Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ (Ε.Ε.Θ.): Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΕ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΠΟΥΘΕΝΑ, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ...!!!

Την έντονη δυσαρέσκεια της Διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), προκάλεσαν τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που εφαρμόστηκαν, κατά την διάρκεια των εγκαινίων της 76ης ΔΕΘ.
Σε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρωθυπουργό, το ΕΕΘ τονίζει πως τα μέτρα τάξης που ελήφθησαν «θύμιζαν ολοκληρωτικά καθεστώτα τις δεκαετίες του 50 και του 60».
«Η Θεσσαλονίκη έμοιαζε με νεκρή πόλη σε εμπόλεμη κατάσταση και τα γεγονότα και τα επεισόδια που έλαβαν χώρα επανέφεραν στις μνήμες μας, άλλες εποχές», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μ. Ζορπίδης.
Επιπλέον, υπογράμμισε πως η μεγαλύτερη γιορτή της πόλης, εξελίχθηκε σε τραγωδία για τους επαγγελματίες και την οικονομία της πόλης.
«Δε γνωρίζουμε πουθενά στον κόσμο, σε καμία Διεθνή Έκθεση, οι επαγγελματίες την ημέρα των εγκαινίων να κλείνουν τα καταστήματα τους, τις επιχειρήσεις τους αντί να γιορτάζουν και να βλέπουν να ανταμείβεται ο μόχθος, ο κόπος και ο ιδρώτας τους», επισήμανε ο κ. Ζορπίδης και σημείωσε πως η ΔΕΘ θα πρέπει να αποτελέσει «μοχλό ανάπτυξης, πέρα από πολιτικές σκοπιμότητες και ιδιοτέλειες, πέρα από χρώματα και αποχρώσεις».
«Θέλουμε τη ΔΕΘ ένα θεσμό που θα είναι η ατμομηχανή της ελληνικής πραγματικής οικονομίας, της αποκέντρωσης και της εξωστρέφειας. Ένα θεσμό όπου τα επίπλαστα διλήμματα και οι ψεύτικες υποσχέσεις δεν θα έχουν καμία θέση», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΕΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου