Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΛΟΓΟ-ΔΙΑΡΡΟΙΑΣ και ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΑ... ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΕΞΟΔΑ...!!!

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ ΤΟ top ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ BMW, ΑΞΙΑΣ...750.000 €...!!!

Μπορεί ο Ύπαρχος του Τιτανικού να απειλεί τους Ελληνες («θα γίνουμε Αργεντινή»), αν δεν σκύψουν το κεφάλι στη φτωχοποίηση που τους επιβάλλει, αλλά για τον εαυτό του επιφυλάσσει βίο τρυφηλό, σχεδόν βασιλικό.
Ο λόγος για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που φρόντισε να... πάρει προίκα (μόλις ανέλαβε) μια πολυτελέστατη BMW (που είχε παραγγείλει ο Παπακωνσταντίνου για λογαριασμό του, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών), αλλά και μια 20άδα υπαλλήλων για το γραφείο της αντιπροεδρίας.
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, που από σήμερα θα βρίσκεται στην έδρα του ΔΝΤ, για να πάρει από τα χέρια της «διεθνής εποπτείας» (λέγε με τρόικα) το νέο κατοχικό πακέτο σε βάρος της χώρας του, αποφάσισε να κρατήσει την... μπέμπα που είχε παραγγείλει ο προκάτοχός του και κοστίζει, ούτε λίγο ούτε πολύ (κρατηθείτε!), 750.000 ευρώ.
Πρόκειται για το top παγκοσμίως αυτοκίνητο ασφαλείας της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, που είναι θωρακισμένο και φέρει πιστοποίηση επιπέδου Β7, ακόμη και για τα τζάμια του.
Διαθέτει, πέρα από τα δερμάτινα καθίσματα και όλες τις ανέσεις (τηλεοράσεις κ.λπ.), που δεν θα άφηνε ασυγκίνητο κανέναν πολιτικό του διαμετρήματος του υπερφίαλου Θεσσαλονικάρχη, ειδική θωράκιση για τα λάστιχα, τα παράθυρα, ακόμη και τον χώρο του ρεζερβουάρ.
Το αμάξι, 3.000 κυβικών, «κρύβει» στη μηχανή του 315 ατίθασους ίππους, έτοιμους να απογειώσουν τον κ. Βενιζέλο, αν χρειαστεί, αλλά και ειδικό χάλυβα που προστατεύει το αμάξωμα από κάθε απειλή.
Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών, όμως, μπορεί να απολαμβάνει και άλλες πολυτέλειες.
Χάρη στα ειδικά συστήματα δορυφορικής επικοινωνίας ενημερώνεται για το τι συμβαίνει σε όλο τον πλανήτη μέσω τηλεοπτικού δέκτη, αλλά μπορεί και να επικοινωνεί και κρυπτογραφικά στα «κόκκινα τηλέφωνα».
Το πιο εντυπωσιακό από όλα, βέβαια, είναι ότι αντέχει επιθέσεις από εξής όπλα:
M16, Heckler & Koch G3, Steyer AUG, Kalashnikov AK-47, FN FAL κ.ά. Στα τεστ, μάλιστα, που έκανε η BMW, το αυτοκίνητο άντεξε και σε επιθέσεις από χειροβομβίδες.
Ομως, ένας υπερφιλόδοξος δελφίνος με τέτοιο (πληρωμένο από το κράτος) όχημα δεν θα μπορούσε να μη στελεχώσει και αντιστοίχως το πολιτικό γραφείο του, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος δεύτερο, αρ. φύλλου 1763, 4 Αυγούστου 2011), συνίσταται από 17.6.2011 πολιτικό γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για να τον επικουρεί στο έργο του.
Στο ως άνω πολιτικό γραφείο, συνιστώνται για την εκπλήρωση του σκοπού του 10 (δέκα) θέσεις μετακλητών διοικητικών υπαλλήλων και 5 (πέντε) ενιαίες θέσεις ειδικών συμβούλων και συνεργατών.
Αλλά, επειδή ούτε αυτοί αρκούσαν για την εκπλήρωση του σκοπού του, αποσπώνται μέχρι (πέντε) υπάλληλοι του Δημόσιου ή Νομικού Προσώπου του δημόσιου τομέα.
Νίκος Ελευθερόγλου
Δημοκρατια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου