Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

«ΣΗΚΩΝΟΥΝ» ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ τού Μ.ΑΛΕΞΑΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ…!!!

… ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ και ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ, ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ως «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ…!!!


Το σκηνικό του … παραλόγου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, θα ολοκληρωθεί με την τοποθέτηση έντεκα μικρότερων αγαλμάτων, ηρώων της Σκοπιανής … «ιστορία».!!!Όπως ο Βασιλιάς Φίλιππος της Μακεδονίας, ο Βυζαντινός Αυτοκράτορας Ιουστινιανός, ο Βούλγαρος τσάρος Σαμουήλ κ.α, που άπαντες ασφαλώς θεωρούνται και παρουσιάζονται ως … «Μακεδόνες». Μία εβδομάδα μετά την άνετη επανεκλογή του, ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι, έδωσε το «ΟΚ» για να τοποθετηθεί ο χάλκινος του έφιππου Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία της πλατείας «Μακεδονίας» της πρωτεύουσας.
Το άγαλμα, που αναπαριστά έφιππο τον Μέγα Αλέξανδρο στον Βουκεφάλα, θα τοποθετηθεί επάνω σε βάθρο που έχει ήδη κατασκευαστεί και το συνολικό ύψος θα αγγίζει τα 22 μέτρα, όσο μια οκταόροφη πολυκατοικία.
Σύμφωνα με ΜΜΕ των Σκοπίων, προκειμένου να μην προκληθεί η Ελλάδα το άγαλμα βαφτίστηκε αόριστα «αρχαίος πολεμιστής», αν και όλοι μιλούν για τον Μέγα Αλέξανδρο, έφιππο στον Βουκεφάλα.
Ελάχιστοι στα Σκόπια γνώριζαν μέχρι χθες, που ήταν αποθηκευμένο το άγαλμα, που φιλοτεχνήθηκε από την Σκοπιανή γλύπτρια Βαλεντίνα Στεβανόσβκα μετά από διεθνή διαγωνισμό και χυτεύθηκε σε ιταλικό εργαστήριο στην Φλωρεντία, μετά τη μεταφορά του από την Ιταλία, μέσα σε κοντέινερ και με απόλυτη μυστικότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου