Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

ΠΑΣΟΚ και ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥ 67'... ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ (Χ) ..!!!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΡΟΥΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ και ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ..!!!

Γράφει η Εύα Γιαννοπούλου
Φοιτήτρια Νομικής Αθηνών

Καθώς τα προβλήματα της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έγιναν προβλήματα όλης της χώρας, νέα μέτρα και νέο μνημόνιο, δυσχερέστερο του προηγούμενου, έρχεται να ισοπεδώσει την ήδη ακρωτηριασμένη μεσαία τάξη, δίνοντας συνέχεια στην αποτυχημένη πολιτική δανεισμού.
Όμως το πρόβλημα, στην έκταση που έχει πλέον λάβει, δεν είναι μόνο πολιτικό, είναι και θεσμικό.
Οι πολιτικές Παπανδρέου δεν είναι μόνο καταστροφικά λανθασμένες, αλλά κυρίως νομικά απαράδεκτες και ακυρωτέες.
Άλλωστε, ηδη από τη μεριά του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών έχει ασκηθεί αγωγή κατά του όρου του μνημονίου που προβλέπει την αμετάκλητη και ανευ όρων παραίτηση της Ελλάδας από τις ασυλίες προστασίας της εθνικής κυριαρχίας.
Αντίστοιχη ρύθμιση εμπεριέχεται και στο νέο μνημόνιο, όπου χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι η χώρα παραιτείται από το δικαίωμα ένστασης σε περίπτωση αναγκαστικής εκτελέσεως κατά της περιουσίας του κράτους για την άμεση ικανοποίηση των δανειστών μας.
Πρόκειται για ρυθμίσεις που προσκρούουν όχι μόνο στο ελληνικό Σύνταγμα, αλλά και στο Ευρωπαικό και Διεθνές Δίκαιο.
Ουδέποτε ακούστηκε οφειλέτης να παραιτείται από θεμελιώδες δικαίωμά του για δίκαιη δίκη, παραχωρώντας τα όπλα εκ προοιμίου στους δανειστές του!
Βέβαια, οι αντισυνταγματικές αυθαιρεσίες του Γιώργου δεν σταματούν εδώ.
Λίγοι δυστυχώς γνωρίζουν ότι ακόμα και τα νέα φορολογικά μέτρα που εφαρμόστηκαν είναι ΠΑΡΑΝΟΜΑ, για το λόγο ότι αντίκεινται σε διάταξη του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Χάρτη που υπαγορεύει την ύπαρξη δημοσιονομικού ελέγχου πριν την εφαρμογή δυσμενών μέτρων προς τους πολίτες.
Φυσικά, τέτοιος έλεγχος ποτέ δεν έλαβε χώρα, κι έτσι μένει αδιευκρίνιστο αν ο ελληνικός λαός πληρώνει πραγματικές ελλείψεις ή τα "κερατιάτικα" του Παπανδρέου!
Θα απορήσει κανείς, λοιπόν, πώς μια πεντακομματική Βουλή επέτρεψε τέτοια πρωτοφανή πολιτική ασυδοσία...
Απλή η απάντηση!
Κατά παράβαση του Συντάγματος και πάλι, ψηφίστηκε και τέθηκε σε ισχύ από το 2009 νόμος που νομιμοποιεί τον κ.Παπακωνσταντίνου να θέτει την υπογραφή του επί διεθνών συμβάσεων χωρίς να έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία!
Ο Υπουργός Οικονομικών, με άλλα λόγια, εξουσιοδοτείται να δεσμεύει ως.. Αντιβασιλιάς την Ελλάδα χωρίς την προηγούμενη έγκριση κανενός!
Είναι ψιλά γράμματα, λοιπόν, η νέα φορολογία μπροστά στην πλήρη καταστρατήγηση του δημοκρατικού πολιτεύματος από μια Κυβέρνηση-νομενκλατούρα, και αυτό πρέπει να είναι το κύριο σημείο το αιτήματος εξυγίανσης του δημοσίου βίου:
Η επιφανειακή δημοκρατία που βιώνουμε να γίνει και ουσιαστική.
Απαγορεύεται θεμελιώδη, συνταγματικά και διεθνώς κατωχυρωμένα δικαιώματα των Ελλήνων να καταπατούνται από μια Κυβέρνηση πραξικοπηματικής πολιτικής, που αφαίρεσε την ανθρώπινη αξία από την έννοια του κράτους δικαίου και επανέφερε την Ελλάδα σε εποχές Μοναρχισμού, οπού το κράτος αποτελούσε τον φοβερότερο εχθρό του πολίτη!
Ας μην περιμένουμε, λοιπόν, αλλαγή κατεύθυνσης του Γιώργου, ούτε και προάσπιση του Ελληνικού λαού από τα κερδοσκοπικά πλάνα του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, όταν βιώνουμε ένα σύστημα επιβολής κάθε αυθαίρετης πολιτικής ως κανόνα ενάντια ακόμα και στο κεκτημένο και απαράβατο δίκαιο του ίδιου μας του Συντάγματος.
Άλλωστε, ο Γιώργος, έλαβε εντολές πριν ακόμα εκλεγεί, και σαν καλός εκτελεστής δεν δικαιούται να πράξει διαφορετικά από τις προσταγές του... εντολέα του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου