό θα ακολουθήσει το ξεπούλημα της ΔΕΗ και όλων των ιδιόκτητων λιγνιτωρυχείων ενώ η λεηλασία της δημόσιας περιουσίας θα ολοκληρωθεί με το ξεπούλημα του οργανισμού προγνωστικών αγώνων ποδοσφαίρου (ΟΠΑΠ), των κρατικών λαχείων, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του οργανισμού διεξαγωγής ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ), το Ελληνικό, των αυτοκινητόδρομων Ελλάδος κ.λ.π.
Μετά από όλα αυτά, είναι κοινή πεποίθηση πως η Κυβέρνηση υπέγραψε και αποδέχθηκε τους επαχθείς όρους του μνημονίου χωρίς να διαπραγματευθεί στο ελάχιστο την διαφοροποίησή τους προς το καλύτερο, για όφελος της πατρίδος.
Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, έστω και τώρα δεν τολμά να σηκώσει διαπραγματευτικό ανάστημα έναντι των τοκογλύφων και κερδοσκόπων, παρ’ ότι μετά από ένα χρόνο τήρησης του μνημονίου η χώρα βυθίζεται όλο και περισσότερο στην άβυσσο των επιλογών αυτής της Κυβέρνησης. Είναι δυστυχώς ανώφελες οι θυσίες της Ελληνικής κοινωνίας.
Αυτή τη στιγμή, η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει την αποτυχία του τρόπου επιβολής του μνημονίου και παραδέχεται πως η τήρησή του οδηγεί την Ευρωζώνη σε αδιέξοδα. Είναι κοινή πεποίθηση όλων των Ευρωπαίων πως η Ελλάδα με την τήρηση του μνημονίου οδηγείται στην πτώχευση και θα συμπαρασύρει όλα τα κράτη της Ευρωζώνης και βέβαια θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις διάλυσης του κοινού νομίσματος.
Πιο αναλυτικά, ο Αμερικανός καθηγητής Οικονομικών στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Barry Eichengreen, θεωρεί πως μια εθελοντική έξοδος της Ελλάδος από το ευρώ θα αποτελούσε την μητέρα όλων των οικονομικών κρίσεων. Η Αμερικάνικη εφημερίδα, «Wall street journal» αναφέρει πως ενδεχόμενη πτώχευση της Ελλάδος θα σήμαινε το κλείσιμο των Ευρωπαϊκών αγορών που από την εποχή του κοινού νομίσματος είναι η κύρια πηγή κερδών της Αμερικανικής αγοράς. Η Αγγλική εφημερίδα «The Telegraph», έγραψε πως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, από το να σώσουμε την Ελλάδα. Η πτώχευση της Ελλάδος θα οδηγούσε σε καταστροφή τις τράπεζες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ελβετίας. Μάνατζερ πολυεθνικών εταιρειών της Γαλλίας και της Γερμανίας, υποβάλλουν αίτημα προς τον κ. Σαρκοζί και την κ. Μέρκελ, για την αναγκαία προσπάθειά τους, για διάσωση της Ελληνικής Οικονομίας προς χάριν της διάσωσης του ευρώ. Ο ίδιος ο κ. Σαρκοζί και η κ. Μέρκελ προχθές στο Βερολίνο, σε κοινή συνέντευξη τύπου στήριξαν δημόσια την Ελλάδα και αποφάσισαν να επιταχύνουν τις διαδικασίες δεύτερου πακέτου στήριξης για την Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα, η κ. Μέρκελ προ ημερών, απευθυνόμενη προς τον Γερμανικό λαό, είπε πως είναι απαραίτητη η στήριξη της Ελληνικής οικονομίας. Έτσι οι Γερμανοί στηρίζουν την Οικονομία της Γερμανίας και την δική τους, γιατί σε ενδεχόμενη πτώχευση της Ελλάδος, θα καταρρεύσει το κοινό νόμισμα συμπαρασύροντας και άλλα κράτη της Ευρωζώνης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις εξαγωγές της Γερμανίας που δεν θα γίνονται στο κοινό νόμισμα. Επίσης, τους υπενθύμισε πως η Ελλάδα είναι από πρώτες χώρες εισαγωγής των προϊόντων τους.
Κοινή διαπίστωση, λοιπόν, των ΗΠΑ και της Ε.Ε. είναι πως ενδεχόμενη πτώχευση της Ελλάδος, θα την οδηγήσει στην απομάκρυνσή της από το ευρώ και η πτώχευση της Ελλάδος θα λειτουργήσει ως μεταδοτική ασθένεια για τις περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και πιθανώς την Ιταλία και την Γαλλία) με κοινή κατάληξη την διάλυση του ευρώ.
Κε Πρωθυπουργέ , εάν έχετε πατριωτική συνείδηση, όπως πολλές φορές διατυμπανίζετε, γιατί δεν επενδύετε στο φόβο των Ευρωπαίων και σηκώνοντας το ανάστημά σας να τους ενημερώσετε, πως δεν έχετε το Ιστορικό δικαίωμα της πλήρους εξαθλίωσης του λαού σας και της χώρας σας; Από την στιγμή που ένα χρόνο τώρα δεν απέδωσε στο ελάχιστο τα αναμενόμενα η ψήφιση του μνημονίου και δεν προβλέπεται να αποδώσει ούτε το μεσοπρόθεσμο που αναγκάζεσθε να ψηφίσετε σε μια απέλπιδα προσπάθεια, εγκρίσεως από την τρόικα της πέμπτης δόσεως;
Κε Πρωθυπουργέ, «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και Ελληνική πατριωτική πράξη από μέρους σας, είναι να δείξετε στους εταίρους μας στην Ε.Ε. και στους τροικανούς, τα μπροστινά σας, με μια θαρραλέα και γενναία ανακοίνωση, ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ προς το Εξωτερικό και επαναφορά της χώρας στην δραχμή. Έτσι, είναι σίγουρο πως έντρομοι, μπροστά στο σενάριο διάλυσης του ευρώ, θα αποδεχθούν τους όρους σας περί της επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου και της αποδοχής του ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.
Στην ακραία δε περίπτωση της μη αποδοχής της προτάσεως σας, η επαναφορά στην δραχμή θα είναι για τον λαό μας μία επώδυνη λύση, όμως θα είναι μία λύση.
Η τήρηση του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, αντίθετα, δεν είναι λύση και οδηγεί τον λαό μας στην πλήρη εξαθλίωση και την χώρα μας στην πλήρη διάλυση, με ορατή σ’ αυτή την περίπτωση την απώλεια Ελληνικών Εθνικών εδαφών (Θράκη, Αιγαίο και Καστελόριζο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου