Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

"ΚΡΙΣΗ" ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ--ΙΣΡΑΗΛ, ΜΕ ΑΠΕΛΑΣΗ ΠΡΕΣΒΗ και... ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ...!!!

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΩΡΕΙ "ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ" ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ Ο.Η.Ε. ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ...

Τον πρέσβη του Ισραήλ στην Άγκυρα απέλασε η Τουρκία μετά την ανακοίνωση των λεπτομερειών μιας έκθεσης του ΟΗΕ για την Ισραηλινή επιδρομή στο πλοίο που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα.
Παράλληλα ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε πως η Τουρκία αναστέλλει τις στρατιωτικές συμφωνίες με το Εβραϊκό κράτος.
Στην έκθεση του ΟΗΕ για την επιδρομή, η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, αναφέρεται πως ο ισραηλινός ναυτικός αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας είναι νόμιμος, όμως το Ισραήλ χρησιμοποίησε υπέρμετρη βία.
Ο Νταβούτογλου δήλωσε πως ορισμένα από τα ευρήματα της έκθεσης, η οποία δημοσιοποιήθηκε από τον ιστότοπο των "Νιού Γιορκ Τάιμς", είναι απαράδεκτα.
Η Τουρκία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ αμέσως μετά την επιδρομή κατά του στολίσκου αρωγής πέρυσι και ο Νταβούτογλου δήλωσε πως η διπλωματική αντιπροσωπεία της Τουρκίας θα περιοριστεί περαιτέρω σε επίπεδο δεύτερου γραμματέα, ενώ θα ανασταλεί επίσης η ισχύς των στρατιωτικών συμφωνιών που έχουν συναφθεί με το Ισραήλ.
Η Τουρκία είχε ανακοινώσει στις αρχές Σεπτεμβρίου ότι θα θέσει σε εφαρμογή το "σχέδιο Β" με κυρώσεις κατά του Ισραήλ, αν η χώρα αυτή επιμείνει να μην ζητάει συγγνώμη, όπως αξιώνει η Άγκυρα, μετά την ισραηλινή επιδρομή κατά του τουρκικού πλοίου και το θάνατο των εννέα Τούρκων
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου