Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

ΟΙ ΗΠΑ "ΣΠΕΡΝΟΥΝ"... ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ...!!!

ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΞΗΓΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΝΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΩΝ" ΤΑ... ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΩΝ...!!!

Μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση ότι η Πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντεζ Κίρσνερ πάσχει από καρκίνο,
ο Ούγκο Τσάβες διερωτάται μήπως οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναπτύξει μυστική τεχνολογία με την οποία προκαλούν την επάρατη νόσο στους αριστερούς ηγέτες της Λατινικής Αμερικής...
Πληγείς και ο ίδιος από καρκίνο, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας προέβη στις δηλώσεις αυτές μιλώντας σε στρατιωτική βάση της χώρας του.
Διευκρίνισε ότι δεν κάνει κάποια αβασάνιστη καταγγελία αλλά ότι «σκέφτεται φωναχτά», έχοντας προφανώς στο μυαλό του ότι ο Φερνάντο Λούγο πρόεδρος της Παραγουάης, η Ντίλμα Ρούσεφ της Βραζιλίας καθώς και ο προκάτοχός της Ινάσιο Λούλα διαγνώστηκαν όλοι στο πρόσφατο παρελθόν με καρκίνο.
Ο κ. Τσάβες χαρακτήρισε πολύ παράξενο το γεγονός επισημαίνοντας ότι τα περιστατικά καρκινοπαθειών στους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής δύσκολα μπορούν να εξηγηθούν «με τους νόμους των πιθανοτήτων».
«Δεν θα ήταν παράξενο να έχουν (σσ: οι ΗΠΑ) αναπτύξει μια τεχνολογία ώστε να προκαλούν καρκίνο χωρίς κανείς να το ξέρει;», διερωτήθηκε ο Τσάβες.
Ο ηγέτης της Βενεζουέλας ισχυρίστηκε ότι επιστήμονες συνεργαζόμενοι με τις αμερικανικές κυβερνήσεις προσέβαλαν με σύφιλη και άλλες ασθένειες -τη δεκαετία του 1940- τους φυλακισμένους στη Γουατεμάλα, κάτι που αποκαλύφθηκε μόλις πέρυσι.
Και, μεταξύ σοβαρού και αστείου, πρόσθεσε ότι στο εξής θα προσέχει ιδιαίτερα τον Εβο Μοράλες και τον Ράφαελ Κορία (προέδρους Βολιβίας και Εκουαδόρ αντίστοιχα) μήπως κι αυτοί πάθουν τα ίδια.
Σύνοδος επιζώντων
Οι γιατροί που έχουν αναλάβει τον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα δηλώνουν ότι ο οργανισμός του 66χρονου πολιτικού ανταποκρίνεται καλά στις χημειοθεραπείες και πρόκειται να ανανήψει πλήρως.
Η διάδοχός του, 64χρονη Ντίλμα Ρούσεφ που διαγνώστηκε με λέμφωμα, έχει επίσης πλήρως ανακάμψει.
Λούλα και Τσάβες αστειεύτηκαν μάλιστα προ καιρού λέγοντας ότι σκοπεύουν να διοργανώσουν μία σύνοδο επιζώντων από καρκίνο λατινοαμερικανων ηγετών, ενώ χθες η Χριστίνα Φερνάντες ήρθε να σημειώσει με χιούμορ ότι θα διεκδικήσει η ίδια την τιμητική προεδρία
Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου