Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ «ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ» ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ (ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ--ΝΤΟΡΑ) και ΟΙ ΕΤΟΜΟΡΡΟΠΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ...!!!

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ «ΕΥΣΧΗΜΗ» ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ… ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...!!!

Ο ένας μετά τον άλλο Υπουργοί και Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν να δείχνουν την πόρτα εξόδου στον Γ. Παπανδρέου, με την «εύσχημη» μέθοδο της συγκυβέρνησης, αλλά ο ίδιος παριστάνει ότι δεν ακούει!
Ούτως ή άλλως πάντως, η κυβέρνηση εμφανίζεται ετοιμόρροπη, καθώς βουλευτές της δηλώνουν (στα λόγια μέχρι στιγμής) ότι μπορεί να μην ψηφίσουν στην αυριανή ονομαστική ψηφοφορία το νέο χαράτσι για τα ακίνητα ή ακόμη και να παραιτηθούν από το βουλευτικό τους αξίωμα.
Ολα αυτά μπορεί να αποδειχθούν βεβαίως επικοινωνιακοί λεονταρισμοί για εκτόνωση των αντιδράσεων, αλλά το κλίμα είναι πολύ βαρύ στο κυβερνών κόμμα και κορυφαία στελέχη του παραδέχονται ότι «δεν έχουμε κανένα μέλλον».
Την άποψη ότι «η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα» υιοθέτησε δημοσίως και ο υφυπουργός Π. Κουκουλόπουλος.
«Υπάρχουν κάποτε ιστορικές στιγμές στην πορεία ενός έθνους που, όταν τεθεί το δραματικό δίλημμα, δεν μπορείς να πάρεις μόνος σου την ευθύνη, δεν έχεις εξουσιοδότηση γι' αυτό.
Τότε τον λόγο έχει ο λαός» σημείωσε χτες ο Κ. Σκανδαλίδης (στη «Real News»), θέτοντας ουσιαστικά το δίλημμα «συναίνεση ή εκλογές» και ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς συγκυβέρνηση.
Υπέρ της συγκυβέρνησης έχει ταχθεί από την Παρασκευή -την ώρα που ο Γ. Παπανδρέου προσπαθούσε να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο- και ο Θ. Πάγκαλος, ενώ για συναίνεση στη βάση της συνδιαμόρφωσης Προϋπολογισμών μιλά και ο υφυπουργός ο Γ. Δριβελέγκας.
Υπέρ της συγκυβέρνησης τίθενται ιδιωτικώς και άλλοι υπουργοί, όπως ο Δ. Ρέππας, ενώ η Αννα Διαμαντοπούλου δήλωσε προσφάτως ότι θα συνεργαζόταν και με τον διάβολο.
Υπέρ της συγκυβέρνησης ή της «συναίνεσης» έχουν ταχθεί και πολλοί βουλευτές, όπως οι Μ. Ανδρουλάκης, Λ. Γρηγοράκος, Ν. Αλευράς, Κ. Καρτάλης, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Ντ. Βρεττός, Μ. Κατρίνης, Σούλα Μερεντίτη, Δ. Λιντζέρης, Ν. Ζωίδης, Θ. Τσούρας, Π. Ρήγας, Ελπίδα Τσουρή κ.ά.
Οι «ύποπτοι» για καταψηφίσεις ή παραιτήσεις βουλευτές είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Γ. Βούρος. Λούκα Κατσέλη, Τόνια Αντωνίου, Δ. Βαρβαρίγος, Θ. Ρομπόπουλος, Αν. Τριανταφυλλόπουλος, Π. Αντωνακόπουλος κ.ά.
Πάντως φέρονται να αναμένουν, όπως λένε, τα αποτελέσματα της συνάντησης του πρωθυπουργού με την Ανγκελα Μέρκελ αύριο στη Γερμανία, προτού πάρουν τις αποφάσεις τους.
Στο μεταξύ, ο «λαγός» της κυβέρνησης Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας σε στελέχη του κόμματός του και επιχειρώντας για άλλη μια φορά να προσφέρει σωσίβιο στον καταρρέοντα Γιώργο Παπανδρέου, παίζει εκ νέου το παιχνιδάκι της συγκυβέρνησης βαπτίζοντάς το κυβέρνηση εθνικής ενότητας, που θα κρατήσει έξι μήνες!
Ο πρωθυπουργός -που συνεχίζει να βρίσκεται στον κόσμο του- χθες απέστειλε μήνυμα στο προεδρείο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που συνεδρίασε απουσία του στη Νέα Υόρκη.
Παραδεχόμενος ότι «το τέλος της κρίσης φαίνεται ακόμα μακριά», ζήτησε μόνιμους σταθεροποιητικούς μηχανισμούς και νέα χρηματοπιστωτικά εργαλεία στην Ευρώπη, δηλώνοντας πάντως... περήφανος για ό,τι έχει γίνει στην Ελλάδα τα δύο τελευταία χρόνια.
Δημοκρατια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου