Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Η ΤΡΟΪΚΑ .... ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, ΑΣ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ...!!!

 Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ και ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ και ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ...
Γράφει ο Κώστας Μαργαρίτης
 Δημοσιογράφος

Οι Έλληνες πολίτες, διαπιστώνουν με το χειρότερο τρόπο, ότι οι οικονομικές τους θυσίες δεν πιάνουν τόπο. 
Το πολυπληθές κυβερνητικό σχήμα, δείχνει ανίκανο και άτολμο

να υπερβεί κομματικές λογικές και να πάρει μέτρα που θα φέρουν ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας. 
Η τρόϊκα που θα επανέλθει στη χώρα μας, στις 15 Ιανουαρίου, θα δεί ότι δεν έχουν προχωρήσει οι μεταρρυθμίσεις και θα απαιτήσει την επιβολή νέων σκληρών μέτρων. Με απλά λόγια, θα περιμένουμε νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων! 
Η βαθιά ύφεση έχει οδηγήσει στο κλέισιμο πολλών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που θα αυξηθεί από τις αρχές του νέου έτους. 
Η σημερινή κυβέρνηση, του μεταβατικού πρωθυπουργού κ.Λουκά Παπαδήμου, απλώς προχωρά σε διαπιστωτικές πράξεις. Λύσεις δεν δίνονται, όταν το ΕΣΠΑ παραμένει αναξιοποίητο, οι τράπεζες έχουν περιορίσει στο ελάχιστο τις δανειοδοτήσεις και τα συσσίτια έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία!!!
Είμαστε σε μία χώρα παροχής υπηρεσιών, που έχουμε σταματήσει να παράγουμε. Σε μια μελλοντική άτυχη συγκυρία, που ίσως μας οδηγήσει εκτός ευρωζώνης, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τεράστια προβλήματα σε ότι αφορά στη βιωσιμότητα του πληθυσμού.
Οι εκλογές είναι, πλέον μονόδρομος. Σκέψεις και προτάσεις για την παράταση του βίου μιας ανύπαρκτης κυβέρνησης, μόνο προβλήματα θα συσσωρεύσει και θα δημιουργήσει κοινωνικές αναταραχές.
Η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (Α.Ο.Ζ) παραμένει στο αρχείο. Η εκμετάλλευση χρυσού, που υπολογίζεται στα 22,5 δις δολλάρια, βρίσκεται στο υπέδαφος και οι συναρμόδιοι υπουργοί αδυνατούν να προχωρήσουν στην κατάρτιση περιβαλλοντικών όρων και στην ταχύτατη παροχή αδειοδοτήσεων στις ενδιαφερόμενες εταιρείες εξόρυξης χρυσού. 
Η χώρα μας οφείλει να εστιάση στο τουρισμό κια στο πολιτισμό. 
Να ανακτήσει τη χαμένη φήμη, να προσελκύσει νέους επισκέπτες και να λειτουργήσει με σύγχρονο ύφος, έξω από συνδικαλιστικές λογικές! 
Η λύση για να αποκτήσει η πατρίδα μας άμεσα αναπτυξιακό προφίλ, είναι να μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο. 
Να δοθούν στους επιχειρηματίες, με 10έτη παραχώρηση, κρατικά ακίνητα με μοναδική τους υποχρέωση να κάνουν επενδύσεις, να προσλάβουν ανθρώπινο δυναμικό και να πληρώνουν τους φόρους στο ελληνικό κράτος.
 Θα αρχίσει να μειώνεται η ανεργία, το κράτος θα εισπράττει ΦΠΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία θα μπορούν να πληρώνουν συντάξεις.
Κάθε άλλη συζήτηση που θα τραβά σε μάκρος χρόνου και θα συντηρεί πολυδάπανα κρατικά σχήματα, είναι απορριπτέα και επικίνδυνη.
Δεν έχουμε, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, πολλές επιλογές. Είμαστε αρκετά στριμωγμένοι και πρέπει να αντιδράσουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας.
Η τρόϊκα των χριστουγέννων, ας μη γίνει η λαιμητόμος των ονείρων μας. 
Η νέα γενιά απαιτεί και δικαιούται, το μέλλον της να είναι έξω από δεσμεύσεις και περιορισμούς.
Μπορούμε να πετύχουμε, αρκεί να εργαστούμε συντονισμένα και αποτελεσματικά.
Η Ελλάδα της Ευρώπης, με τους πατριώτες πολίτες της, έχει θέση στο νέο ευρωπαϊκό στερέωμα! 
Ας μην επιτρέψουμε στο χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα να μας βγάλει ΄΄ εκτός τροχιάς΄΄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου