Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟ «ΚΙΝΗΜΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ» ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ και ΔΙΝΕΙ..."ΡΑΝΤΕΒΟΥ" ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ…!!!

ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ «ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ», ΣΑΡΩΝΟΥΝ και ΕΞΑΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΕ ΙΤΑΛΙΑ—ΓΕΡΜΑΝΙΑ…

Το πρωτοφανές για τα ισπανικά δεδομένα κίνημα διαμαρτυρίας στο οποίο συμμετέχουν χιλιάδες νέοι και νεολαιίστικα κινήματα στη χώρα που διαμαρτύρονται για την οικονομική και κοινωνική κατάπτωση, επιδιώκουν να επεκτείνουν τη δράση τους και εκτός συνόρων, προσκαλώντας σε συγκεντρώσεις σε όλον τον κόσμο, ανακοίνωσε μία από τις διοργανώτριες οργανώσεις.
Μπουένος Άιρες, Βρυξέλλες, Παρίσι, Πόλις του Μεξικού, Βερολίνο, Μπογοτά, Βιέννη:
Tο κίνημα των "Λος Ιντιγνάδος" (Αγανακτισμένων),
όπως τους έχει χαρακτηρίσει ο Τύπος της Ισπανίας έχει προκηρύξει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από σήμερα έως και την Κυριακή σε γνωστές πλατείες και έξω από πρεσβείες της Ισπανίας, ανακοινώνει στην ιστοσελίδα του το κίνημα "Democracia real, Ya!" (Πραγματική Δημοκρατία, Τώρα!).
Άλλες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματισθεί επίσης στο Μπέρμιγχαμ, το Μπρίστολ, το Εδιμβούργο στη Βρετανία, στην Πάδοβα και το Τορίνο στην Ιταλία.
Στο Παρίσι, πόλη που φιλοξενεί πολλούς ισπανούς φοιτητές, η συγκέντρωση έχει προγραμματισθεί για τις 22:00 ώρα Ελλάδος μπροστά από την ισπανική πρεσβεία.
Χιλιάδες διαδηλωτές, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα πολλών ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, συρρέουν από το πρωί στους δρόμους των ισπανικών πόλεων, ελπίζοντας πως η φωνή τους θα ακουστεί ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στη χώρα, την Κυριακή.
Από την Τρίτη, μέρα και νύκτα, χιλιάδες νέοι παραμένουν στην πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ, όπου έχει στηθεί ένας πραγματικός καταυλισμός.
Οι διαδηλωτές προβάλλουν μία πλειάδα από διεκδικήσεις, συχνά ασαφείς, ή αδιαμόρφωτες, στην πλειονότητά τους όμως καταπέλτες ενάντια στο πολιτικό σύστημα, την διαφθορά, και με συγκλίνουσα την απαίτηση για περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη.
Στο υπόβαθρο όμως της διαμαρτυρίας τους, σε μία χώρα που σπάνια οι άνθρωποι εξεγείρονται με πολιτικά κίνητρα, οι απαυδισμένοι πολίτες εκφράζουν την κόπωσή τους για την νέα ανάφλεξη της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας, η οποία έχει φθάσει το ύψος ρεκόρ του 21,19% κατά το πρώτο τρίμηνο. Τον δε Φεβρουάριο, το 44,6% του εργατικού δυναμικού κάτω των 25% παραμένει χωρίς δουλειά.
Στο Twitter, τα μηνύματα που εμπεριέχουν την ένδειξη #notenemosmiedo (δε φοβόμαστε), δηλ. ένα από τα συνθήματα των διαδηλωτών, είναι τα πλέον δημοφιλή θέματα στην ισπανική σελίδα του.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου