Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΙΑ «ΚΑΘΑΡΑ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

«ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ»…

Γράφει ο Ανδρέας Μητσόπουλος
Δικηγόρος

Τα νέα φορολογικά μέτρα που «έσκασαν» εν μέσω καλοκαιριού, για να είναι πιο περιορισμένες οι κοινωνικές αντιδράσεις, λόγω της απόδρασης του λαού από τα αστικά κέντρα, φέρνουν και πάλι στο προσκήνιο το αντιλαϊκό πρόσωπο της δουλικής στην Τρόικα, πασοκικής κυβέρνησης.
Μέτρα όπως η μείωση του αφορολόγητου από τις 12.000 στις 8.000 €, η αύξηση των αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης, η έκτακτη εισφορά σε αντικειμενικές δαπάνες, η χωρίς κλίμακα επιβολή τέλους επιτηδεύματος, ύψους έως και 500 € στους ελεύθερους επαγγελματίες, η ιλιγγιώδης αύξηση των τελών κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα, προκαλούν φρενίτιδα στον ήδη πιεσμένο Έλληνα εργαζόμενο. Ειδικά η άλογη απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, να καταργήσει τον Φ.Π.Α. 13% σε προϊόντα εστίασης και να τον αντικαταστήσει με το εξωφρενικό 23% που θα ισχύει μόνο για τους Έλληνες και όχι τους ξένους τουρίστες, είναι ατομική βόμβα στα θεμέλια του έτσι κι αλλιώς κλονισμένου ελληνικού τουρισμού, που φέτος στηρίχθηκε κυρίως στους ντόπιους ταξιδιώτες.
Η αύξηση του Φ.Π.Α. κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες στον τομέα της εστίασης, πλήττει όχι μόνο τον τουρισμό, αλλά και κάθε μικρομεσαία επιχείρηση εστίασης, που δραστηριοποιείται από τη μεγαλύτερη πόλη μέχρι το μικρότερο χωριό και κατάφερε να ανθέξει μέχρι σήμερα από την οικονομική κρίση.
Ασφαλώς, για να προβεί κανείς στην εκτίμηση ότι τέτοιου είδους μέτρα είναι βλαβερά και επικίνδυνα για τη θνησιγενή οικονομία της χώρας, δεν απαιτείται πολιτική αλλά κοινή λογική του μέσου συνετού ανθρώπου.
Κι όμως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρνείται πεισματικά να πράξει το αυτονόητο ώστε να ξεκινήσει η ανάπτυξη, δηλαδή να μειώσει τους φορολογικούς δείκτες στη φορολογία των φυσικών προσώπων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, να πατάξει τη φοροδιαφυγή με τη θέση σε λειτουργία των ναρκομένων φοροεισπρακτικών μηχανισμών και να περιορίσει δραστικά την κρατική σπατάλη, για την οποία υπεύθυνοι είναι οι κρατικοδίαιτοι αξιωματούχοι και οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ. Αντιθέτως ακολουθεί κατά γράμμα τις επιταγές της Τρόικα και των ξένων ανθελληνικών οικονομικών οίκων, που σκοπό έχουν να εξαθλιώσουν το λαό και που δεν ενδιαφέρονται να πάρουν τα λεφτά τους πίσω, αλλά να ελέγξουν την Ελλάδα, με την πλήρη κατάργηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, μέσω των εμπράγματων εγγυήσεων που θεσπίσθηκαν στην περιβόητη και δήθεν επιτυχημένη Σύνοδο Κορυφής της 21ης Ιουλίου που μας έστειλε στον πάτο του βαρελιού, την ώρα που οι κλακαδόροι του Υπουργικού Συμβουλίου, χειροκροτούσαν τα «επιτεύγματα» του εκτός τόπου και χρόνου Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου.
Μέσα σ’ αυτή τη λαίλαπα, η μόνη διέξοδος είναι οι εκλογές και ο σχηματισμός μιας καθαρής αντιμνημονιακής κυβέρνησης, χωρίς εξαπτέρυγα και καρατζαφέρειες κωλοτούμπες, που θα απαρτίζεται από πατριώτες και όχι ανδρείκελα και θα έχει στόχο την υπηρέτηση των ελληνικών συμφερόντων και μόνο και όχι των επιδιώξεων των ξένων παραγόντων, εξαιτίας των οποίων από το 1974 και εντεύθεν, συρρικνώνεται διαρκώς η εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματά μας.
Κυριαρχικά δικαιώματα όπως το αναφαίρετο δικαίωμά μας, επέκτασης των ναυτικών μας μιλίων από 6 σε 12, ίδρυσης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (Α.Ο.Ζ.), έρευνας κοιτασμάτων στο υποθαλάσσιο χώρο και εν τέλει εκμετάλλευσης των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών στο Αιγαίο και αλλού, που αφορούν σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, κατόπιν ανάθεσης εξόρυξης κοιτασμάτων σε εταιρείες που έχουν την ανάλογη τεχνογνωσία. Πηγές που αν γίνουν εκμεταλλεύσιμες θα μηδενίσουν σε βάθος χρόνου το εξωτερικό μας χρέος, εξαφανίζοντας παράλληλα το έλλειμμα, χωρίς να είναι απαραίτητες, οι υπέρμετρες θυσίες των Ελλήνων φορολογουμένων.
Για να συμβεί αυτό όμως, απαιτείται να αναλάβουν το τιμόνι της χώρας, πολιτικοί ταγοί που θα διαθέτουν όραμα, ψυχικό σθένος και θα έχουν φροντίσει να έχουν συμμάχους-προστάτες και φερέγγυους, που θα παράσχουν διπλωματική (και όχι μόνο) προστασία, όχι γιατί θα αγαπούν υποχρεωτικά την Ελλάδα, αλλά γιατί θα έχουν κοινά με την Ελλάδα, οικονομικά συμφέροντα.
Είναι βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα, θα κληθούμε σαν Έθνος, λόγω των οικονομικών συνθηκών που εξαφανίζουν το «ρευστό», να κάνουμε τις επιλογές μας. Και οι επιλογές αυτές πρέπει να συνάδουν με την οικονομική ανάσταση των Ελλήνων και την περιφρούρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Πατρίδας
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ.
ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΝΟΔΕ Ν.Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου