Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ... ΕΞΟΝΤΩΣΗ, ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΙΣ «ΙΕΡΕΣ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ» ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ…!!!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΕ ΓΟΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΣΕ ΑΤΥΠΗ ΔΗΜΕΥΣΗ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ..!!!

Γράφει η Εύα Γιαννοπούλου
Φοιτήτρια Νομικής Αθηνών


Καθώς η χώρα βυθίζεται οικονομικά κάθε μέρα και περισσότερο υπό την… καθοδήγηση του ΠΑΣΟΚ, ένα νέο φορολογικό μέτρο έρχεται να ισοπεδώσει την ήδη ακρωτηριασμένη μεσαία τάξη, καθιστώντας πλέον δυσχερή την επιβίωση του μέσου Έλληνα πολίτη.
Η νέα έκτακτη φορολογία όχι μόνο αδειάζει τις τσέπες των μικρομεσαίων, αλλά και παραβιάζει θεμελιώδεις διατάξεις του "ιερού των ιερών" της ελληνικής νομολογίας, του Συντάγματος των Ελλήνων, αλλά και διεθνείς συμφωνίες που έχουν κυρωθεί μεταξύ ευρωπαϊκών κρατών, και στις οποίες έχει προσχωρήσει και η χώρα μας.
Πράγματι, οι ευρωπαίοι σωτήρες - τοκογλύφοι πιέζουν ασφυκτικά και όλο και περισσότερο το ΠΑΣΟΚ να προβεί στα απαραίτητα μέτρα ώστε να πληρωθούν οι εξωφρενικοί τόκοι του μνημονίου που με ελαφρά συνείδηση η Κυβέρνηση του Γιώργου αποδέχτηκε.
Λίγοι, όμως, γνωρίζουν ότι ο Ευρωπαϊκός Κοινοτικός Χάρτης υπαγορεύει την διεξαγωγή δημοσιονομικού ελέγχου πριν εφαρμοσθεί οποιοδήποτε δυσμενές μέτρο στις πλάτες των πολιτών.
Στην παρούσα περίπτωση ουδέποτε διεξήχθη τέτοιος έλεγχος, βέβαια, και η νέα φορολογία απλώς επιβάλλεται αυθαίρετα και κατά παράβαση διεθνούς δικαίου χάριν της ικανοποίησης των ευρωπαίων ηγεμόνων.
Ταυτόχρονα, η "επανα-φορολόγηση" της ακίνητης περιουσίας σε σημείο συστηματικής παραβιάζει και τα κατώτατα όρια προστασίας του ελληνικού Συντάγματος.
Η για τέταρτη φορά υποχρέωση φοροδοσίας σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, ειδικά εφόσον έχει καταβληθεί ο τακτικός φόρος, καθιστά τόσο επαχθή την ατομική ιδιοκτησία, που φτάνει σε σημείο "άτυπης υποχρεωτικής δήμευσης".
Η πεποίθηση αυτή ενισχύεται περισσότερο και από το γεγονός ότι η αγορά και ενοικίαση ακινήτων έχει υποστεί τέτοια ύφεση, που οι ιδιοκτήτες συνθλίβονται οικονομικά κάτω από το κρατικό "χαράτσι", μην έχοντας τα απαιτούμενα έσοδα ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στη νέα φορολογία.
Όπως, άλλωστε προβλέπουν τα άρθρα 4 και 17 του Συντάγματος, η ιδιοκτησία τελεί υπό την προστασία του κράτους, ενώ παράλληλα οι πολίτες συνεισφέρουν στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους.
Με άλλα λόγια, το Σύνταγμα αφαιρεί τη δυνατότητα στην εκάστοτε Κυβέρνηση να φορολογεί άκριτα την ατομική ιδιοκτησία, πέρα από την με κοινό νόμο κατοχυρωμένη υποχρεωτική καταβολή φόρου ακίνητης περιουσίας.
Φαίνεται, όμως, ότι καθόλου δεν αφορά την Κυβέρνηση ο συνταγματικός περιορισμός της φοροδοτικής ευθύνης των Ελλήνων, που στόχο έχει βάλει και εμφανώς πλέον να αποστερήσει από τον ελληνικό λαό και το τελευταίο δικαίωμα που του αναλογεί: αυτό στην επιβίωση με μια στοιχειώδη αξιοπρέπεια και υπό το καθεστώς ενός κράτους δικαίου και πρόνοιας.
Κι αυτό είναι που πρέπει να ακουστεί πιο δυνατά από ποτέ:
Απαγορεύεται θεμελιώδη και διεθνώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών να καταστρατηγούνται από μια Κυβέρνηση - νομενκλατούρα, που επιβάλλει καθημερινά μια πολιτική εχθρική, αντιλαϊκή και απάνθρωπη.
Ας καταλάβει, έστω και τώρα, ο πολιτικός δολοφόνος Παπανδρέου ότι η ανθρώπινη αξία των πολιτών επί των οποίων "διαφεντεύει" δεν μπορεί να ποδοπατείται για χάριν των ευρω-τοκογλύφων στους οποίους υποκλίνεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου