Σάββατο 28 Μαΐου 2011

«ΔΟΛΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ» Ο ΠΑΝΙΚΟΣ και Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…!

"Η ΠΡΟΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ «ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΠΑΣΧΙΖΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ, ΑΛΛΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ…ΕΨΑΧΝΕ"…!!!

Γράφει η Εύα Γιαννοπούλου
Φοιτήτρια Νομικής Αθηνών

Ο όρος «Δολία Χρεωκοπία» περιγράφεται στον Αστικό Κώδικα, όταν κατά το κοινώς λεγόμενο ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης «βαράει κανόνι», ενώ η πραγματική κατάσταση της επιχείρησης δεν συνηγορεί ,σε αυτή την κατάσταση.
Όμως «Δολίως Πτωχεύει», με αλλοίωση της πραγματικής οικονομικής κατάστασης και των περιουσιακών της στοιχείων, προκειμένου τα αφεντικά να οικονομήσουν από την «πώληση» της πτωχευσάσης περιουσίας και συνάμα να αξιοποιήσουν όλα τα οφέλη της πτώχευσης, όπως απαλλαγές από εισφορές και απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις.
Εδώ υπάρχει «πάρτι» οικονομικού κέρδους εις βάρος της πτωχευσάσης περιουσίας μεταξύ του ιδιοκτήτη και του συνδίκου (Δ.Ν.Τ) της πτώχευσης. Με την ιστορική φράση «λεφτά υπάρχουν» περιενδύθηκε η εκλογική απάτη του Γιώργου,
προκειμένου να κερδίσει τις εκλογές και αμέσως μετά έγινε λόγος περί χρεωκοπίας, για να φανεί ο δανεισμός αναγκαίος με την προσφυγή στο Δ.Ν.Τ.
Όλα δε αυτά, την ίδια στιγμή που η Τράπεζα της Ελλάδος αύξανε το χρόνο για αγορά ομολόγων, στέλνοντας στα ύψη τον κερδοσκοπικό τζόγο, με την Γκόλντμαν Σαξ σε ρόλο Συμβούλου της Κυβέρνησης, ενώ στο παρασκήνιο στοιχημάτιζε στην συντριβή της!
Το χρέος της χώρας ναι μεν ήταν υψηλό, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν ήταν αδύνατο να διαχειρισθεί.
Όμως, παρά τη διαπίστωση αυτή, η Κυβέρνηση φρόντισε από νωρίς να εξαπολύσει ιερεμιάδες περί χρεωκοπίας, για να σπείρει πανικό.
Κρίση χρεωκοπίας δεν υπήρχε, αλλά κρίση «αθέμιτα» και «δολίως» παρουσιάστηκε.
Και ξαφνικά, η προσφυγή στο ΔΝΤ έγινε η μόνη σωτήρια οδός, αλλά ακριβώς επειδή τα επιτόκια ήταν υψηλά, η χώρα εγκλωβίστηκε σε μια δίνη χρέους και κατέστη υπό ομηρία με τη συναίνεση του Γιώργου, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι στωικά περίμενε την εκτόξευση των spreads για να δανειστεί, επιλέγοντας συνειδητά τους πιο αντίξοους όρους δανεισμού, χωρίς καν να διαπραγματευτεί!
Και ερχόμενοι στο σήμερα, μετά την παρουσίαση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, την απέλπιδα αναζήτηση συναίνεσης, την εκούσια υποθήκευση της Χώρας με νέο Μνημόνιο και κυρίως την πεισματική άρνηση του Πρωθυπουργού να δεχτεί τις προτάσεις Σαμαρά ή να προτείνει όρους διαφορετικούς από τους επιβαλλόμενους της Τρόικας, εξόφθαλμο είναι πλεόν ότι η προοπτική της πτώχευσης δεν είναι η τρομακτική εξέλιξη που πασχίζει το ΠΑΣΟΚ να αποφύγει, αλλά η μεγάλη ευκαιρία που έψαχνε….!!!
Όλα τα ως άνω συνιστούν το αδίκημα της «Δολίας Πτώχευσης», με όλα τα δυσμενή παρεπόμενα για την Ελλάδα και τους Έλληνες..
Bravo Giorgo, τα κατάφερες…!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου