Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΕΣΤΕΙΛΕ και Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΝΙΩΣΕΙ ΜΕΙΩΜΕΝΟΣ και ΝΑ «ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ» ΟΙ… ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ…!!!

ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΛΟΓΟΠΑΙΓΝΙΑ ΤΟΥ… ''ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΟ''…!!!
           
Γράφει ο Νίκος Σχοινάς
πρ. Γενικός Δ/ντής του ΛΑ.Ο.Σ

Τελευταία η τρόικα και οι λοιποί Ευρωπαίοι συγγενείς (Μέρκελ, Σαρκοζί, Ολι Ρεν, Γιούνγκερ, κλπ), απαίτησαν εκβιαστικά, επί ποινή, δήλωσαν, μη χορήγησης της έκτης δόσης του ήδη συναφθέντος δανείου με την Ελλάδα, αν δεν έφθαναν στα χέρια τους επιστολές από τον Πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, από τον Υπουργό οικονομικών Ε. Βενιζέλο, από τον Διοικητή της ΤτΕ Γ. Προβόπουλο, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου και τον πρόεδρο της ΝΔ Α. Σαμαρά, με περιεχόμενο, όπου θα εκφράζουν κοντολογίς την βούληση τους και την ειλικρινή πρόθεση τους, ότι θα εφαρμόσουν όλα εκείνα που συμφωνήθηκαν την 26η Οκτωβρίου και προηγούμενα, ότι τα αποδέχονται, ότι θα τα υπερψηφίσουν ως Ν/Σ στη Βουλή και φυσικά δεν θα τολμήσουν να τα επαναδιαπραγματευθούν στο μέλλον.

Όλοι τους έγραψαν τέτοια επιστολή και την έστειλαν στους παραπάνω και έτσι εκταμιεύτηκε προχθές από το  Eurogroup και εν συνεχεία από το ΔΝΤ η περίφημη και περιζήτητη 6η δόση. Παρά την χλιαρή αντίθεση του για το κούρεμα, που είχε εκφράσει ο Πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στο «ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» της 23.10.2011, επισημαίνοντας: «για ενδεχόμενες σοβαρές επιπτώσεις ενός µμεγάλου µη εθελοντικού κουρέματος του χρέους για τις ελληνικές τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία, την πραγματική οικονομία και τελικά τον Έλληνα φορολογούμενο». Σήμερα όμως καλείται να εφαρμόσει αυτή την συμφωνία και να διαλέγεται προς τούτο με τον εκπρόσωπο των Τραπεζών Νταλάρα. Ο Γ. Παπανδρέου ο όποιος συνομολόγησε και  αποδέχτηκε το περιεχόμενο της συμφωνίας, υπέγραψε επιστολή με ευκολία. Αυτός ο άνθρωπος όλα εύκολα τα βρίσκει.  Ο Α. Σαμαράς έκανε τον σκληρό, έψαχνε τρόπο να αποβάλλει το αντιμνημονιακο του μένος, θεωρούσε αυτή την επιστολή υποτέλεια, προδοτική για την χώρα, αλλά στο τέλος υπέκυψε αλλάζοντας την «επαναδιαπραγμάτευση» με τον όρο «τροποποίηση». «Χέστηκε η φοράδα στ΄ αλώνι» που λέει ο λαός μας.

Όμως μας προέκυψε κι άλλος επιστολογράφος, αυτόκλητος αυτή τη φορά, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος επειδή δεν του ζήτησαν την επιστολή-υπογραφή του (ένοιωσε άσχημα, μειωμένος ο άνθρωπος), συνέταξε λοιπόν επιστολή την οποία απηύθυνε δια του κομματικού του εντύπου (ποιος την διάβασε άραγε;) στον Ελληνικό λαό (τώρα τον θυμήθηκε;) και θεώρησε καλό να την στείλει και στους προαναφερθέντες Ευρωπαίους, έτσι για να μορφωθούν λίγο ή να περάσουν την ώρα τους. Και τι λέει με τα ακατανόητα λογοπαίγνια «Παράτολμο το ΟΧΙ στο ΝΑΙ - Ριψοκίνδυνο το ΝΑΙ στο ΟΧΙ», «ο ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων», όπως αυτοαποκαλείται, ο φέρελπις «πρωθυπουργός», ο πολιτικός που θεωρεί «λάφυρο» την πολιτική και την εξουσία, ο άνθρωπος με τις οβιδιακές μεταμορφώσεις την εύκολη δηλαδή και ταχύτατη αλλαγή απόψεων και θέσεων, για να πιάνει τον πολιτικό σφυγμό των ψηφοφόρων, να χαϊδεύει αφτιά, να βρίσκεται στην επικαιρότητα και εν τέλει να εισπράττει ψήφους διαμαρτυρίας, «πιάσε τ΄ αυγό και κούρεψτο» δηλαδή.

Σωστά σημείωσε το ΚΚΕ με το θέμα των επιστολών, όταν είπε: «Ο εξευτελισμός στα μάτια του λαού είναι η κατάληξη και των δήθεν αντιμνημονιακών, . . .»
Στη Δημοκρατία, αξία έχει για τους έχοντες από τον Ελληνικό λαό θεσμικούς ρόλους,  η κατάθεση θέσεων, απόψεων, λόγου και υποσχέσεων να γίνεται μέσα στο Κοινοβούλιο, και αντίγραφα των πρακτικών αυτών της Βουλής αντί ταπεινωτικών – δεσμευτικών επιστολών έπρεπε να αποστείλουν δεόντως και αν επέμειναν περαιτέρω οι Ευρωπαίοι φίλοι μας, να τους έλεγαν: πάρτε και μια επιστολή, αφού επιμένετε τόσο πολύ.

1 σχόλιο:

  1. «Η δική μας διετής διακυβέρνηση οδήγησε σε αδιέξοδα, κοινωνικά, οι­κονομικά, εθνικά. Οδήγησε σε φτώ­χεια και κοινωνική αποσύνθεση, πρω­τοφανή οικονομική ύφεση που φτάνει το τουλάχιστον 8% και πλέον, σε εθνική ταπείνω­ση, εθνική αναξιοπρέπεια και κρατική αποδιοργάνωση»
    ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ, και συνέβαλαν από της 3ης Δεκεμβρίου 1944, γενικότερα και ειδικώότερα στην εθνι­κή ταπείνωση και την εθνική αναξιο­πρέπεια. Η ανατροπή του ΠΡΑΞΗΚΟΠΗΜΑΤΙΚΟΥ κα­θεστώτος της υποτέλειας, της πτώχευ­σης και της εξαθλίωσης ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. (ΑΚΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ).
    (ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΟΛΩΝ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΙΝΗ !).

    ΑπάντησηΔιαγραφή