Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ "ΒΡΙΚΟΛΑΚΩΝ"...!!!

... ΚΑΙ Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ..

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Tην 3η Σεπτεμβρίου του 1974, πριν από 37 χρόνια, ιδρύθηκε το ΠΑΣΟΚ από τον λαοπλάνο και δημοκόλακα Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος διάλεξε την ίδια ακριβώς ημερομηνία, προκειμένου να εκμεταλλευτεί ακόμη και την ανατρεπτικότητα της συγκεκριμένης ημέρας, που το 1843 στην θέση της σημερινής πλατείας Συντάγματος, έλαβαν χώρα γεγονότα που δρομολόγησαν μετά από λίγους μήνες την δημιουργία Ελληνικού Συντάγματος και μετέτρεψαν το πολίτευμα της χώρας από απόλυτη μοναρχία σε συνταγματική μοναρχία.
Γιατί το ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια ύπαρξής του δεν άφησε ποτέ τίποτε μα τίποτε στην τύχη του και εκμεταλλευόταν πάντα όλες τις εσωτερικές και εξωτερικές πολιτικές συγκυρίες. Κυρίαρχα συνθήματα κατά την ίδρυσή του τα: «Εθνική Ανεξαρτησία», «Λαϊκή Κυριαρχία», «Κοινωνική Απελευθέρωση», «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», αλλά και το ανατρεπτικό σύνθημα, «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» (όπου ΕΟΚ η σημερινή Ε.Ε.) που αντιπολιτευόταν τις πολιτικές επιλογές της τότε Κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ωστόσο, αυτό το κόμμα σήμερα στηρίζει απόλυτα όλες τις επιλογές της υπερατλαντικής υπερδύναμης και είναι το περισσότερο φιλοαμερικανικό κόμμα της Ευρώπης.
Αυτά τα ψευτοσυνθήματα, τελικά, ζώντας την σημερινή πραγματικότητα, ακούγονται και φαίνονται τόσο μακρινά, παρωχημένα και αραχνιασμένα. Γι’ αυτό πιστεύω απόλυτα πως χρησιμοποιήθηκαν για να υφαρπάζουν την ψήφο του Ελληνικού λαού προκειμένου να μπορούν να κυβερνούν όλα αυτά τα χρόνια και να οδηγήσουν μεθοδικά την χώρα στην Εθνική, πολιτική, πολιτισμική, οικονομική και ηθική εξαθλίωσή της.
Τα ψευτοσυνθήματα, όμως, από μόνα τους δεν έφθαναν, για να μπορεί να πετύχει το ΠΑΣΟΚ κυβερνητικές θητείες και έτσι προχώρησε σε αλόγιστες προσλήψεις και παροχές στο δημόσιο με δανεικά και αγύριστα, δημιουργώντας ένα μισθοφορικό-κομματικό στρατό που αλλοίωσε τον κοινωνικό-εργασιακό ιστό της χώρας.
Έτσι, εγκαθίδρυσε νέο δόγμα στην πολιτική ζωή του τόπου με τους «Αυριανιστές» (έτσι αποκαλούντο οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί του ΠΑΣΟΚ), τις «κλαδικές» (τα συνδικαλιστικά σωματεία που υποστηρίζονταν από το ΠΑΣΟΚ) και τους «πρασινοφρουρούς» (τα κομματόσκυλα αυτών των συνδικαλιστικών σωματείων).
Όλοι θυμόμαστε εκείνη την αλήστου μνήμης εποχή του ΠΑΣΟΚ που ως κύριο μοχλό προπαγάνδας είχε τις εφημερίδες «Εξόρμηση» ( πνευματική καθοδήγηση του κινήματος), που διανεμόταν δωρεάν σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και την «Αυριανή» καθώς και τον τηλεοπτικό σταθμό «Κανάλι 29». Δια μέσω, λοιπόν, του προπαγανδιστικού ύφους των εφημερίδων και των προπαγανδιστικών λόγων από το κανάλι πρωτοκλασάτων στελεχών (πολλοί στην πορεία διετέλεσαν υπουργοί), κυρίως όμως, του Ευάγγελου Γιαννόπουλου, το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε και πέτυχε την μετάλλαξη της Ελληνικής κοινωνίας. Επίσης, μέσω της στρατολόγησης στελεχών του κινήματος, που είχαν Γκεμπελίστικη νοοτροπία και του διορισμού τους στο δημόσιο που κάποιοι εξ αυτών ακολούθως ηγήθηκαν των «κλαδικών» επιτεύχθηκε η διάδοση και η επιβολή των «ιδεών» και των «αρχών» του ΠΑΣΟΚ στην Ελληνική κοινωνία. Αυτές οι «κλαδικές» του ΠΑΣΟΚ μαζί με τα στελέχη τους, τους «πρασινοφρουρούς» σκορπούσαν τον τρόμο σε όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης. Έτσι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, με αυτή τη φασιστική λογική δημιούργησαν ένα τερατώδες «κοινωνικό κράτος» συνεχών παροχών μέσω των δανείων που συνήψαν κυρίως την πρώτη οκταετία του Ανδρέα, με την Ε.Ε. που διόγκωσαν το δημόσιο χρέος της χώρας υποθηκεύοντας το μέλλον πολλών επόμενων γενεών.
Επί παραδείγματι, κραυγαλέα ήταν η δράση του τότε υπουργείου Νέας γενιάς και Αθλητισμού, στο οποίο πρωτοστάτησε ο πάλαι ποτέ αυλοκόλακας του Ανδρέα, Κώστας Λαλιώτης, που μοίραζε αφειδώς παροχές μέσω εκδρομών στους νέους της εποχής και κατ΄ αυτόν τον τρόπο τους στρατολογούσε στο ΠΑΣΟΚ βιάζοντας την όποια ανεξάρτητη πολιτική σκέψη τους.
Έτσι, φθάσαμε, στο 2009 που το ΠΑΣΟΚ με νέα ψευτοδιλήμματα προς τον Ελληνικό λαό, όπως το «λεφτά υπάρχουν», υφαρπάζει εκ νέου την ψήφο των Ελλήνων και γίνεται κυβέρνηση. Από εκείνη την αποφράδα ημέρα έχουν περάσει κοντά δυο χρόνια και η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τον γιο του Ανδρέα, Γιώργο Παπανδρέου ως Πρωθυπουργό, έχει καταφέρει να υποθηκεύσει μέσω του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδος μας, να απεμπολήσει δικαιώματα διεθνούς ασυλίας που απορρέουν από διεθνείς συμβάσεις, να ρημάξει τον τόπο και να εξαθλιώσει τον Ελληνικό λαό με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του.
Φτάνοντας στις 3 Σεπτεμβρίου 2011, 37 ολόκληρα χρόνια μετά, το ΠΑΣΟΚ γιορτάζει στο Στάδιο «ειρήνης και φιλίας» στην Εθνική Συνδιάσκεψή του, τα γενέθλιά του. Κύριος ομιλητής, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της Διεθνούς Σοσιαλιστικής, ο φίλος των διεθνών τραπεζιτών και κερδοσκόπων, κ. Γιώργος Παπανδρέου. Ο χώρος του σταδίου έχει γεμίσει από όλους εκείνους τους εγκάθετους της εξουσίας που προφανώς «έφαγαν και τρώνε» τα λεφτά του Ελληνικού λαού. Μήπως αυτούς εννοούσε ο δεύτερος αντιπρόεδρος της σημερινής κυβέρνησης, κ. Πάγκαλος, όταν έλεγε: «Μας ρωτάνε οι πολίτες που φάγαμε τα λεφτά. Μαζί τα φάγαμε, αφού σας διορίσαμε»; Και όταν δήλωνε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ: «…ο σταυρός προτίμησης είναι το αντίτιμο του ρουσφετιού και αυτός που διόρισε τον κοπρίτη είναι δέκα φορές κοπρίτης»;
Έτσι, η ομιλία του κ. Παπανδρέου είναι αυτονόητο πως απευθυνόταν στο σκληρό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ και σκοπό είχε να του τονώσει το ηθικό μετά τις ακραίες πλέον αντιδράσεις του λαού κατά βουλευτών και υπουργών της κυβέρνησης ως προς τα συνεχή αντιλαϊκά μέτρα. Εδώ, θεωρώ χρήσιμο να αναφέρω κάποια σημεία της ομιλίας του και να τα σχολιάσουμε. Είπε λοιπόν μεταξύ άλλων:
α) «…τα προβλήματα λύνονται με διάλογο και εγώ είμαι εδώ για να εγγυηθώ το διάλογο…».
-Κε Παπανδρέου, θα εγγυηθείτε το διάλογο, με την κατάργηση της καθημερινής ενημερώσεως των δημοσιογράφων, του briefing, οι οποίοι έκπληκτοι άκουσαν τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο, κ. Μόσιαλο, να δηλώνει πως «το briefing τελείωσε δεν το καταλάβατε ακόμη;», θεωρώντας πως η ενημέρωση των πολιτών δια μέσω των πολιτικών συντακτών είναι πλέον μια ξεπερασμένη τακτική;
β) «…θα προσπαθήσουμε για κοινωνική δικαιοσύνη, ισονομία και προστασία του πολίτη…».
-Κε Παπανδρέου, η παραπάνω εξαγγελία σας αφορά στην καταλήστευση των μισθών των εργαζομένων και των συντάξεων των απόμαχων της εργασίας, από την κυβέρνησή σας που εφαρμόζει πιστά τα σχέδια των διεθνών τοκογλύφων και κερδοσκόπων; Αφορά στα τεράστια ποσοστά ανεργίας στους νέους ανθρώπους και σε εκείνους της μέσης ηλικίας; Αφορά στην οικονομική εξαθλίωση του λαού μας μέσω των συνεχών φόρων που οδηγούν στην ενίσχυση των φαινομένων ύφεσης; Αφορά στην παχυδερμική και μειοδοτική συμπεριφορά της κυβέρνησής σας στο τεράστιο πλέον Εθνικό ζήτημα της λαθρομετανάστευσης που αλλοιώνει τον κοινωνικό ιστό και την δημογραφική σύνθεση της χώρας; Φαινόμενο που έχει αφήσει απροστάτευτο τον Έλληνα πολίτη από τις εγκληματικές πράξεις των λαθρομεταναστών, που καθημερινά πληθαίνουν;
γ) «…δεν φέρνουμε ακέραια την ευθύνη των πελατειακών επιλογών και ο κρατισμός είναι έκφραση της συντήρησης…».
-Κε Παπανδρέου, το κόμμα σας δεν είναι εκείνο που όπως προαναφέρω στο παρόν άρθρο, ανέπτυξε, δημιούργησε και συντήρησε τον κρατισμό με τους κομματικούς διορισμούς των πολιτών στο δημόσιο και έτσι εξασφαλίσατε την εγκατάστασή σας επί δεκαετίες στην εξουσία μέσω αυτών των πελατειακών σχέσεων με τους πολίτες; Τώρα διαπιστώσατε πως ο κρατισμός είναι έκφραση συντήρησης και καθίσταται ζημιογόνος για την χώρα; Όμως πάλι λέτε ψέματα στον Ελληνικό λαό, γιατί προχθές η επείγουσα αναχώρηση των τροικανών είχε να κάνει με την ακαμψία και την ατολμία που εξακολουθείτε να δείχνετε για τον περιορισμό αυτού του τερατώδους δημοσίου τομέα, που το κόμμα σας δημιούργησε. Γιατί δεν είναι δυνατόν να τα βάλετε με τα σπλάχνα σας και να υπερβείτε το παρελθόν σας. Γιατί το διεφθαρμένο σύστημα των «ρετιρέ» είναι δημιούργημά σας και δεν μπορείτε να το αποχωριστείτε.
δ) «…καλούμαστε να βγάλουμε την Ελλάδα από την επιτήρηση και την εξάρτηση…».
-Κε Παπανδρέου, ποια εξάρτηση και επιτήρηση, αυτή που εσείς ο ίδιος συνειδητά επιβάλλατε στην Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό μέσω της υπαγωγής της χώρας στο ΔΝΤ και στην ΕΚΤ;
Είπε πολλά ακόμη ασύστολα ψεύδη ο Πρωθυπουργός της χώρας που θα απαιτούντο σελίδες ολόκληρες για να αναφερθούν όλα με λεπτομέρεια, όπως επίσης άλλες τόσες σελίδες θα απαιτούντο για να κρίνει κάποιος τα συνθήματα που αναβόσβηναν, πίσω ακριβώς από τον Πρωθυπουργό, όπως «ΠΑΣΟΚ για άρση των αδικιών» και «αλλάζουμε μαζί».
Τριανταεπτά ολόκληρα χρόνια λοιπόν, το ίδιο ΠΑΣΟΚ, με τις ίδιες μεθόδους και τις ίδιες τακτικές . Ο κ. Παπανδρέου για άλλη μια φορά, ως γνήσιος Παπανδρέου χόρτασε το ακροατήριό του και τον Ελληνικό λαό που είχε την αντοχή να ακούσει το νέο του λόγο, με τα ΝΕΑ του ΘΑ.
Όταν, λοιπόν, οι δικοί του άνθρωποι του γυρίζουν την πλάτη, όταν βουλευτές του κόμματός του αποχωρούν από την κυβερνητική πλειοψηφία, όταν στελέχη του κινήματος τον κατηγορούν για νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική στην Εθνική Συνδιάσκεψή τους, όταν στελέχη της ΠΑΣΠ, της φοιτητικής νεολαίας του ΠΑΣΟΚ τον γιουχάρουν στην ίδια Συνδιάσκεψη, όταν ακόμη ο συνθέτης Ηλίας Ανδριόπουλος με δήλωσή του απαγορεύει τη χρήση του τραγουδιού του «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες» από το ΠΑΣΟΚ και όταν η Μυρσίνη Λοίζου, κόρη του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη Μάνου Λοίζου, απαγορεύει επίσης τη χρήση του τραγουδιού-ύμνου για το ΠΑΣΟΚ «Καλημέρα ήλιε» που συνόδευε όλες τις πολιτικές εμφανίσεις του Ανδρέα Παπανδρέου,
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ Η ΘΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΑΞΙΑΣ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου