Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΕΜΜΟΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΛΛΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΦΙΓΙΟΝ...

ΒΑΣΙΚΟΣ ΟΡΟΣ ή ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και Ο ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ...

Ο Πρόεδρος της Ν. Δ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα, με το Γάλλο Πρωθυπουργό κ. Φρανσουά Φιγιόν, στο Πρωθυπουργικό μέγαρο στο Παρίσι.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε:
«Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον Γάλλο Πρωθυπουργό θέματα που αφορούν -αυτή την εποχή- τις δύο χώρες, αλλά και την Ευρώπη.
Εξέφρασα τις θέσεις μας για την Οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα στην Ελλάδα.
Παρέθεσα τα στοιχεία που δείχνουν ότι η πολιτική αυτή έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο και εξήγησα τη δική μας εναλλακτική πρόταση.
Επίσης, διατύπωσα την άποψή μας για την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου,
ώστε να βγούμε μια ώρα νωρίτερα από αυτό.
Είχα την ευκαιρία να τονίσω, για μιαν ακόμα φορά, ότι συμφωνούμε μεν απολύτως με το στόχο μείωσης του ελλείμματος και αποκλιμάκωσης του χρέους, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς επανεκκίνηση και ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας.

Και προς την κατεύθυνση αυτή ανέφερα στο Γάλλο πρωθυπουργό ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο να χρηματοδοτηθεί η Ελλάδα και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για επενδύσεις στην Ελλάδα.
Όμως, όλα αυτά απαιτούν μια άλλη πολιτική.
Ο φίλος κ. Φιγιόν άκουσε με προσοχή τις θέσεις μας.
Συζητήσαμε, επίσης, την κατάσταση σε όλη τη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική, συμφωνώντας στην ανάγκη αναβίωσης της πρωτοβουλίας “Ένωση για την Μεσόγειο”, στόχο στον οποίο η Γαλλία και η Ελλάδα μπορούν να έχουν πολύ σημαντική συμβολή και μεγάλα περιθώρια συνεργασίας.
Έθεσα, επίσης, το καυτό πρόβλημα που λέγεται λαθρομετανάστευση με δύο κύρια αιτήματα: την ανάληψη κοινής ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας ώστε να υπάρξει επαναπατρισμός των λαθρομεταναστών στις χώρες προέλευσής τους και την αναθεώρηση της Συμφωνίας Δουβλίνο-ΙΙ, ώστε να μοιραστούν επιτέλους, τα βάρη από τη λαθρομετανάστευση πιο δίκαια ανάμεσα στις χώρες μέλη της Ένωσης.
Στο σημείο αυτό επισήμανα και το ρόλο της Τουρκίας, η οποία, όχι μόνον αρνείται να εφαρμόσει τις συμφωνίες επαναπροώθησης λαρθομεταναστών, αλλά εξακολουθεί να τους προωθεί προς το ευρωπαϊκό έδαφος, αυτό της Ελλάδας.
Μιλήσαμε, επίσης, με τον κ. Φιγιόν για τις εξελίξεις στον αγροτικό τομέα. Πολύ σημαντικό ότι στην Κοινή Αγροτική πολιτική και τις εξελίξεις μετά το 2013 είμαστε σύμμαχοι – με κοινές θέσεις – με τη Γαλλία.
Συνεχίζω, αύριο στις Βρυξέλλες, τις συναντήσεις μου με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στόχος μου πάντα είναι να αναδείξω ότι η πολιτική της συνεχούς ύφεσης δεν βοηθά την Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση.
Και ότι, αντίθετα, η συνέχιση αυτής της λαθεμένης πολιτικής, βαθαίνει την κρίση, διαλύει τη μεσαία τάξη, τραυματίζει την κοινωνία μας και δημιουργεί αισθήματα απόγνωσης σε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου