Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: "ΒΑΡΕΛΙ ΔΙΧΩΣ ΠΑΤΟ" ΟΙ... ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ...!!!

"ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ και ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ... ΑΣΥΛΙΑ"...!!!

Μπορεί ο καθένας να διαφωνεί πολιτικά με τον ΥΠ.ΕΘ.Α. Ευ. Βενιζέλο, όμως είναι όαση και απόλαυση ο πολιτικός του λόγος και η επιχειρηματολογία του.
Σε συνέντευξη που παραχωρεί στο «ΘΕΜΑ», ρίχνει "βόμβες" και ασκεί κριτική στους χειρισμούς του Οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης.
Λέει:
*-- Τους τελευταίους 20 μήνες οι θυσίες των Ελλήνων έπεφταν σε ένα «βαρέλι δίχως πάτο».
*-- Στο ερώτημα αν πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε όσους υπουργούς χειρίστηκαν την πρώτη δανειακή σύμβαση με την τρόικα ο κ. Βενιζέλος είναι ξεκάθαρος:
«Η δημοκρατία είναι συνυφασμένη με την ευθύνη και το κόστος.
Δεν υπάρχει δημοκρατική ασυλία», διαμηνύει και με απόλυτη σαφήνεια διαχωρίζει τα βάρη.
*-- «Είναι άλλη η ευθύνη του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών που έχουν άμεση επαφή με χειρισμούς και άλλη η ευθύνη ενός Υπουργού σε μη σχετικό υπουργείο».
*-- Προτείνει Ειδικούς Νόμους για τις Ιδιωτικοποιήσεις για να μη πάνε φυλακή οί Υπουργοί…
*-- Μάλιστα καλεί τον Πρωθυπουργό να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες και «να σταλούν μηνύματα που να αλλάζουν την ατμόσφαιρα».
*-- Οταν καλείται να προβλέψει αν οι άνθρωποι που απέτυχαν στην εφαρμογή της πρώτης δανειακής σύμβασης θα πετύχουν στο δεύτερο μνημόνιο, ο κ. Βενιζέλος απαντά ότι δεν χρειάζεται να συζητάμε τα αυτονόητα.
Παραδέχεται ότι:
*-- «Τον Μάιο του 2010 προφανώς και γνωρίζαμε πως το πρόγραμμα δεν είναι ολοκληρωμένο».
Είναι η «βόμβα» που εξαπολύει ο κ. Βενιζέλος για το πρώτο μνημόνιο και καλεί τους δανειστές και εταίρους της χώρας να επιδείξουν «διορατικότητα, αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου