Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Giorgo και Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΘ, ΣΕ ΗΜΕΡΑ… ΠΕΝΘΟΥΣ…!!!

ΑΔΕΙΑ και ΕΡΗΜΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ Η ΣΥΜΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ και ΜΟΝΟ ΟΙ… ΚΛΟΥΒΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ και ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙ.ΑΣ, ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ…!!!

Άλλες χρονιές αυτή τη μέρα η Θεσσαλονίκη έσφυζε από ζωή, από νωρίς το πρωί…
Οι δρόμοι πήχτρα στην κίνηση, το μποτιλιάρισμα ήταν μεγαλύτερο από το σύνηθες, οι καταστηματάρχες είχαν μια χρυσή ευκαιρία να πουλήσουν στους πάσης φύσεως επισκέπτες Σήμερα, η Θεσσαλονίκη είναι μια άδεια πόλη Ελάχιστος κόσμος στους δρόμους, ακόμη λιγότερα αυτοκίνητα, καθώς οι απαγορευτικές κορδέλες υπάρχουν παντού, κλειστές καφετέριες και εστιατόρια, που διαμαρτύρονται για τον ΦΠΑ που πήγε από το 13% στο 23%. "Άλλες χρονιές ήταν μια μέρα γιορτής, σήμερα μοιάζει με μέρα πένθους". Ησυχία, ερημιά, ελάχιστος κόσμος, η ίδια εικόνα παντού, Μητροπόλεως, Τσιμισκή, Νίκης, Εγνατία. Ακόμη και στην Πλατεία Αριστοτέλους Εκεί όπου άλλες χρονιές γινόταν το έλα να δεις από τους πολιτικούς και τις συνοδείες τους με την παρέλαση για χειραψίες από το ένα στέκι στο άλλο. Τώρα τίποτε... Η΄, μάλλον, κλούβες παντού!
Αστυνομία παντού, μηχανές της ΔΙ.ΑΣ. παντού - ήδη από χτες το βράδυ με τους αναμμένους φάρους τους διέσχιζαν με θόρυβο την συμπρωτεύουσα, δείχνοντας οι "κυρίαρχοι του παιχνιδιού". Σε λίγες ώρες βέβαια, το σκηνικό θα αλλάξει Ήδη από τις 15.00 ξεκινούν οι πρώτες συγκεντρώσεις και όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Βελλίδειο...!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου