Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

"ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ... "ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ" ή ΑΠΟΦΑΣΗ τού Σ.τ.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ τού ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ"...!!!

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ 2ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ και ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ...!!!

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε, ο Καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος στoν real.fm γιά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το Μνημόνιο το οποίο έκρινε.... Συνταγματικό.!
Είπε:
“Είναι η πρώτη του... είδους”.!
"Υπάρχει δικαστική Εθνική πρωτοτυπία στο ότι αυτό το πακέτο και μάλιστα με ισχυρότατη πλειοψηφία βγήκε... Συνταγματικό".!
Καί συνέχισε:
“Όπου παρενέβη το ΔΝΤ με τέτοιο πακέτο και όπου προσέφυγαν πολίτες για τις περικοπές, και Αργεντινή και Λετονία και Ουγγαρία και Ρουμανία, τα αντίστοιχα συνταγματικά δικαστήρια – στο δικό μας εθνικό δικαστικό σύστημα την αρμοδιότητα έχει το ΣτΕ στην ολομέλεια – όλα τα πακέτα βγήκαν... αντισυνταγματικά”.!!!
“Άρα, λοιπόν, (Το Δικαστήριο) είπε δύο πράγματα τα οποία θα παρακολουθούν τις εξελίξεις μας :
Είπε ότι η δανειακή σύμβαση είναι απλή σύμβαση κι όχι σύμβαση διεθνούς τύπου, αυξημένου δηλαδή τυπικού κύρους, άρα καλώς πέρασε με 151 και όχι με 180 και δεύτερον, το χειρότερο, για τους μισθωτούς και συνταξιούχους ότι όποια περικοπή με το μνημόνιο που έγινε ή όποια μελλοντική περικοπή θα γίνει σε μισθούς και συντάξεις μπορεί να γίνει επειδή στοχεύει κατά τη σκέψη της πλειοψηφίας στη βιωσιμότητα χρέους, ελλείμματος και κυρίως του ασφαλιστικού συστήματος.
Άρα, όλα είναι ανοιχτά και στην πορεία μπορεί να παρθούν κι άλλες σκληρότερες περικοπές για μισθούς και συντάξεις και να έχουν τη δικαστική νομιμοποίηση και μάλιστα ανωτάτου επιπέδου.”
Άρα, η Κυβέρνηση μέσα από αυτή την υψίστης σημασίας δικαστική απόφαση παίρνει και τη δική της νομιμομοίηση και γι’αυτό που έκανε με το μνημόνιο και φοβούμαι ότι γι’αυτά που θα επακολουθήσουν με σκληρότερο Μνημόνιο 2 και το Μεσοπρόθεσμο.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου