Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

"ΣΑΠΙΛΑ-ΒΡΩΜΑ ΔΥΣΩΔΙΑ": ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΓΙΑ... ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ...!!!

ΕΚΑΝΑΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΕ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ--ΣΤΑ CDS του ΑΝΤΡΙΚΟΥ--ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ--ΚΑΠΕΛΕΡΗ-- ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ κ.τ.λ....!!!


Τεράστιο πολιτικό, ηθικό καί δικαστικό θέμα ανακύπτει με την παραίτηση των Οικονομικών Εισαγγελέων   Γρηγόρη Πεπόνη καί  Σπύρου Μουζακίτη...
Στην επιστολή παραίτησής τους εκτός από τις παρεμβάσεις στο έργο, αναφέρουν ότι έλαβαν γνώση σχεδίου νόμου το οποίο προέβλεπε την αντικατάστασή τους. 
Οι δυο εισαγγελείς υπέβαλλαν την παραίτησή τους στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε.
Διερευνούσαν εκτός από τους καρχαρίες-φοροφυγάδες, τα CDS τού Αντρίκου Παπανδρέου και όπως φέρεται διερευνούσαν ακόμη τις υποθέσεις Καπελερη-Γεωργαντά ως καί  τις καταγγελίες του π. Γ.Γ. Δ. Σπινέλη, για το κύκλωμα των εφοριακών
Ειδικότερα, ο κ. Πεπόνης, είναι ο οικονομικός εισαγγελέας που έχει στα χέρια του την περιβόητη λίστα με τα ονόματα των οφειλετών του δημοσίου, τα χρέη των οποίων ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ. 
Την επιλογή του κ. Πεπόνη για την θέση του οικονομικού εισαγγελέα με αναπληρωτή τον κ. Σπύρο Μουζακίτη έκανε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο σε εκτέλεση του σχετικού νόμου του υπουργείου Οικονομικών.
Γεννημένος το 1952, ο κ. Πεπόνης μπήκε στο σώμα στις 3/9/83 και προήχθη σε αντεισαγγελέα Εφετών στις 22/2/05. Έχει διατελέσει προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά. 
Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει ασκήσει πολλές αυστηρές διώξεις που αφορούσαν ναυάγια αλλά και τον χώρο του ποδοσφαίρου. 
Ασχολήθηκε με πτυχές της υπόθεσης του ναυαγίου του «Εξπρές Σαμίνα» και έχει ασκήσει διώξεις σχετικά με τις ιατρικές βεβαιώσεις που είχε πάρει η πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια για να στηρίξει την αίτηση αποφυλάκισής της.
Μαζί με το συνάδελφό του Αντώνη Λιόγα διερεύνησαν την υπόθεση των «γαλάζιων» ομολόγων, όταν ακόμη η υπόθεση βρίσκονταν στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης. 
Πριν τοποθετηθεί στη θέση του οικονομικού εισαγγελέα ασχολήθηκε με το θέμα των εξοπλιστικών προμηθειών από το 1995 έως σήμερα, με αφορμή τις καταγγελίες του πρώην γενικού διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βασιλάκου.
Από το πόστο του οικονομικού εισαγγελέα έδειξε αποφασισμένος να ασχοληθεί ενδελεχώς με τα πρόσωπα που έχουν ληξιπρόθεσμές οφειλές προς το δημόσιο. 
Δεν είναι τυχαίο πως για να πάρει στα χέρια του την περιβόητη λίστα με τα ονόματα , χρειάστηκε να αποστείλει στο υπουργείο Οικονομικών τρία αιτήματα και να απειλήσει ακόμη και την επιβολή κυρώσεων.
Η λίστα, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει ονόματα 14.700 οφειλετών με χρέη άνω των 150.000 ευρώ. 
Από αυτούς οι 6.500 είναι φυσικά πρόσωπα, ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων, ενώ περιλαμβάνονται και 8.200 εταιρείες
Ο κ. Πεπόνης επιχειρούσε να «τσεκάρει» την …μαύρη λίστα, ζητώντας στοιχεία από τη ΔΟΥ Κηφισιάς, όπου εδρεύουν μεγάλες εταιρείες. 
Στο κείμενο της παραίτησής τους αναφέρουν τα εξής: 
«Παρά το γενικότερο αρνητικό κλίμα και με πλήρη επίγνωση της ιδιάζουσας σχέσης μεταξύ της νεοελληνικής πραγματικότητας και του εν Ελλάδι αναπτυσσόμενου οικονομικού εγκλήματος, αποδεχτήκαμε ασμένως τον διορισμό μας, εμφορούμενοι από ειλικρινή διάθεση προσφοράς και βαθιά προσήλωση στο υπηρεσιακό καθήκον μας.
Δεν επιδιώξαμε να γίνουμε αρεστοί, ούτε να εξασφαλίσουμε ανοχές των παντός είδους πολυποίκιλλων οικονομικών συμφερόντων, έναντι των οποίων η συγκρουσιακή μας πορεία με γνώμονα τη νομιμότητα ήταν δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη.
Ήδη με σχέδιο νόμου που πρόκειται να κατατεθεί και μας κοινοποιήθηκε, όλως προφασιστικώς και με δήθεν επιχειρήματα ως αιτιολογία, επιχειρείται η αντικατάστασή μας και η απαλλαγή από την παρουσία μας.
Επειδή ουδέποτε επιδιώξαμε θέσεις και αξιώματα, δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ’ υπαγόρευση. 
Πολλώ μάλλον δε, δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε άλλοθι και μια θεσμική κολυμπήθρα του Σιλωάμ, για τα πολυποίκιλλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλλόνυμους εκφραστές τους, που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στην γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος». 

1 σχόλιο:

  1. το βρωμικο και σαπιο συστημα της ΕΛΛΑΔΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΤΣΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΩΦΕΛΙΜΕΝΟ ΤΟ ΥΠΑΡΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή