Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

«ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ» ΤΟ 2ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ…!!!

ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΜΑΧΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ…!!!

Γράφει η Εύα Γιαννοπούλου
Φοιτήτρια Νομικής Αθηνών

Η τρίτη κατά σειρά Πανευρωπαϊκή συνάντηση των «αγανακτισμένων» πρόκειται να λάβει σήμερα χώρα στο Σύνταγμα, προκειμένου ο Ελληνικός λαός να καταστεί η τόσο απαραίτητη τροχοπέδη στα σχέδια του ΠΑΣΟΚ για... σωτηρία!
Παρά την έκδηλη αποστροφή του κοινού αισθήματος προς την μέχρι τώρα οικονομική πολιτική του Παπανδρέου,
τα κόμματα φαίνεται πως λανθασμένα έχουν στρέψει την προσοχή τους στην ίδια την ύπαρξη του χρέους, αγνοώντας αυτό ακριβώς που πυροδότησε την λαϊκή "εξέγερση": η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ του!
Ξεκινώντας από τον αείμνηστο Α.Παπανδρέου, που γέμισε την ελληνική αγορά εικονικό χρήμα προερχόμενο από υψηλότοκους δανεισμούς, συνεχίζοντας με τον επίτιμο Κ.Μητσοτάκη που ακολούθησε πολιτική ανάλογη του προκατόχου συνεχίζοντας τον άκριτο δανεισμό, και φτάνοντας στον Κ.Σημίτη και την περίφημη ένταξη της Ελλάδας στην ONE επί προεδρίας του, η χώρα βίωσε μια ανεξέλεγκτη εισροή ξένου χρήματος.
Έτσι λοιπόν, με δάνεια εξασφαλίστηκε μια οικονομική ευρωστία καθαρά επιφανειακή.
Η Ελλάδα δεν υποδουλώθηκε από το μνημόνιο, αυτό ήταν μόνο "το κερασάκι", η εξευτελιστική απόδειξη της δουλίας της.
Η Ελλάδα δεσμευόταν αργά και σταθερά σε βάθος χρόνου με δανεισμούς σε βάρος του ίδιου της του λαού.
Και λέω σε βάρος του, γιατί πολύ απλά ουδέποτε τα ζήτησε ούτε τα έλαβε! Αυτό άλλωστε καθιστά και παρούσα εδώ τη θεωρία του επαχθούς χρέους.
Ο λαός μόνο ελάχιστα, αποσπασματικά και πρόσκαιρα ωφελήθηκε από τις επιλογές αυτές των ηγετών του, κανείς δεν τον ρώτησε και κανείς δεν τον προειδοποίησε για το τίμημα!
Φτάνουμε, έτσι, στο σήμερα, και στον Γιώργο Παπανδρέου, που ξανά με δάνεια όχι μόνο επιτείνει τα λάθη του παρελθόντος και μάλιστα με ταχύτερους ρυθμούς, αλλά και χωρίς καμία προηγούμενη λαϊκή έγκριση ξεπουλάει την εδαφική Κυριαρχία της Χώρας.
Και παράλληλα, ζητά από τον λαό την αποπληρωμή όλων των δολίων δανεισμών αυτών, με επιπρόσθετες εξοντωτικές φορολογίες και περικοπές, οι οποίες βέβαια αναπόφευκτα επιβάλλονται αφού συνειδητά επέλεξε τις πιο ανελαστικές και δυσβάσταχτες συνθήκες δανεισμού.
Γιατί μόνο ως δολίως αυθαίρετη μπορεί να χαρακτηρισθεί η κίνηση του Πρωθυπουργού να επιλέξει έναν δανεισμό εξωφρενικά υψηλότοκο (κι ας προσφερόταν από τις αγορές οικονομική βοήθεια με πολύ ευνοϊκότερους όρους), και μάλιστα υπογράφοντας ένα μνημόνιο-καταδίκη, με το οποίο χαρίζει στην κυριολεξία την εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας στους κεκαλυμμένους πίσω από την επωνυμία ΔΝΤ τοκογλύφους της Ευρώπης.
Σε βάθος τριακονταετίας, λοιπόν, "χτίστηκε" η σημερινή λαϊκή οργή και κατακραυγή του πολιτικού συστήματος.
Γιατί σιγά σιγά έφτασε ο λαός να αηδιάσει με την παντελή παραγκώνισή του από την έννοια της δημοκρατίας και με την πλήρη απουσία κάθε μορφής ισοκρατίας και ισονομίας μεταξύ πολίτη και πολιτικού αξιωματούχου.
Κι όμως, το λαϊκό αίτημα πλέον ορθώνεται πιο ισχυρό από ποτέ, και θα είναι αυτοκτονία για την πολιτική ηγεσία να παραστήσει ότι δεν το ακούει:
ΟΧΙ νέο μνημόνιο, ΟΧΙ νέα βαθύτερη και εξευτελιστικότερη υποδούλωση του έθνους, ΟΧΙ άλλα υποχρεωτικά δάνεια που δεν πηγαίνουν καν στον ελληνικό λαό!
Γιατί, σε τελική ανάλυση, σύστημα και κοινωνία και πολιτική που αφήνει ανέπαφες ομάδες ισχυρών και στρέφεται αποκλειστικά κατά των νέων, των ηλικιωμένων, των γυναικών, των παιδιών του τόπου, εναντίον του "αμάχου πληθυσμού" δηλαδή, μόνο ως... ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ μπορεί να χαρακτηρισθεί.!

1 σχόλιο: