Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΔΩΔΕΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΕΠΙΔΟΞΟ" ΔΙΑΔΟΧΟ ΠΑΣΟΚ και ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟ...!!!

 Ο ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΦΗΣΕ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΚΟΜΗ και ΧΩΡΙΣ ΓΑΖΕΣ...!!!
«Στραγγίζουν» από αναλώσιμα υλικά έξι νοσοκομεία της χώρας και έξι στρατιωτικά θεραπευτήρια, καθώς από τις 9 Ιανουαρίου οι προμηθεύτριες εταιρίες σκοπεύουν να αναστείλουν

τις επί πιστώσει παραγγελίες, εξαιτίας των χρεών που τους οφείλονται.
Τα παραπάνω αναφέρουν οι σύλλογοι των προμηθευτών σε δύο επιστολές τους προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον υπουργό Οικονομίας Ευάγγελο Βενιζέλο καθώς και τους διοικητές των 12 νοσηλευτικών ιδρυμάτων. 
Οπως όλα δείχνουν, τα ιδρύματα αυτά σύντομα θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας λόγω έλλειψης υλικών.
Ειδικότερα πρόκειται για το Γενικό Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν, το ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, το Γ.Ν. «Γεώργιος Γεννηματάς», το ΠΓΝ Λάρισας και το ΓΝΝ Ιωνίας «Η Αγία Ολγα».
 Επίσης κινδυνεύουν να μην έχουν ούτε γάζες τα 401 ΓΣΝΑ, 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ΝΙΜΙΤΣ, 251 ΓΝΑ, Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ) και Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης.
«Η υπομονή μας εξαντλήθηκε» τονίζουν στις επιστολές τους προς τον κ. Λοβέρδο τα μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών Υγείας (ΣΕΠ), η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Προμηθευτών Ορθοπεδικού Υλικού (ΠΑΣΥΠΟΥ) και η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Προμηθευτών Ιατρικού Εξοπλισμού (ΠΑΣΥΠΙΕ) και συνεχίζουν: 
«Πολλά νοσοκομεία εξακολουθούν να μην τακτοποιούν τις μακροχρόνιες οφειλές τους προς τις εταιρίες, παρά τις εντολές σας προς αυτά, αλλά και τις δημόσιες διαβεβαιώσεις σας προς εμάς. 
Με λύπη διαπιστώνουμε ότι για μια φορά ακόμη βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την παρατεταμένη και κατ’ εξακολούθησιν ασυνέπεια των νοσοκομείων, αλλά δυστυχώς και τις δικές σας ανεκπλήρωτες δεσμεύσεις και εξαγγελίες.
Είναι πλέον τραγική πραγματικότητα το γεγονός ότι οι εταιρίες μας βρίσκονται στα πρόθυρα της απόλυτης οικονομικής καταστροφής, αφού μοναδικό τους έσοδο είναι οι πενιχρές πληρωμές τιμολογίων παρελθόντων ετών από ορισμένα μόνο νοσοκομεία».
Να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι ήδη εκταμιεύτηκαν 200.000.000 ευρώ για να αποπληρωθούν οι προμηθευτές, ενώ αναμένεται να εγκριθούν τις επόμενες ημέρες άλλα 200.000.000 ευρώ.
Οσον αφορά τα έξι στρατιωτικά νοσοκομεία στην επιστολή τους, οι προμηθευτές τονίζουν μεταξύ άλλων:
 «Η κατάσταση έχει φτάσει πραγματικά στο απροχώρητο λόγω της στάσης πληρωμών από πλευράς του υπουργείου σας, της παύσης χρηματοδότησης από τις τράπεζες και της απαίτησης των προμηθευτών μας του εξωτερικού για προκαταβολή εξόφλησης των εισαγωγών μας».
Ρίτα Μελά-Δημοκρατια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου