Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚΛΟΓΕΣ με ΝΙΚΗΤΗ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ...

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ...

Συνέχεια στα σενάρια που κάνουν λόγο για ουσιαστική διάλυση της Ευρωζώνης με αφορμή και αιτία την Ελληνική κρίση και την έξοδο της χώρας μας από το ευρώ δίνουν οι γνωστοί κύκλοι της Γερμανίας, με «μπροστάρηδες» επιφανείς οικονομολόγους και τις μεγάλες εφημερίδες της χώρας.
Αυτή τη φορά είναι η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt που φιλοξενεί «τρομολαγνικα» σενάρια στην υποθετική (;)περίπτωση που η Ελλάδα εγκατέλειπε το ευρώ.
Στο περί ου ο λόγος δημοσίευμα της Handelsblatt, μια ομάδα οικονομολόγων με επικεφαλής τον Ντιρκ Χέιλμαν περιγράφουν τις κατά την άποψη τους επιπτώσεις μιας τέτοιας εξέλιξης, για να καταλήξουν πως στο «χειρότερο σενάριο» θα οδηγηθούμε στη διάλυση όλης της ευρωζώνης.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως οι Γερμανοί «σοφοί» εκτιμούν πως εάν είναι να συμβεί κάτι τέτοιο αυτό θα γίνει άμεσα, έως τις αρχές του 2012, καθώς τότε «βλέπουν» την κρίση χρέους να κορυφώνεται και χαρακτηριστικά κάνουν λόγο για «εξέγερση των Ελλήνων κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου που συνεπακόλουθα θα χάσει την ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή»!
Στο σενάριο τους αυτό οι Γερμανοί βλέπουν νικητή των εκλογών τον Αντώνη Σαμαρά, που το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να ανακοινώσει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και την επαναφορά της δραχμής.
Από κει και μετά οι «σοφοί» θεωρούν πως θα επέλθει η απόλυτη … παράνοια με την Ελλάδα να προτείνει ανταλλαγή κρατικών τίτλων στο νέο νόμισμα στο 80% της αξίας τους, τις ελληνικές τράπεζες να κλείνουν για λίγες ημέρες, τα χρηματιστήρια σε Γαλλία και Γερμανία να καταρρέουν και μαζί τους σχεδόν όλο το τραπεζικό σύστημα
Ο … πανικός σύντομα διαχέεται και στις άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρεια, οι πολίτες σε Πορτογαλία, Ιρλανδία και Ισπανία, αποσύρουν τα χρήματά τους και η τραπεζική κρίση γίνεται ανεξέλεγκτη με αποτέλεσμα σταδιακά να ξεσπάσει κοινωνική και πολιτική κρίση και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης.
Γιατί όμως όλα αυτά φαντάζουν – και εν πολλοίς ερμηνεύονται – ως «έμμεση πολιτική πίεση» ενόψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών στη Γερμανία;
Η συνέχεια του … σεναρίου είναι αποκαλυπτική: οι «σοφοί» της ομάδας Χέιλμαν «βλέπουν» τον Αμερικανό (!) πρόεδρο Ομπάμα να πιέζει τους Ευρωπαίους πολιτικούς ηγέτες να εκδώσουν ευρωομόλογο, κάτι που ωθεί τους βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία σε παραίτηση, την κυρία Μέρκελ σε αδιέξοδο και τελικώς τη χώρα σε κυβερνητικό χάος που θα λυθεί με το σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας που θα προσπαθήσει – με τη βοήθεια των Γάλλων – να καθιερώσει το «ευρώ του Βορρά», στο οποίο θα μετέχουν η Ολλανδία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, η Φινλανδία, η Εσθονία, η Αυστρία και η Σλοβενία.
Και κάπως έτσι η Γερμανία θα βρεθεί να «ηγείται» μιας αποδυναμωμένης νέας ευρωζώνης με μόλις το ένα τρίτο των σημερινών χωρών της ΕΕ!
http://img.protothema.gr/7F16E7049EB95C20B557E44B330B9067.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου