Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΣΤΙΣ 4.μ.μ., ΚΡΙΝΕΤΑΙ Η... ΤΥΧΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ και ΠΑΣΟΚ...!!!

 "ΠΑΙΖΕΙ" ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...!!!

Στις 4 το απόγευμα  έχει οριστεί η συνάντηση των  Γ. Παπανδρέου και Ευ. Βενιζέλου στα γραφεία του ΠαΣοΚ στην Ιπποκράτους.
Το ραντεβού Παπανδρέου - Βενιζέλου κρίνει το μέλλον ΠαΣοΚ-Κυβέρνησης.

Η συζήτηση θα είναι εφ' όλης της ύλης αλλά αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσουν οι δύο πολιτικοί στο θέμα των εσωκομματικών εξελίξεων. 
Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του και ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών, όπως και άλλα κορυφαία στελέχη του ΠαΣοΚ, πιστεύει ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ η εκκρεμότητα αυτή, χωρίς να υπάρχει εσωτερικός διάλογος, απολογισμός των δύο προηγούμενων ετών και ανάδειξη νέας ηγεσίας.
Ο κ. Βενιζέλος απορρίπτει το σενάριο της δυαρχίας, δηλαδή να παραμείνει πρόεδρος του κόμματος ο κ. Παπανδρέου και να επιλεγεί άλλος υποψήφιος πρωθυπουργός, Πολλά όμως θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις που έχει λάβει ο κ. Παπανδρέου ο οποίος φέρεται ενοχλημένος από την εκλογολογία και το κλίμα που διαμορφώνεται στο εσωτερικό του κόμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών, δύο ημέρες έπειτα από τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε όπου δήλωσε ότι είναι εξουθενωμένος εξαιτίας της μεγάλης πίεσης αλλά και ότι δεν είναι δικό του θέμα να λάβει νέα μέτρα αλλά απόφαση της κυβέρνησης, προτίθεται να ανοίξει όλα τα θέματα στη συζήτηση με τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ. 
Ο κ. Βενιζέλος, πιστεύει ότι αυτή τη στιγμή δίνει έναν άνισο αγώνα, καθώς ο ίδιος πρέπει να ασχολείται νύχτα μέρα με τη στήριξη της οικονομίας και την πορεία του PSI και την ίδια ώρα οι υπόλοιποι διεκδικητές της ηγεσίας του ΠαΣοΚ βρίσκονται σε προεκλογική εκστρατεία, έχοντας μεγαλύτερη άνεση χρόνου. 
Η φθορά πλέον είναι μεγάλη για όλους, τα ποσοστά του ΠαΣοΚ βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, και θα είναι δύσκολο ακόμα και για έναν νέο αρχηγό να ανακτήσει το χαμένο έδαφος. 
Ιδίως για κάποιον που θα έχει αναγκαστεί λίγο νωρίτερα να εξαγγείλει νέα μέτρα εξαιτίας των αστοχιών του προϋπολογισμού και της μεγάλης ύφεσης. 
Οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν δημοφιλέστερο τον κ.Α. Λοβέρδο έχουν προκαλέσει εκνευρισμό στον υπουργό Οικονομικών. 
Αλλά και το ενδεχόμενο να μην είναι ο κ. Βενιζέλος υποψήφιος στην εσωκομματική κούρσα επειδή δεν θα μπορεί να «παγώσει» ούτε για λίγες ημέρες τις διαπραγματεύσεις για το PSI, προκάλεσε αναταραχή στο ΠαΣοΚ. 
Ο κ. Βενιζέλος, μολονότι δεν έχει μιλήσει δημοσίως, σε ιδιωτικές συζητήσεις του τάσσεται κατά της δυαρχίας στο ΠαΣοΚ. 
Πιστεύει ότι θα πρέπει να γίνει διάλογος σε κάποιο όργανο του κόμματος, είναι δύσκολο όμως να αρνηθεί εκλογές από τη βάση γιατί το έχουν ζητήσει σχεδόν όλοι οι κορυφαίοι. 
Επίσης, δεν είναι βέβαιο πως θα αντιμετωπίσει μια πιθανή δέσμευση του κ. Παπανδρέου ότι έπειτα από τις βουλευτικές εκλογές θα αποχωρήσει από την προεδρία του ΠαΣοΚ. 
Η στάση του κ. Παπανδρέου, είναι το μεγάλο ερώτημα, καθώς ουδείς πέραν ορισμένων πολύ στενών συνεργατών του γνωρίζει τις προθέσεις του. 
Στην περίπτωση πάντως που οι κ.κ. Παπανδρέου και Βενιζέλος δεν καταλήξουν σε ένα modus vivendi όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. 
Οι κραδασμοί τυχόν αποχώρησης του κ. Βενιζέλου θα είναι ισχυροί και για το ΠαΣοΚ και για την κυβέρνηση.
Στο μεταξύ έχει ξεκινήσει ένα ιδιότυπο μπρα ντε φερ ανάμεσα στην ομάδα των τεσσάρων και στον κ. Βενιζέλο. 
Χθες συναντήθηκαν οι Α. Λοβέρδος, Άννα Διαμαντοπούλου και Ι. Ραγκούσης και επιβεβαίωσαν ότι θα τηρήσουν κοινή στάση απέναντι στα πιθανά σενάρια των εσωκομματικών εξελίξεων που αναμένουν ότι θα ξεδιπλώσει τις επόμενες ημέρες ο κ. Παπανδρέου.
Οι τρεις υπουργοί συνέπεσαν επίσης στην εκτίμηση ότι οι εκλογές θα πρέπει να καθυστερήσουν ώς ότου ολοκληρώσει το έργο της η κυβέρνηση Παπαδήμου, η οποία δεν πρέπει να θιγεί με κανέναν τρόπο. Ωστόσο εκφράστηκε προβληματισμός για την τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου ότι αν υπάρξει περίπτωση λήψης νέων μέτρων δεν είναι δική του υπόθεση αλλά θα είναι είτε απόφαση όλης της κυβέρνησης είτε μιας νέας κυβέρνησης με νωπή εντολή.
Πηγές από την ομάδα αυτή, σχολίαζαν ότι οι απόψεις που διατυπώθηκαν στη συνάντηση αυτή δεν είχαν στόχο τον κ. Βενιζέλο. 
Πάντως, από την πλευρά του υπουργού Οικονομικών υπήρξε ενόχληση έως και βιτριολική αντιμετώπιση των διαρροών που έγιναν μετά από τη συνάντηση, ενώ και από την «τρόικα» διατυπώνεται έντονη καχυποψία ακόμα και ευθεία αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων που έφερε ο κ. Βενιζέλος στην οικονομία.
Από την πλευρά του κ. Παπανδρέου δεν έχει γίνει γνωστό με ποιά ατζέντα θα προσέλθει στη συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο. Φαίνεται πάντως ότι έχει λάβει κάποιες αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις του, και έτσι αναμένεται να συνεδριάσει τη Δευτέρα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠαΣοΚ.
Βημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου