Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΣΤΟ...ΒΙΒΛΙΟ ΓΚΙΝΕΣ ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΟΥ (mr.Spread) ή Γ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ...!!!

Ο ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ και ΜΟΙΡΑΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΚΤΙΝΑΞΕ και ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ Spreads ΣΤΙΣ 1300 ΜΟΝΑΔΕΣ...!

Δεν υπάρχει προηγούμενο πιό αποτυχημένου Υπουργού στην Ελλάδα.
Χωρίς βέβαια να χρεωθεί μόνος του, τις ευθύνες γιά το Μνημόνιο και την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική.
Πρωταθλητής εδώ είναι ο Γιώργος.
Αυτός, είχε προέλθει σε συμφωνία, --από την περίοδο πού ήταν Πρωθυπουργός ο Καραμανλής --με τον Στρος Καν να μας εντάξει στο Δ.Ν.Τ.
Όμως αυτός είναι και επικίνδυνος διότι δεν ντρέπεται να ορκίζεται στις τηλεοράσεις και να δηλώνει :
"Δεν θα πάρω άλλα μέτρα, διότι αυτό θα σημαίνει ότι απέτυχα και θα πρέπει να... παραιτηθώ"...!!!
Τί "σκιτζής" Θεέ μου...
Σε νέο ιστορικό υψηλό – πάνω από τις 1300 μονάδες
κινείται το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων, μετά τις δηλώσεις της ΕΚΤ για μη αποδοχή των ελληνικών ομολόγων από τις τράπεζες, σε περίπτωση αναδιάρθρωσης (ακόμη και με την μορφή εθελοντικής επιμήκυνσης).
Και σήμερα είναι τουλάχιστον γνωστό ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε σημαντικές ανακοινώσεις για το μεσοπρόθεσμο σχέδιο. Η αγορά, όμως, αναμένει, όχι απλώς τις ανακοινώσεις, αλλά δεσμεύσεις που θα συνοδεύονται από χρονοδιαγράμματα.
Σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, η διαχείριση του ελληνικού χρέους έχει προκαλέσει πονοκέφαλο και έντονες αντιπαραθέσεις στους κύκλους της Ε.Ε. και της ΕΚΤ, ενώ το Reuters αναφέρει ότι το επικρατέστερο σενάριο αυτή τη στιγμή είναι η εθελούσια διακράτηση των ελληνικών ομολόγων από τις τράπεζες για το διάστημα 2011-2014.
Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Jean Claude Trichet αντιτάχθηκε της ιδέας επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους καθώς, όπως δήλωσε, εάν συμβεί αυτό η ΕΚΤ θα σταματήσει να δ
έχεται τα ελληνικά ομόλογα ως εγγυήσεις για την παροχή ρευστότητας στις τράπεζες.
«Πρέπει κάποια στιγμή η χώρα να μπορεί να σταματήσει να δανείζεται... Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με ΕΚΤ, ΔΝΤ και ΕΕ για αξιολόγηση και συνέχιση προγράμματος, από την οποία δεν εξαρτάται μόνο εκταμίευση επόμενης δόσης, αλλά και σχεδιασμός για επόμενα χρόνια… Εμείς θέλουμε να βγούμε στις αγορές το 2012. Αν δεν μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές το 2012, πρέπει εκ των προτέρων να υπάρχει λύση. Γι' αυτή τη λύση υπάρχει διαπραγμάτευση σε εξέλιξη» είπε από την πλευρά του ο Γ. Παπακωνσταντίνου.
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=123318

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου