Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΝΑΤΟ ΣΕ ΣΚΟΠΙΑ: «ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΔΕΝ... ΕΧΕΙ ΝΑΤΟ»...!!!

ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΙΕΜΗΝΥΣΕ και «ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ» Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ… ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ...!!!

Την άποψη πως η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης επί της προσφυγής των Σκοπίων κατά της Ελλάδας, δεν επηρεάζει και προφανώς δεν μπορεί να αλλάξει την απόφαση των μελών του ΝΑΤΟ, έτσι όπως αυτή καταγράφηκε στη Σύνοδο του Συμφώνου στο Βουκουρέστι το 2008, περί μη ένταξης των Σκοπίων έως ότου επιλυθεί το θέμα της ονομασίας, εξέφρασε και πάλι σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουνσεν.
Ο κύριος Ράσμουνσεν τόνισε πως το ΝΑΤΟ παραμένει στην θέση του πως η πρόσκληση προς την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας θα ενεργοποιηθεί αμέσως μόλις βρεθεί μια «αμοιβαία αποδεκτή» λύση στο θέμα της ονομασίας.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τηλεγράφημα του "MIA", με τίτλο «Γουόλερς:
Η θέση του ΝΑΤΟ είναι γνωστή - η Μακεδονία θα μπορεί να καταστεί μέλος όταν λυθεί το ζήτημα της ονομασίας», ο Αμερικανός Πρέσβης στην ΠΓΔΜ, Πολ Γουόλερς, κληθείς να απαντήσει σε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά με την ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης ότι η Ελλάδα, παρεμποδίζοντας την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ στη Σύνοδο του 2008, παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία και εάν αυτή θα επηρεάσει την ερχόμενη Σύνοδο της Συμμαχίας ώστε κατά το επόμενο έτος η ΠΓΔΜ να καταστεί μέλος, τόνισε:
«Η θέση του ΝΑΤΟ είναι γνωστή.
Η Μακεδονία θα μπορεί να καταστεί μέλος του ΝΑΤΟ όταν επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας.
Τώρα είναι ο κατάλληλος καιρός οι ηγέτες της Μακεδονίας και της Ελλάδας να καταβάλουν επιπρόσθετες προσπάθειες και να λύσουν αυτό το ζήτημα».
«Νομίζω», υπέδειξε, σύμφωνα με το "MIA", ο κ. Γουόλερς, «ότι αυτό συνιστά ευκαιρία που οι πολιτικοί ηγέτες των δύο χωρών μπορούν να την εκμεταλλευτούν και να εντείνουν εκ νέου τις προσπάθειες να λυθεί το πρόβλημα και το ζήτημα της ονομασίας.
Η θέση των ΗΠΑ είναι γνωστή, δεν έχει αλλάξει.
Οι ΗΠΑ στηρίζουν σθεναρά τις προσπάθειες του ΟΗΕ, του διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς, να λυθεί αυτό το ζήτημα.
Εμείς προσφέρουμε, όσο μπορούμε, στήριξη για να επιλύσουμε αυτό το ζήτημα προς όφελος και των δύο χωρών», πρόσθεσε, σύμφωνα με το τηλεγράφημα, ο κ. Γουόλερς.
Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις και ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, δήλωσε έτοιμος να αναλάβει νέα διαπραγματευτική πρωτοβουλία για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
Ο κύριος Νίμιτς τόνισε χαρακτηριστικά πως βρίσκεται σε τακτική επαφή με τις κυβερνήσεις Ελλάδας και FYROM και χαρακτηριστικά τόνισε πως η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης είναι «μία ευκαιρία να σκεφτούν εποικοδομητικά για τις αμοιβαίες σχέσεις τους και να εξετάσουν μία νέα πρωτοβουλία, προκειμένου να φτάσουν σε λύση του προβλήματος».
Proto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου