Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΛΟΙΜΩΔΕΣ και ΠΡΟ-ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ…!

ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΒΑΦΤΙΣΤΗΚΕ... "ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ"…!!!

Γράφει η Εύα Γιαννοπούλου
Φοιτήτρια Νομικής Αθηνών


Το απόλυτο χαρτί της οικονομικής υποτέλειας και εξάρτησης από τους Ευρω-τοκογλύφους εισήγαγε σήμερα το ΠΑΣΟΚ με την υπερψήφιση του Mεσοπρόθεσμου.
Παπανδρέου και Βενιζέλος, με διλημματικού και εκβιαστικού χαρακτήρα προτάσεις για να εξασφαλίσουν την επονείδιστη πλειοψηφία, κατάφεραν
έστω και μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες επηρεασμού των ίδιων των κομματικών τους στελεχών, να εισάγουν στην ελληνική οικονομική πραγματικότητα ένα σχέδιο λοιμώδες και προ-πτωχευτικό, με σαφείς και άμεσες κοινωνικές προεκτάσεις.
Ως λύση, φαίνεται, ότι εξακολουθούν να θεωρούν όχι την αναπτυξιακή πολιτική ούτε και αυτή της διαπραγμάτευσης, αλλά την πολιτική άκριτου και στείρου δανεισμού, για να καλυφθούν σπασμωδικά οι ανάγκες του ελληνικού έθνους.
Και η όλη δανειστική πρακτική, στο πλαίσιο πειράματος επί της ελληνικής οικονομιας, θα πληρωθεί μέσω του μεσοπροθέσμου από τον διαφωνούντα με την κυβερνητική πολιτική λαό.
Από σήμερα, λοιπόν, οι νέοι φόροι και τα νέα κατώτατα όρια μισθών και συντάξεων θα εξασφαλίσουν τα απαραίτητα κεφάλαια για να πληρωθουν οι τόκοι που επιβάλλουν μονομερώς οι ευρω-τοκογλύφοι πίσω από την επωνυμία ΔΝΤ.
Από σήμερα, το μέσο νοικοκυριό θα συνθλιβεί κάτω από τα κερδοσκοπικά συμφέροντα των ευρωπαϊκών τραπεζών, πολύ απλά γιατί ο Γιώργος αποφάσισε μόνος του ότι το συμφέρον τον δανειστών προέχει του ελληνικού δημοσίου συμφέροντος.
Γιατί η τοκογλυφία θα πρέπει να υπερασπισθεί μπροστά στις ανάγκες του ελληνικού λαού να επιβιώσει.
Και κανείς δεν απαντάει: γιατί το μεσοπρόθεσμο να καταφέρει ότι δεν κατάφερε το πρώτο μνημόνιο?
Δηλαδή, η αποτυχία του πρώτου μνημονίου συγχωρείται με την εισαγωγή νέου νομοθετικού καθεστώτος φορολογίας?
Και το παλιό μνημόνιο που πήγε?
Το ΠΑΣΟΚ συγχωρέθηκε από την εγκληματική του απόφαση αυτή με μια δήλωση "δεν πέτυχε, τώρα προχωράμε και δεν κοιτάμε πίσω", και ξαφνικά η υπερδιόγκωση του χρέους σε ανεξέλεγκτα επίπεδα (στα οποία και δεν ήταν ένα χρόνο πριν) καθίσταται ένα μικρό και συγχωρητέο πταίσμα του Παπανδρέου?
Και γιατί αφού 20 ημέρες πριν οι δηλώσεις Γιώργου ότι η 5η δόση είναι εξασφαλισμένη, ξαφνικά έγινε συνηρτημένη με το μεσοπρόθεσμο?
Ενώ, δηλαδή, αρχικά το δάνειο δινόταν χωρίς φορολογικές μεταβολές, ξαφνικά η δανειοδότηση εξαρτάται από νέα ληστρικά φορολογικά μέτρα, και μάλιστα σε καθεστώς τρομοκρατίας και εκβιασμού, με αισχρές πομφόλυγες περί ένδειας και παγώματος μισθών από μέρους της Κυβέρνησης και της Ευρώπης.
Και μετά τι?
Αφού ο δανεισμός σπασμωδικά καλύπτει "τρύπες" της ελληνικής οικονομίας, και δεν διατίθεται προς αξιοποίηση πόρων και ενίσχυση κρατικών ταμείων σε βάθος χρόνου, μετά την 5η δόση τι θα ακολουθήσει? Κι άλλη τρομοκρατία του κοινού αισθήματος για να δοθεί και η 6η και η 7η δόση, και να μπορούν οι πιστωτές μας να ξεφορτώνονται ελληνικά ομόλογα, να εξασφαλίζουν κυριαρχικά δικαιώματα επί του δημοσίου πλούτου της χώρας και να οδηγούν την Ελλάδα με μαθηματική ακρίβεια στην πτώχευση, και μάλιστα με συνθήκες διαμορφωμένες έτσι ώστε ο μόνος ζημειωθείς να είναι ο ελληνικός λαός!
Τώρα λοιπόν, γίνεται πιο επιτακτικό από ποτέ η Κυβέρνηση να αναρωτηθεί πού επιτέλους μπαίνει η γραμμή ευσυνειδησίας και ηθικού ενδοιασμού στην άγρια υποτέλεια στην οποία υποβάλλουν το λαό, κάνοντας αδύνατη όχι απλά την αξιοπρεπή διαβίωση, αλλά ακόμα και την στοιχειώδη επιβίωση του Έλληνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου