Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΙΑ... ΑΝΑΚΡΙΣΗ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ Giorgo ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΣΤΙΣ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ΤΟ Δ.Ν.Τ....!!!

ΕΠΙΣΠΕΥΔΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ ΤΗΣ "ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΡΗΤΡΑΣ", ΣΕ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ, ΔΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ "ΕΠΕΛΕΓΕΙ" ΩΣ... ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ...!!!

Ατμόσφαιρα θρίλερ και μυστηρίου καλύπτει τις προθέσεις και τα σχέδια του ΔΝΤ για την χώρα μας, καθώς το Ελληνικό ζήτημα προκαλεί έντονες ζυμώσεις και τριβές στο εσωτερικό του Διεθνούς Οργανισμού.
Σε μία εβδομάδα, το ΔΝΤ συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη στην Ουάσιγκτον με θέμα την Ελλάδα και ζητά εκτενή ενημέρωση από τον Πόλ Τόμσεν, ενώ επιδιώκουν να έχουν δια ζώσης συνάντηση για να ενημερωθούν και με τον Ελληνα πρωθυπουργό, στις 20 Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.
Ανησυχίες προκαλεί και αν τελικώς η συμμετοχή ιδιωτών φτάσει τελικά να καλύψει το 90% των ελληνικών ομολόγων.
Τελευταίες πληροφορίες που έγιναν γνωστές στην Ουάσινγκτον -και επιβεβαίωσαν ανάλογη εικόνα που δίνει ο ΟΟΣΑ - «έδειχναν» πως έχει σκαλώσει στο 75%, θέτοντας σε κίνδυνο ολόκληρο το σχέδιο που συμφωνήθηκε την 21η Ιουλίου, στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
Αμφίβολο φαντάζει όμως αν και πότε θα επιστρέψει τελικά στην Αθήνα και ο διαπραγματευτής του ΔΝΤ, Πόουλ Τόμσεν.
Μετά την δραματική τροπή που πήραν οι διαβουλεύσεις πριν μια ακριβώς εβδομάδα, η επανέναρξη των συζητήσεων της κυβέρνησης με την Τρόικα ορίστηκε επισήμως για τις 14 Σεπτεμβρίου.
Ο κ.Τομσεν όμως είναι σίγουρο πως δεν θα βρίσκεται μακριά και δεν θα έρθει στη χώρα μας εκ μέρους του ΔΝΤ, αφού πρέπει να παραμείνει στην Ουάσιγκτον όπου θα τον περάσουν «γενεές δεκατέσσερις» οι επικεφαλής του.

Επιτελικά στελέχη του Ταμείου που αντιδρούσαν στην παροχή βοήθειας στην Ελλάδα ήδη εδώ και πολλούς μήνες - ειδικά αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο Στρος Καν και τον διαδέχτηκε η Κριστίν Λαγκάρντ - βρήκαν τη ευκαιρία που ζήταγαν από καιρό: την επόμενη Τετάρτη θα συνεδριάσει εκτάκτως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με θέμα την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.
Η δε νέα επικεφαλής εμφανίζεται να ακολουθεί μια πιο σκληρή γραμμή από τον προκάτοχό της, επιδιώκοντας να προλάβει τυχόν αντιδράσεις στην πολιτική της από το λατινοαμερικανικό “λόμπι” του ΔΝΤ που είχε επιδιώξει χωρίς επιτυχία να πάρει τα ηνία στην μετά Στρος Καν εποχή.
Τα στελέχη του ΔΝΤ έχουν ζητήσει ενημέρωση από τον απεσταλμένο του, Πόουλ Τόμσεν, στην Αθήνα, καθώς εκφράζουν εντονότατη ανησυχία για το ελληνικό πρόγραμμα.
http://img.protothema.gr/717B76E66648ED06587C8D2BD34FDE06.jpg
Υ.Γ.
Την δική μας άποψη και τον τελικό σκοπό πού είχε η υπογραφή του Μνημονίου και ότι πλέον φθάσαμε στο τέλος όπου οι δανειστές θα ζητήσουν την εκπλήρωση της "ποινικής ρήτρας", γράψαμε εδώ:
http://politikosafari.blogspot.com/2011/09/giorgo-14-5.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου