Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΜΠΕΝΑΚΗ--ΜΝΗΜΟΝΙΟ καί ό... ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ...!!!

ΠΛΗΡΩΣ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ της ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ...!!!

Γράφει ο Νίκος Σχοινάς
π. Γενικός Δ/ντης του ΛΑΟΣ

Θυμάστε την αμφιλεγόμενη και αινιγματική δήλωση της τότε Προέδρου της Βουλής κας Μπενάκη, όταν το 2005 γνωστοποιούσε το αποτέλεσμα της εκλογής του, ως Προέδρου της Βουλής στον κ. Καρ. Παπούλια.
Ήταν η εξής:
«Η ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση, ενδεχομένως, και της συνταγματικής συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν
χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως, η δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης».
Αυτή η δήλωση ήταν πρόδρομος αυτών που συμβαίνουν σήμερα.
Ατυχώς έτυχαν εφαρμογής ή «συνευθύνης» από τον εμφανιζόμενο ως θεματοφύλακα και υπερασπιστή των συμφερόντων της Ελλάδος Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος κατακεραύνωνε τότε την κα Μπενάκη για την δήλωση της «περί εκχώρηση Εθνικής κυριαρχίας, για την διαδικασία ψήφισης του Ευρωσυντάγματος, κλπ» (δελτίο τύπου ΛΑΟΣ 16.2.2005).
Τώρα τι κάνει;
*-- Την μία μέρα υπογράφει το μνημόνιο, βάζοντας θεμέλια με το «συνεταιράκι του» σε άμμο, τσαλακώνοντας και αυτό το μανιφέστο «πατριωτικός παρεμβατισμός» και την επομένη πάει να «ρίξει μπετόν» αρνούμενος να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα, γιατί θυμήθηκε, την λαϊκή κατακραυγή και ότι, «η Ελλάδα θα χάσει σημαντικό κομμάτι από την κυριαρχία της».(Δελτίο τύπου του ΛΑΟΣ 4.6.2011).
*-- Διαβάστε σήμερα και ας διαβάσει κι εκείνος, αφού δεν πρόλαβε να την μελετήσει τότε, την παρ. 4 του πρώτου άρθρου, το οποίο, όπως δήλωσε και συνεχίζει να δηλώνει:
*-- «ψήφισα το πρώτο μόνο άρθρο του μνημονίου, ώστε να έχουμε λεφτά την επόμενη μέρα», για να δει τι υπέγραψε. Καμία διαφορά απ΄ αυτά που έλεγε η κα Μπενάκη.
*-- Χειρότερα, αφού με την ψήφιση του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, παρέχει την εν λευκώ εξουσιοδότηση του στον Υπουργό των Οικονομικών, όπως ορίζεται στο πρώτο άρθρο, παρ. 4 του Ν. 3845, ΦΕΚ 65/6.5.2010, (Μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού . . . .κλπ), «παρέχεται στον Υπουργό Οικονομικών η εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού, διμερή ή πολυμερή, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα κράτη − μέλη της ζώνης του ευρώ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της προηγούμενης παραγράφου.
Τα μνημόνια, οι συμφωνίες και οι συμβάσεις του προηγούμενου εδαφίου, εισάγονται στη Βουλή για κύρωση».
*-- Εμφανίζεται σήμερα, ότι δήθεν έσωσε την Ελλάδα από την επαπειλούμενη πτώχευση, ενώ τα παραχώρησε όλα (συνέβαλε στην παραίτηση από οιασδήποτε ασυλία περί την εκτέλεση των όρων του Μνημονίου και της εξηρτημένης Σύμβασης, συνομολόγησε σε ενυπόθηκο - αποικιακό δάνειο και με την ψήφο του εκχώρησε ή κατάλυσε την εθνική κυριαρχία, κλπ) και μάλιστα χωρίς να το διαβάσει, όπως ομολόγησε:

«δεν είχα την πολυτέλεια να.... διαβάσω το μνημόνιο αναλυτικά, γιατί χανόταν η Ελλάδα».!!!!!
Δοξάστε τον!
*-- Ποιος τον εμπόδισε να αρνηθεί την ψήφο τους (15 στον αριθμό του ΛΑΟΣ), όταν η Κυβερνητική πλειονοψηφία δεν τις χρειάζονταν (είχαν ήδη 157 ψήφους);
*-- Τέλος, τα παραπάνω ενισχύει με κατηγορηματικό λόγο ο Ομότιμος Καθηγητής του Συνταγματικού δικαίου Γ. Κασιμάτης:
*-- «με το Μνημόνιο η Ελλάδα παραιτείται αμετάκλητα και άνευ όρων από την ασυλία της εθνικής της κυριαρχίας και από όλες τις πηγές πλούτου της» και αλλού, λέει, «ο εκτελεστικός αυτός νόμος διεθνών συμβάσεων ψηφίστηκε με την διαδικασία ψήφισης των τυπικών νόμων (151+1), ενώ έπρεπε να ψηφιστεί με την αντίστοιχη των θεμελιωδών διατάξεων (180+1), άρα είναι αντισυνταγματικός νόμος.
Τα συμπεράσματα δικά σας για τα Καρατζαφερέικα λόγια και παιγνίδια.

2 σχόλια:

  1. Εάν θέλουμε αποτέλεσμα, εάν θέλουμε να βοηθήσουμε τον Ελληνικό λαό, εάν θέλουμε να δώσουμε ελπίδα και όραμα πρέπει να αποφασίσουν να πάμε όλοι μαζί σε ένα νέο πρόγραμμα για ένα νέο ξεκίνημα που θα βγάλει την Ελλάδα από το λήθαργο και θα δώσει το δικαίωμα σε όλους να έχουν το όνειρο ως πράξη.
    Όλα τα άλλα είναι περιττά.
    Είναι τα λόγια ενός ηγέτη σαν τον δικό μου.
    Τον δικό σας τον αποστάτη - καραγκιοζοπαίχτη να τον χαίρεστε .
    Δεν σας λυπάμαι σας αξίζουν ίσως τα χειρότερα που έρχονται… λήσταρχοι νεοδημοκράτες και πασόκια .
    Ο σχοινάς διάλεξε το στρατόπεδο που του αξίζει, των προδοτών, εγώ χαίρομαι που δεν είναι μαζί μου.
    "Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, το προδότη κανείς."
    ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΦΙΛΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙ ΥΟ ΛΥΠΑΡΟ ΤΟΥ ΣΑΡΚΙΟ,ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟ ΩΣ ΠΤΩΜΑ ΕΝ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΕΙ,ΨΗΦΙΖΕΙ9 ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΣΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ,ΓΙΑΤΙ ?ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Η'ΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ,ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΚΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή